fredag 1 november 2013

Happy Halloween

Sådär ja, nu har startskottet gått för den kommande spökhelgen. Vi har pysslat här hemma med eget godis, spökdekorationer, fladdermöss och häxor. Tjejerna har verkligen laddat inför denna kommersialismens högtid! Storasyster har räknat ner dagarana till Halloween och deklarerat att det är hennes favvohögtid och längtar redan till nästa år, och nästa år, och nästa år!
Lillasyster tycker att Halloween är hennes "fabowitdag".
 
På Instagram och Facebook har varenda kotte gjort uppdateringar med tvångstagna naturliga bilder på sina utklädda små häx- och spökbarn. 
 
Har Halloween tagit över stafettpinnen från julen som barnens bästa högtid? Det hoppas jag inte! Även om jag inte är tokreligiös, är julen min absolut bästa högtid. Visst är det Jesus födelsedag och hela den biten, men för mig handlar julen om familjen. Och Kalle Anka förstås. Bäst att börja lära barnen att Kalle Anka och familjen ÄR viktigare än spöken och gastar. Och kanske berätta att det är Jesus födelsedag. För födelsedagar gillar mina tjejer. Då får man ju paket och tårta. Hmmm, kanske att de ska få sig varsin bibel i julklapp istället för ännu fler Barbies?!
 
 
Tjejerna halloweenpysslar med sax och lim
 
 
Så här blev resultatet - vår egengjorda godisskål & läskiga Marshmallow-pops
 
  
Spöket vid entrén stoppade inte godissugna grannbarn
 
 
 Det kom en strid ström med barn hela kvällen som erbjöd bus eller godis. Så många att storasyster till slut sa:
"- Nej, inte igeeeeeeen!" när det plingade på ringklockan för femtioelfte gången.
Huvudsaken var i alla fall att vi slapp ägg på huset! Men vi har en lång helg framför oss och godiset börjar sina...mohwahahawahwa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar