söndag 3 november 2013

Rond II - kräksjukan

Det blev en lite annorlunda lördag. Våra planer på att besöka ett slott i krokarna som hade Halloweentema med spökvandring och överraskningar till alla utklädda barn gick i stöpet när storasyster plötsligt la en prydlig pizza med extra allt. Hon hade varit seg och trött hela förmiddagen, men vi trodde bara att hon var lite lördagstrött, men icke då.
 
Så lagom till att min man skulle iväg till jobbet, blev hon sjuk stackaren. Storasyster tyst och stilla - sällan upplevda egenskaper hos henne annars.

Det är såklart lite tufft att vara ensam med ett kräksjukt barn, men något som är ännu tuffare är att vara ensam med ett kräksjukt barn OCH en fullt frisk överenergisk treåring. Lillasyster var icke påverkad av stillheten jag och storasyster försökte uppbringa, utan försökte snarare bräcka duracellkaninen him self.

 Mysigt syskonmys i soffan på morgonen för att sen bytas mot en kräksession
 
Sju pepparkorn gör susen...hoppas jag!
 
Kräksjukan två helger i rad! Är det nån som skämtar med oss eller? Som tur var mådde storasyster bättre idag (söndag) och vi vågade oss ut på en liten utflykt för däckbyte på bilarna, storhandling samt en enkel lunch. Skönt med frisk luft och miljöombyte för storasyster och bra för lillasyster att springa av sig lite!
 
Lillasyster läser bok för storasyster. Kärlek.      Vadå sitta still på restaurangen???
 
Väl hemma igen så slog vi in paket till vårt nya hjärteprojekt Matkassen. Om du inte känner till det sen tidigare, så är det lite Robin Hood-tema på det hela. Att ge till dem som inte har så mycket. Det kan handla om en ensamstående mamma som plötsligt har fått en elräkning som spräcker hela månadsbudgeten och behöver hjälp med mat och kläder till barnen. Vi har idag slagit in presenter till en familj i Norrtälje med tre barn där den yngsta dottern snart fyller tre år och presenter är inte att tänka på eftersom de knappt har råd med mat på bordet. Tjejerna har gjort och köpt presenter till födelsedagstjejen och hennes två syskon samt presentkort på Konsum för mat. Hoppas att det kan underlätta för familjen och att flickan får en fin födelsedag! 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar