tisdag 26 november 2013

I want it all

Glöggen bubblar och luktar ljuvligt. Vi äter pepparkakor och lussebullar, smygpyntar och planerar var alla adventsljusstakar ska stå. Slår in små paket till julstrumporna när barnen sover. Älskar advent och längtar redan till jul! Tänker att det kan få snöa nu. Riktigt mycket om det vill. Så att alla vägar stängs av och ingen behöver gå till jobbet. Man kan bara stanna hemma och mysa framför brasan.



Januari 2013

Jag har pyntat balkongräcket med granris och ljus, köpt en jultvål med nejlika och apelsindoft som sparas till julafton. Vi hotar barnen med att de ska vara snälla för annars kommer inte Tomten och tjejerna övar Lucialåtar non stop. Hörde sång från toaletten tidigare:
"- Saaaankta luuuciiiiaaa" och "Hejsan hoppsan fallerallera, när julen kommer ska varenda unge vara glaaaaa".

Och mitt i allt pepparkaksbak och fix längtar jag plötsligt till sommaren. Till stugan vid havet. Till landet vid sjön. Ljumna kvällar, solnedgång, kallt rosévin, grill, sol, varm sand, barfota fötter i det mjuka gräset och ett och annat bad.


Juli 2013

Jag tittar ut genom fönstret. Det börjar redan mörkna trots att klockan bara är 15. Det är minusgrader och frosten har inte lämnat marken på hela dagen. Ute i TV-soffan snorar och nyser storasyster ikapp med lillasyster. VAB. Jag känner hur det kliar i min egen näsa. Prosit. Huvudvärk. Ska nog tända en brasa, göra en kopp te till mig och varm choklad till barnen. Krypa upp i soffan tillsammans med mina töser och kura in mig i deras snoriga anleten.

Det är rätt mysigt med vinter och kyla ändå. Jag vill nog ha allt. Sommar och vinter. Alldeles precis just nu!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar