fredag 29 november 2013

DIY - dörrkrans

Nu är det dags för lite pyssel igen. Tänkte göra en egen dörrkrans med vad som finns runt omkring mig i skogen utanför, i skåp och i lådor. Jag är en riktig hamster som samlar på mig allt möjligt krimskrams för att det skullekunnavarabraatthanångångnärjagskagöranåtvadvetjagej, typ.

Nu har i alla fall krimskramset, snörena, de små figurerna och kreativiteten åkt fram och dammats av och blivit till en dörrkrans. Om du också vill göra en, så kan du göra som så här:

Ta fram gamla tidningar, reklamblad eller dylikt. Sax, tejp, lim och tråd. Rota runt i gömmorna efter kul saker och gå ut i närmsta skog, hämta mossa och annan rekvisita.


Knöggla ihop pappret och gör en lagom tjock ring som du hipp som happ mycket precist och tjusigt tejpar ihop. Ingen bild på detta. Bäst så.

Klä den sedan med mossan och snurra björntråd eller tunn grön ståltråd runt för att fästa mossan runt tidningsringen.

Mosskrans smygsponsrad av Elgiganten & CityGross

Sen tar du fram din limpistol eller vanligt lim för de som inte råkar äga en limpistol (jag) och fäster fast vad du vill ha. Jag valde kanel, torkad clementin, små paradisäpplen och lite annat smått och gott. Hittade tyvärr inga kottar i skogen eftersom lillasyster tröttnade på vår skugsmulletur och smet iväg efter en hund och jag och storasyster efter. Hon är snabb den där lilla, trots sin Michelinoverall och för stora vinterskor.

Glöm inte att spreja äpplena och clementinen med hårspray! Dels för att de ska se glansiga och fina ut, dels för att inte fåglarna ska kalasa på din krans.
 
 

Et voíla! En julig krans till dörren som gör att alla gäster känner sig lite sådär extra Ernst Kirchsteiger-mysvälkomna.

Vill också be om ursäkt för att det inte blir några tjusiga steg-för-steg-bilder tagna med systemkamera och fixade i Photoshop som i alla tjusiga inredningsbloggar. Det hinns liksom inte med när man pysslar med barn. Det blir iPhonen i all hast i hopp om att inte saxen norpas av en liten hand och någon klipper av sig fingret när jag tittar bort i två sekunder.

1 kommentar:

  1. Ett tips att addera till ovanstående är att spara "fjolårets" vackra krans i ett garage eller annat (obskyrt ställe). Ta sedan fram denna och använd dess utsmyckning till den Du tillverkar iår. Här använder "vi" nyinköpt limpistol (79,- Clas Ohlson) till "fästandet".
    Andra dricker öl och lyssnar på Spotify ;-)

    SvaraRadera