tisdag 31 december 2013

Lat pooldag

Igår blev det en skön dag i och vid poolen. Jag passade också på att testa fiskmassage för fötterna. Kändes ungefär som att stoppa ner fötterna i bubbelvatten. Inget för den kittliga!
 
          
 
          
 
Det blev också Bamsegympa och besök av Bamse him self på kvällens minidisco.
 

Sitter nu och väntar på min Thaimassage.

måndag 30 december 2013

En liten ötur

Igår hyrde vi som sagt bil och tog en tur runt ön. Vi började med en tur till mysiga Puerto de Mogan längs med de slingriga bergsvägarna utmed havet. Så läckert! En tur inåt land, upp på bergen får vänta till tjejerna blivit lite äldre.
 
 
 
Puerto de Mogan

Puerto de Mogan från ovan
 
Sen tog vi en tur till Maspalomasöknen och busade i de stora sanddynerna medan sanden yrde runt.


 
Desert storm
 
Efter sandleken åkte vi tillbaka till hotellet och badade av oss all sand och gjorde oss iordning för kvällen. Sen styrde vi bilen mot Bahia Feliz där vi bodde för några år sedan. Torget är så mysigt och alla barn brukar samlas där och leka medan föräldrarna äter klart. Tyvärr blåste det en hel del, så middagen var över ganska så snart. Igår somnade vi alla innan kl. 21:00 så idag är vi utvilade och redo för en lat dag vid poolen. 

Poolbad

Plaza Canaria i Bahia Feliz

söndag 29 december 2013

Maspalomas

Igår efter poolbad promenerade vi ner till centrum för lunch vid havet. Jättemysigt! Till flickornas stora glädje fick de var sin glittrig fin fläta i håret. 
 

 
Fyren i Maspalomas
 
 
Flätning
 
På kvällen var det minidisco här på hotellet och tjejerna körde järnet i sina leopardoutfits!
 
 
Minidisco varje kväll
 
I dag är vädret inte fullt lika bra, det blåser. Men lite cava till frukosten gjorde susen!
Så skulle man kunna ha det varje söndagsfrukost.
 

Cava till frukost
 
Sen blev det en promenad runt området eftersom morgonsimturen inte kändes så lockande.
Idag blir det nog till att hyra bil och ta en tur runt ön.

 
Sköldpaddor på minigolfbanan


lördag 28 december 2013

Sol & bad

 
Idag skiner solen och jag gissar på ca 20 grader varmt. Bra mycket bättre än regn och kyla! Vi vaknade innan solen gick upp eftersom vi fortfarande går på svensk tid. Tjejerna är verkligen som levande väckarklockor! Kl. 7 "ringer" deras mentala klockor - oavsett tidzon.

De verkar inte direkt imponerade av resan, hotellet, bufféerna, poolen eller solen. Kanske att de fortfarande är trötta efter resan och att de snart kan börja njuta av semestern. Jag och mannen min gör i alla fall det! Ingen mathandling, tvätt, disk, matlagning, städning, fix mm.

Jag och mannen har redan tagit våra morgonsimturer, tjejerna har badat och storasyster undrade om det fanns hajar i poolen...

torsdag 26 december 2013

Juldagarna flög förbi

Jaha, så var dagen vi alla väntat på så länge över för den här gången. Det känns tomt på nåt vis, men ändå skönt.

Det var första gången vi hade firandet hemma hos oss och det var jättekul men det var bra mycket mer att tänka på och rodda med än vad jag hade kunnat föreställa mig. Och detta även fast vi hade knytis och alla bidrog med mat och hjälpte till med fix och disk. Det känns som om vi inte har suttit ner riktigt på tre dagar.

Dagen innan julafton var det mycket fix med sängar, bord, ommöblering så att alla skulle få plats, lite städning, pyntning, tvätt sen helgen, bakning mm.

På själva julafton var det full rulle med klappöppning, matlagning, dukning, diskning mm. Dagen formligen flög fram, men trevligt var det! Våra tjejer var så nöjda så, både med alla fina klappar och med allt bus och lek. Tack för alla fina klappar!!! Tomten var höjdpunkten, men det var förfärligt vad han var lik Farfar. Och VAR var farfar nånstans???

Lillasyster sa högt under tomtebesöket att det där minsann var farfar. Tror inte att de äldre barnen hörde det som tur var. Och i går spekulerade storasyster i om det inte var farfar ändå som var utklädd till tomten eftersom den riktiga tomten hade så fullt upp med att ge klappar åt andra barn att han inte hann komma till dem.

Inget kalas utan kras! Men de flesta öl klarade sig och vi hade även god snaps
 

Godisbordet                                                  Farfar eller Tomten?

Klappar till julklappsleken


Sen när alla gäster hade åkt iväg den 25:e så kändes hela huset så tyst och tomt, men då var det bara till att ställa iordning allt, dammsuga, köra några maskiner disk, plocka i ordning, tvätta och sen var även den dagen också förbi. Jag hann packa lite till tjejerna, leta upp badkläder, badpuffar, sommarskor som passade och stryka sommarklänningar innan jag däckade i soffan framför filmen "En oväntad vänskap". Rekommenderas.

I dag har vi faktiskt bara packat, packat, packat (avskyr verkligen att packa!) och kört till Jönköping där flyget går från imorgon. Tyckte det var bättre att vara på plats redan i kväll eftersom vi flyger på morgonen. Vill ju inte gärna fastna på E4:an mitt i natten och missa flyget. Nu blir det en tidig kväll så att vi orkar med chartertrippen imorgon. Viva Espana! God natt!

tisdag 24 december 2013

Julaftons morgon

Det är morgon den 24 december. Allt ligger orört framför oss. Granen är frisk o frodigt grön. Än har den inte börjat barra. Ljusen strålar vackrare än någonsin. Brasan sprakar. Tomtarna är röda och hyacinterna doftar gudomligt. Sillen är provsmakad och står klar i kylen, julmusten är bubblig och glöggen fortfarande ljuvlig. Pepparkakor, bröd och saffranskaka är bakad. En eufori av smaker.

Lediga dagar med familjen. Nära och kära. Förväntan. Längtan. Glittrande ögon.  Barnen klämmer på paket under granen, fnissar och gissar. Vackert. Livskvalitet. Ett ögonblick av total frid och glädje. Ingen stress. Nu ska vi äta frukost och dricka varm choklad, titta på sista avsnittet av julkalendern och öppna julklapparna. Sen kommer släkten.

måndag 23 december 2013

Att resa med barn II

Vi är hemma på Ön igen och vilken skön hemresa vi hade igår!!! Våra barn uppträdde exemplariskt, väglaget var torrt, det var ljust och lite trafik. Fick lite dåligt samvete för mitt gnälliga inlägg tidigare, men det var ju sant. Nu med det senaste mycket positiva resan i minnet, så är det inte helt omöjligt att vi tar en biltur snart igen.

I helgen har vi firat min man som fyllde år, vi har shoppat sista julklapparna, varit ute och ätit utan barn, klätt granen med alla kusinerna, fikat en massa, ätit julbord och English brunch som min syster och hennes man ordnade. Vi är mätta!

Födelsedagsfrulle på sängen                                           Gratulanter
 
Vi hittade en ny lekplats                            Mors alla goda kakor

Granpyntning                                              Årets första julbord

Granen framifrån                                              Granen bakifrån
 
I går kväll gjorde jag två sillar till julbordet och idag har vi bara bakat, gjort pepparkakshus, dukat, lagat mat, fixat i huset, bakat lite till och tagit fram sängar mm till alla gäster som kommer imorgon. Vi ska fira jul hemma hos oss i år med min mans familj. Vi blir 13 personer, så det är lite att stå i med förberedelser, men det är bara roligt! Det är väldans skönt att vi har sängplatser till alla, stolar i alla storlekar och former, tallrikar, bestick mm. Det ska bara ställas i ordning. Men som sagt kul, tycker både jag och min man!

 
Nåt som är nytt för mig, är att vi lägger alla klappar under granen och tjejerna är SÅ exalterade. Storasyster har trånat efter klapparna hela dagen, läst på etiketterna och delat upp hennes och lillasysters klappar i två högar. Oj va de längtar till morgondagen! Jag kan verkligen minnas känslan, men vi brukade alltid få vänta till efter Kalle Anka innan vi fick första presenten. Snacka om lååååång dag!
 
Jag önskar er alla en riktigt fröjdefull Jul!!!

fredag 20 december 2013

Att resa med barn

I går packade vi in hela familjen i bilen och for västerut för att fira lillejul med min familj i helgen. Man vet aldrig riktigt hur de här resorna ska bli. Det beror på väder, trafik och barnens dagsform.

I går var det mesta emot oss. När vi hämtade tjejerna på förskolan frågade vi om någon behövde kissa. Nej, då det behövde ingen. 5-10 min minuter senare kom vi fram till båten och jag frågade igen om någon behövde uppsöka busken. Nope, inte alls. Ca 10 minuter senare när vi var ute på motorvägen säger lillasyster:
"- Jag måste kissa."
Storasyster:
"-Jag med."

Och så var det bara att försöka tråckla sig igenom biltrafiken på E4:an och hitta ett lämpligt ställe att kissa på. Efter det var klart och vi var på väg igen, tog det inte mer än 20 minuter förrän lillasyster behövde göra nr. två. Samma visa igen alltså.

Och i denna stil fortsatte hela resan. Det blev totalt fem pauser på sex timmar och en hel massa gnäll och tjafs. Upp till detta var det grått, dimmigt, mörkt och regnig i stort sett hela resan. Lagom skoj.

Nåja, fram kom vi och det var skönt. Idag ligger regnmolnen tunga och julkänslan är som bortblåst.
Bitter? Int´ jag int´.

torsdag 19 december 2013

Barnvakt

I går hade jag den stora äran att passa min väns 3-månaders lilla dotter.
Det kändes så konstigt att bära, byta på och mata en så liten krabat när man är van vid lite större modeller. Men samtidigt så kändes allt så väldigt välbekant. Det är väl som de säger, att det sitter i ryggmärgen. Inga konstigheter.

Somnade gott i min famn och åt så bra så bra


Jag hoppas att jag får förtroendet att passa lilla söta L snart igen. Det roliga är att båda mina tjejer blev jättearga för att de inte också fick passa L och min man han deklarerade att han minsann också ville vara med nästa gång. Jag tror nog att vi får se till att skicka ut min vän och hennes man på lite egentid så att jag och min familj får rå om lilla L igen. Hela ligan.

Om det är nån annan som vill ha barnvakt, så är det bara att hojta! Här var´e fyra villiga och sugna barnvakter. Vi kommer som en kvartett.

Förresten, det här bjöd ju "Lina" på häromkvällen. Riktigt gott och kul med nya smaker!


Tempurastekt kalkonfilé med sweet ginger och limesås

onsdag 18 december 2013

Julpresenter

Och så var det dags för julpresenter till de underbara pedagogerna på förskolan. Man vill gärna ge något fint och användbart, gott och uppskattat samtidigt som det inte får vara allt för personligt eftersom det ska passa alla. Något unisex ville vi också ha eftersom det är både till killar och tjejer. Alltid lika svårt det där! Jag menar, hur tackar man egentligen de personer som tar hand om det bästa vi har varje dag? Det går ju inte ens med alla presenter i världen. Men ett litet symboliskt tack vill man ju ändå ge när terminen är slut.

Jag frågade mina vänner efter tips och fick en hel uppsjö av kul idéer från min hemmagjorda glögg till prenumeration på en tidning till lärarrummet, sköna matchande mössor eller handskar/vantar som de kan ha när de är ute och leker, fleecefilt + doftljus, badhandduk + badskum, choklad, biobiljetter ja, idéerna var många. Den allra bästa idén tyckte jag var att sätta in "Dagens ros" i tidningen - på så sätt ser ju hela bygden hur fantastiska personalen är! Det vore kanske nåt. Men jag bestämde mig också för ett litet te/kaffekit med lokala produkter och choklad att mumsa på. Hoppas att det kan vara nåt. I somras gav vi vin som var väldigt uppskattat, men nu är två pedagoger gravida så då kändes det inte riktigt rättvist.

tisdag 17 december 2013

Tid är pengar

Jag är en riktig kupongklippare, en erbjudandehaj och rabattfreak. Jag hoppar på varenda litet erbjudande jag snubblar över i hopp om att göra ett klipp. Och för pengarna jag sparar tänker jag att jag kan göra mycket annat kul. Det är lite som min drog.

Ibland kommer det hem post i brevlådan om gratis produkter på vårt ICA. Vem är där, om inte jag. Och inte skäms jag över att vara en rabatt-tant inte. Det blir ju alltid att jag köper något mer när jag ändå är där, så affären tjänar väl antagligen ändå på mitt besök, men det känns bra som konsument att ha fått någonting.

I förra veckan fick jag ett sms från min telefonoperatör om 200 kr att handla för på Mathem och det har vi förstås utnyttjat. Och för en tid sedan fick vi ett erbjudande om en gratis inspirationskasse från Linas matkasse mot en värdering av vår bostad. Sagt och gjort. Jag träffade en trevlig mäklare som inte bara berömde och värderade vårt hus infört en ev. framtida försäljning, utan också gav mig ny spännande mat. Testa du också vettja! Erbjudandet gäller i de flesta större städer.

 


I går kväll kom "Lina" och ringde på dörren. Jag måste säga att det var väldans trevligt att någon annan har tänkt ut menyn, plockat ihop råvarorna och kört hem de till min dörr. Dessutom följde det med ett recept. I like! Ikväll blir det Tempurastekt kalkonfilé med sweet ginger och limesås. Låter mumsigt!

Erbjudandet till trots, måste jag erkänna att tanken är lockande både med matkasse och att storhandla via nätet. Så mycket onödigt bärande, körande och gnällande av trötta barn (som inte alls vill storhandla) man undviker. Det är faktiskt värt varenda krona. Så vid närmare eftertanke kanske mina smarta kupong- och sparknep inte alls blir nåt ekonomiskt sparande trots allt, utan tvärtom. Men å andra sidan kanske jag sparar tid? Och tid, det är dyrbart det.