måndag 9 december 2013

Inte utan mina ullstrumpor!

De senaste åren har vi besökt Gamla stans julmarknad i december och jag tror minsann att man kan börja kalla det för tradition nu. Det hör liksom julen till. Och varje år lyckas vi alltid pricka in den kallaste decemberdagen. Inget undantag i år. Men nu var vi lite mer förberedda och hade klätt oss ordentligt. Alla utom, ja gissa vem. Lillasyster var ordentligt kittad när vi åkte hemifrån, men lyckades i ett obevakat ögonblick kasta av sig både skor, ullstrumpor och täckbyxor. Sen började det "roliga". Trots att hon satt inpackad i dubbla fleecefiltar i vagnen med både underställ i ull och stickade tights över det, började hon frysa och skrika och frysa ännu mer. Man kan tycka att hennes skrikande skulle hållit henne varm, men tydligen inte.
 
Hon började någonstans vid slottet, tog ett skrikuppehåll när hon åkte karusell i Kungsträdgården och vid NKs julskyltning för att sen dra igång mistluren lagom på bussen och höll sen ordentlig låda alla tre hållplatserna till bilen. Jo, vi var nämligen så smarta att vi parkerade bilen vid Stadshuset för att ta bussen den lilla biten till Gamla stan för att slippa krångla med parkering. Men på vägen hem kändes de där hållplatserna som evigheter och idén inte så begåvad med ett vrålskrikande barn som underhöll hela bussen. Om du var en av resenärerna på 62:ans buss igår kväll, så ber jag verkligen om ursäkt! Jag förstår om du framöver kommer att undvika kollektivtrafiken för att inte riskera att stöta på oss, men jag lovar att risken är liten då vi själva kommer hålla oss låååångt borta från bussar/tåg/flygplan under en lång tid framöver. För allas bästa.

Men, men vad gör väl det om hundra år. Snart har vi glömt det och har bara de fina minnena och bilderna kvar av den idylliska julmarknaden i Gamla stan. Och innan vi vet ordet av, så står vi där igen nästa år fullt påpälsade som Michelingubbar och äter varma brända mandlar, dricker varm choklad och tankar julstämning så det står härliga till. Och då ska a l l a ha ullstrumporna på!


 
Fönstershopping
 
 
    Stortorget                                           Mårten Trotzigs gränd
 
Min mors favoritbutik Tomtar & Troll

 

Chokladpaus hör till...

...liksom NKs julskyltning   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar