torsdag 26 december 2013

Juldagarna flög förbi

Jaha, så var dagen vi alla väntat på så länge över för den här gången. Det känns tomt på nåt vis, men ändå skönt.

Det var första gången vi hade firandet hemma hos oss och det var jättekul men det var bra mycket mer att tänka på och rodda med än vad jag hade kunnat föreställa mig. Och detta även fast vi hade knytis och alla bidrog med mat och hjälpte till med fix och disk. Det känns som om vi inte har suttit ner riktigt på tre dagar.

Dagen innan julafton var det mycket fix med sängar, bord, ommöblering så att alla skulle få plats, lite städning, pyntning, tvätt sen helgen, bakning mm.

På själva julafton var det full rulle med klappöppning, matlagning, dukning, diskning mm. Dagen formligen flög fram, men trevligt var det! Våra tjejer var så nöjda så, både med alla fina klappar och med allt bus och lek. Tack för alla fina klappar!!! Tomten var höjdpunkten, men det var förfärligt vad han var lik Farfar. Och VAR var farfar nånstans???

Lillasyster sa högt under tomtebesöket att det där minsann var farfar. Tror inte att de äldre barnen hörde det som tur var. Och i går spekulerade storasyster i om det inte var farfar ändå som var utklädd till tomten eftersom den riktiga tomten hade så fullt upp med att ge klappar åt andra barn att han inte hann komma till dem.

Inget kalas utan kras! Men de flesta öl klarade sig och vi hade även god snaps
 

Godisbordet                                                  Farfar eller Tomten?

Klappar till julklappsleken


Sen när alla gäster hade åkt iväg den 25:e så kändes hela huset så tyst och tomt, men då var det bara till att ställa iordning allt, dammsuga, köra några maskiner disk, plocka i ordning, tvätta och sen var även den dagen också förbi. Jag hann packa lite till tjejerna, leta upp badkläder, badpuffar, sommarskor som passade och stryka sommarklänningar innan jag däckade i soffan framför filmen "En oväntad vänskap". Rekommenderas.

I dag har vi faktiskt bara packat, packat, packat (avskyr verkligen att packa!) och kört till Jönköping där flyget går från imorgon. Tyckte det var bättre att vara på plats redan i kväll eftersom vi flyger på morgonen. Vill ju inte gärna fastna på E4:an mitt i natten och missa flyget. Nu blir det en tidig kväll så att vi orkar med chartertrippen imorgon. Viva Espana! God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar