måndag 20 januari 2014

Snö var´e här!

Vilken snöhelg! Det har snöat från fredag till söndag och vi har njutit av det - både inifrån värmen och ute i snöyran.

Vi har t ex spelat tennis och storasyster blev eld och lågor! Hon blev tokarg när vår tid tog slut och några andra klev in på banan. Ville inte alls lämna hallen till fördel för gubbarna som hade bokat tiden efter. Efter lite muta om lunch och kanskenåtgotteftermatenomdukommermednu, gav hon sig.
 
Blivande Serena och Venus?
 

Storasyster var tänd, men lillasyster tröttnade fort.

Vi har också åkt pulka med kusinerna, gått på långpromenad och tittat på ännu en Disneysuccé i stil med "Brave" och "Tangled" som heter "Frozen". Den var precis lika magisk som vi förväntade oss och budskapet handlade om syskonkärlek i allmänhet och kärlek mellan systrar i synnerhet. Det var en mysig stämning i TV-soffan när filmen var slut och vi pratade med tjejerna om att de ska ta hand om varandra och vara snälla mot varandra alltid.


Här kan du se ett klipp från filmen
 
 Med de orden i färskt minne, gick tjejerna hand i hand tillsammans upp på sina rum och vi kände oss som riktigt bra föräldrar och var nöjda med att budskapet om systerkärlek hade nått hem. Bara för att sekunderna senare få bevittna utbrottet av tredje världskriget. Någon drog den andra i håret, någon annan slängde igen dörren, några fingrar klämdes mm. innan vi hann avstyra kriget. Kanske att budskapet om syskonkärlek ändå inte var riktigt tydligt. Får nog meddela Disney att de får vara ä n n u tydligare för att budskapet ska nå fram till 3- respektive 5-åringar i denna del av världen. Åtminstone till denna 3-åring och denna 5-åring.


Vinterfint på promenaden


Såklart ska jag bjuda på ett recept också. Vad passar väl bättre i snöovädret än soppa? Närmare bestämt blomkålssoppa med bacon och persilja. Jag hittade grundreceptet här men ändrade det lite.
 
Blomkålssoppa
2-4 personer
1 blomkålshuvud
1/2 gul lök eller 2 schalottenlökar
6 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
1 dl matlagningsgrädde
Knaperstekt bacon
Persilja
Smör
Salt, peppar och cayennepeppar

Hacka löken fint och fräs med smöret i kastrullen. Slå på vatten och kycklingfond. Dela blomkålen i små buketter och lägg i kastrullen. Låt koka i ca 15 minuter eller tills de är mjuka. Dela bacon i små bitar och stek. Låt torka i hushållspapper. När blomkålen är mjuk, slå på grädden och koka upp. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Servera soppan med bacon och persilja.

"Jättegott", som Tina skulle sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar