onsdag 22 januari 2014

Oopsies

Igår snubblade jag över något som kallas för "Oopsies". Det är en brödtyp á la LCHF som lät väldigt spännande. Receptet hittade jag här. Vi äter ju absolut inte slaviskt LCHF, utan mer LCHF-inspirerat, men undviker bröd och pasta i största möjliga mån. Därför känns det extra kul att hitta ett bra alternativ till bröd så att man kan få frossa i alla goda pålägg.
 
Det var väldigt enkelt att slänga ihop och ingredienserna är sådana som man oftast har hemma. Sen är det bara att lyxa till det med vilket pålägg man vill. Vi åt keso med kalkon och Philadelphiaost med lax. Tjejerna älskade dem och tyckte att de smakade som en omelett. Ja, inte så långt ifrån faktiskt. Innan någon läsare får krupp, nej jag brukar inte ge mina barn LCHF-kost, men de ville så gärna smaka de nygräddade bullarna som doftade himmelskt! What to do? Ingen större skada skedd.


Oopsies

6 stycken

3 ägg
100 gram Philadelphiaost
1 nypa salt
1/8 tsk vinäger
0,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Vallmofrön, sesamfrön eller liknande

Sätt ugnen på 150 grader.
Separera vitor och gulor. Vispa vitorna hårt med vinäger och salt.
Vispa gulor och färskost slätt och vänd sedan ner äggsmeten lite i taget i vitorna. Inte vispas!
Klicka ut på bakpappersklädd plåt och garnera eventuellt vallmofrön eller sesamfrön ovanpå.
Grädda i 25 minuter.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar