torsdag 12 september 2013

Septembertjejer

Och så kom september. Och med den även min väns lilla efterlängtade bebis L.
Åh, vad det är mysigt med bebisgos! Det är inte klokt att tänka att mina tjejer har varit så små. Någonsin.

Fina L, 6 dagar gammal
 
Tänk att vår minsting nu i september gick och fyllde hela 3 år! Var det bara tre år sedan hon var så liten som nyfödda L? Hoppla va fort tiden går när man har roligt!
 
 Glad och nöjd 3-åring som fick många fina presenter
 
Det var en jättefin dag. Förskolan var stängd på lillasysters födelsedag så vi hade en mysig heldag hemma med långfrukost, lek med alla fina presenter och fix inför familjemiddagen på kvällen.
 
Solen sken när gästerna kom så vi började med rosa bubbel ute på altanen. Sen blev det minitacos till förrätt (fredagstradition i huset), färsk lax i ugn med färskpotatissallad med mango till huvudrätt och en triple layered chocolate cake med minimarshmallows till efterrätt. En meny som funkade till både stora och små.

Chokladtårta á la Ön
 
Om någon nu skulle bli galet sugen på choklad, kommer här receptet:
 
Triple layered chocolate cake á la Ön
1,5 dl ljust muscovadosocker
1,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
200 g smör
4 ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk Marabou mörk choklad
100 g Marabou ljus choklad
Chokladglasyr
3 dl vispgrädde
250 g mörk choklad (70 %)
1 klick smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Vispa ihop socker, smör och sirap
Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker
Vänd ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten med en slev
Smält chokladen och blanda ner den i smeten.
Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
Dela upp smeten i tre smörade springformar och grädda i ugnen, cirka 12-13 minuter.

Glasyr
Koka upp vispgrädden och tag bort den från plattan
Hacka chokladen och rör ner den och smör i den varma grädden.
Lägg ena kakan på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten.
Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr och minimarshmallows
Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar