måndag 7 oktober 2013

Goa Göteborg

Helgen har vi tillbringat i goa glada Göteborg med en massa skratt och kära möten! Vi har tidigare bott i Göteborg och staden har absolut en speciell plats i både mitt och min mans hjärta. Det var där vi köpte vår första gemensamma lägenhet och flyttade ihop. Det var i lägenheten som min man friade till mig och där vi fick det glädjande beskedet om att jag var gravid med storasyster. Många av våra fina vänner bor kvar i Göteborgsområdet och vi har otroligt många goa minnen från vår tid i Göteborg. Götet i våra hjärtan! 
 
 
Här i fina Vasastan låg vår första lägenhet

 
Spännande att åka spårvagn och att kika ut över Drottningtorget och alla spårvagnar
 
Eftersom det var kanelbullens dag i fredags, var vi såklart tvungna att besöka Café Husaren i Haga där de har gigantiska och tokgoda kanelbullar!
 
Bullarna är tom större än tjejernas huvuden!

I lördags var dock vädret desto sämre. Typiskt Göteborgsväder kan man säga. Vi tyckte först inte att det var så farligt och tog oss till Slottsskogen för lite lek. Men då öppnade sig himlen och efter bara några minuters lek fick tjejerna, till sin stora besvikelse, avbryta leken eftersom mamma och pappa inte hade varken regnkläder eller paraply.
 

En värmande kaffe i ett inte så värmande Göteborg
 
Sen styrde vi kosan mot Alingsås och släktkalas. Först passade vi på att hälsa på min mans Farmors grav där vi tände ljus och lämnade blommor.
 

 
På släktträffen bjöds det på god mat från Sydamerika och en massa skönsång. Våra tjejer hittade nya bästisar i sina sysslingar och hade superskoj! När de väl gick med på att sova, slocknade de direkt.
 
På söndagen åkte vi förbi några vänner som bor i krokarna och som det var alldeles för länge sen vi besökte sist. De har ett helt fantastiskt hus som känns sådär riktigt ombonat och hemma. Det är nästan så att man vill flytta in direkt. Att tillägga är ju att de är så händiga och kreativa att de gör allt själva. Som grädde på moset bjöd de på nybakad äppelkaka med egengjord och god vaniljsås.
 
      Fina detaljer överallt i huset               Äppelträd precis utanför fönstret
 
      
              Egenodlade tomater                        Tjejerna blev förtjusta i de söta huskatterna
                                                       
När familjen H lämnade våra vänners hus gjorde vi det med ett tydligt avstamp. Undra om vi får komma tillbaka igen efter att tjejerna jagat katterna, ritat på alla fina pappersark som fanns i huset och helt ouppfostrat dissat äppelkakan. Jag hoppas det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar