måndag 10 februari 2014

Pyssel och fix

Helgen har gått i pysslets och fixets tecken. Vi har äntligen tagit ner alla jullampor i fönsterna. Det var inga stjärnor direkt, så vi tyckte gott att de kunde få sitta uppe hela mörka januari också och sprida ljus, men nu fick det vara nog. Jag såg några snygga lampor i en tidning som jag gärna skulle vilja ha, men med en tokhög prislapp, tänkte snåltanten att hon kunde vara lite kreativ och fixa själv. Nu blev inte slutresultatet precis som jag hade tänkt mig, men varde ljus i alla fall.

Hos min hovleverantör Clas Ohlsson, hittade jag lampsladdar och större glödlampor. Ville egentligen haft genomskinliga glödlampor för att få en industriell känsla , men eftersom jag inte har några planer på att genomföra några operationer i vardagsrummet, så fick det bli den frostade varianten. Efter lite skalande av elsladdar och skruvande av miniskruvar samt tips från coachen (svärfar), så var lamporna uppe. Om Gud vill och skorna håller, så ska det bli kopparrör istället för den vita kåpan upptill, men det får bli ett senare projekt.

 
Blev också klar med ett annat projekt i helgen som jag har pysslat med i en veckas tid nu. En rosa griffeltavla i lillasysters rum. Tyckte att det kunde vara ett kul pedagogiskt inslag och fint med en färgklick i hennes annars så kala vita rum.

Så här gjorde jag:
Först tejpade jag in ytan och målade ytterkanterna med vit färg för att säkra upp en snygg rak kantlinje. Sen rollade jag på rosa skoltavelfärg i 4 lager med en skumgummiroller. Slutligen limmade jag med hjälp av min man upp en ram runt färgplätten så att det skulle se ut som en tavla. Et voíla!

  
Viktigt med förarbetet..."En ser inte hur lång tid det har tagit, men väl hur det ser ut" 
 
Hjälpreda #1                                            Hjälpreda #2 
 
 
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar