måndag 31 juli 2017

Tennis & Hovs hallar


Nu är Veteran-SM i tennis igång och min man spelar. Det går av stapeln i Båstad så det passar ju bra när vi ändå är i krokarna.

Första och andra matchen vann han och på onsdag väntar semin. Vi var på plats idag för att heja på och gjorde samtidigt en kändisspotting bland banorna - Hugh Grant.

Efter matchen åkte vi med mina föräldrar till Hovs hallar för lunch. Fint! 



     
 




      
Kändisspotting och utsikt


På kvällen var vi bjudna hem till min bror och hans familj. De bjöd på skumpa, en massa plock med bl.a. hembakat fröknäcke, alldeles nyplockade kantareller från "deras" skog, viltgryta tillagad ute och en riktig klassiker till efterrätt - Banana Split. Väldans gott & trevligt!












 



lördag 29 juli 2017

Danmark över dagen

För en tid sedan föreslog mina föräldrar att de skulle låna våra barn en dag medan jag och min man åkte iväg på tu man hand. En helt underbar idé ❤️



Så idag var det då dags. Min mor & far övertog tjejerna på morgonen och drog ut i det blå. Det visade sig vara en spännande älgsafari!



Jag och min man, vi åkte till Köpenhamn. Det ligger ju så nära här så vi var där i ett huj. Efter lunch i mysiga Nyhavn och en tur på Strøget, så kom regnet. Vi kastade oss in på ett café och bestämde oss för att köra till Bottle shop istället för att bunkra upp dryck till en fest som vi ska ha i augusti. Sagt och gjort.



Allt gick fint med shoppingen och när vi kom över till Sverige (Halland) igen så väntade solen och två trötta, men nöjda, damer på oss.




      
Den obligatoriska "nu-åker-jag-till-Danmark-bilden"


 




     





       



fredag 28 juli 2017

Bra tradition & loppisfynd

Idag åkte våra vänner hem. Det är alltid lika kul när ni är här D, J, F & O! Tänk att det är fjärde sommaren på raken som ni hälsar på oss här nere. Vilken fantastisk tradition! 

Våra vänner stötte på regn på vägen upp, men vi fick tillbaka solen igen.

Så det blev lite premiäråkning på storasysters loppisfynd (inlines) och spontan grillmiddag med mina föräldrar. 
 


 




       



torsdag 27 juli 2017

Bak, loppis och minigolf i regnet

Idag var kanske inte vädergudarna riktigt lika snälla mot oss. Vädret var inte pangfint, men inte heller dåligt. Till en början.



Efter att vi alla hade fått komma med förslag med allt från bakning, spel, vernissage (eller Vernis kalas som storasyster kallar det), bus på stranden, loppis m.m. så föll lotten på bakning, loppis och lite minigolf på det. 
 

Det blev en jättemysig "tillsammansdag" ända tills regnet överraskade golfspelarna på första hålet. Det blev till att avbryta tvärt och skyla under första buskage. Trots att vi bor minde än 100 m från minigolfbanan hann alla bli dyngsura. Men vad är väl ett sommarregn? Tur att det fanns ett torrt hus nära fullt med extrakläder.



Det blev filmmys och sällskapsspel för resten av dagen.




        



onsdag 26 juli 2017

Det blev en dag på stranden...

Vädergudarna var snälla mot oss idag. Trots att meteorologerna hade utlovat regn x 1000 mm så blev det sol. Inte mig emot. Tvärtom.

Så det blev en slapp dag med lite bad och sen avrundade vi dagen med middag nere på stranden.




 




 




 




 







tisdag 25 juli 2017

Liseberg på schemat

Idag vaknade vi i Göteborg med siktet inställt på Liseberg. Vi skulle oxå möta upp några vänner här för en skön dag.

Vi hade bokat PRIO-paket och hade parken (nästan) för oss själva 1,5 timmar på fm. Det var tur det, för sen kom resten av Sveriges semesterfirare kl. 11:00 och köerna blev allt längre. PRIO-paketet kan jag absolut rekommendera eftersom man då slipper trängas och vänta. Hur sol haver, det blev både Flum Ride, Lisebergsbana och en hel del annat.

När barnen (och vi vuxna) var lagom möra, styrde vi kosan mot stugan igen. Både vi och våra vänner.

Note to self: besök inte nöjesparker på löningsdagen under högsommarsemestern igen. 
 


         



måndag 24 juli 2017

High Chaparral

Idag styrde vi kosan mot Kulltorp. En liten håla mitt i de djupaste, Småländska skogarna. Varför? Jo, för att besöka vilda västern-staden: High Chaparral.

Det var en höjdare vill jag lova! Tjejerna började med att kitta sig med hattar, pistoler, hölster och en massa knallpulver. Sen var de redo för tågrån med riktiga banditer, att möta självaste Zorro, stunttricks på höghöjd, diligenstur och mycket, mycket annat.

När vi alla var bra möra, kom regnet smygande och vi styrde kosan mot Göteborg där det (för ovanlighetens skull) var uppehåll.

Vi checkade in och strosade sen ut på stan för middag och för att återuppväcka gamla minnen. Fina Götet ❤️

Storasyster och tillika namnsdagstjej, var mäkta nöjd med sin dag!




 




 




      





 







söndag 23 juli 2017

Sofia 10 år


Vår guddotter Sofia har fyllt TIO år. Tvåsiffrigt. Det är stort. Det firade vi lite i efterskott hos min syster med en massa goda pajer, champagne och glasstårta. 
 

 









lördag 22 juli 2017

Vänner på besök

Alltid kul att träffa våra GBG-vänner. Vi kom fram till att det var två år sedan sist fastän det kändes som 3 månader.

Så kan det gå när båda har nya stugor att fixa med. Härligt med fika, lek, bad och en massa snack. Låt det inte gå två år tills nästa gång Petra ;) 
 


       



fredag 21 juli 2017

Stolsrenovering

Nu har jag dragit igång projekt med stolarna här hemma. Några pinnstolar ska få ny färg och min farmors gamla fåtölj ska få nytt tyg. Har aldrig gjort nåt sånt här tidigare, men det kommer bli bra det här så småningom. 
 


 




       





      



torsdag 20 juli 2017

Namnsdagsfirande

Idag firade vi alla Margaretor i familjen - jag och lillasyster.

Först strandhäng i det fortsatt fina vädret och sen ville tjejerna till sommarfritids så då åkte jag och min man in till Båstad och strosade runt bland tennisbesökare.

På kvällen blev det namnsdagsmiddag på Strandhotellet.




 




      
 




       



onsdag 19 juli 2017

Sommarens finaste dag

Så äntligen kom den där fina sommardagen som vi har väntat på hela sommaren - 25 grader, solsken och vindstilla.

Min syster och hennes två barn kom hit för lite sol och bad och vi meckade ihop en enkel lunch tillsammans med våra föräldrar. Det våra kylskåp hade att erbjuda helt enkelt. Det blev väldans gott!

Sen blev det lek, bus, bad, vila och en magisk solnedgång på det. Check.