lördag 31 maj 2014

Back home again

 
Nu är vi hemma igen efter några kalla men ändå sköna dagar på landet. I går regnade det så vi åkte till Norrtälje för lunch och shopping. Just shoppingen var kanske inte en aktivitet som passade våra tjejer, speciellt inte lillasyster som var trött och sliten efter den sena torsdagskvällen, men vi kom trots alla protester, hem med några fina plagg både jag och min svärmor.




Mysiga Norrtälje!

I dag har regnandet fortsatt men vi trotsade ändå vädret och cyklade till en sommarloppis i närheten. Tjejerna fick plundra sina spargrisar på några guldpengar om utifall att de skulle hitta något. Själv var jag på jakt efter extra barnbestick och ev. några småvaser till alla småblommor tjejerna plockar, men ingen större shoppinglycka idag inte. Storasyster däremot, fyndade en cykelsadel till sin docka och lillasyster hittade en ny plånbok till sina guldpengar och ett par tuffa solglasögon. Inte illa! Nästa sommarloppis är det inte omöjligt att vi står där och säljer våra gamla saker.


  

        
                Hela familjen på cykeltur                   Knasig loppishatt, tyckte lillasyster
        
Mina tjejer i shoppingtagen - äpplet faller inte långt...

fredag 30 maj 2014

En tur ut på landet

I går tog vi en tur ut på min mans föräldrars lantställe i Roslagen. Det ligger så vackert precis vid en sjö och här finns inga "måsten". Så härligt!


Tjejerna och farmor gick på tur och plockade liljekonvaljer och sen blev det fika på altanen för vissa, ett glas rosé i solen för andra. Det blåste på riktigt ordentligt, men i lä var det gott. På eftermiddagen kom min mans bägge bröder med respektive och barn och det blev lite spontanfest med bad i badtunnan, god middag, många skratt och kusinbus till sent.

 
 
 
 
 
                                                                  

onsdag 28 maj 2014

Happy dopdag till mig

Idag är det min dopdag. Sen denna dag 1978 har Styvmorsviolen följt mig i olika situationer och på senare år, även mina barn. Violen är broderad på vår fina dopklänning som min mor har sytt, den fanns med på min konfirmation, min student, vårt bröllop, barnens dop och sen 2009 har den dykt upp även på Mors dag.

Jag fick denna fina bild tillsammans med en hälsning från min svärmor idag. Finns det några sötare blommor?!

tisdag 27 maj 2014

Grönt är skönt

Nu var det alldeles för länge sen jag delade med mig av mina odlingar.
Så här ser det numera ut i vår trädgård.



 Potatisarna & morötterna är på gång

             Tomaterna växer oss snart ur huset

                                   Stockrosorna har fått flytta ut och verkar vara lite tveksamma...

Kryddorna växer, rabarbern är det ingen hejd på, krusbärsbusken har fått små små gröna bär och det har börjat grönska i min nyanlagda blomsterrabatt. Det enda som låter vänta på sig är solrosorna.
Jag ser fram emot att äta hemmaodlad potatis på midsommar och göra fina kransar av blommor från vår egna trädgård.

måndag 26 maj 2014

Mors dag, varje dag!

Jag önskar att det hade varit Mors dag varje dag! Gårdagen började mycket överraskande med sovmorgon. Jo, ni läste rätt, s o v m o r g o n. Kl. 10 behagade lillasyster att vakna och ca 20 minuter efter det kom nästa solstråle upp. Då hade jag redan hunnit duscha, klä på mig, fixat frukost och kollat så att tjejerna verkligen levde x antal gånger. Plötsligt händer det, så ge inte upp alla ni småbarnsföräldrar där ute!

Sen blev det uppvaktning med blommor, fina teckningar, kramkalas och frukost på altanen som i och för sig fick ett abrupt slut när lillasysters mjölkglas på något oväntat sätt rann ut över både henne och mig. Nåja, ingen idé att gråta över lite spilld mjölk. Bara att duscha på nytt och leta fram en ny outfit för dagen.

Dagen till ära hade dessutom lillasyster gaddat sig med en tuschpenna över hela benen. På ena benet är det en bild av mig när jag var gravid med båda tjejerna samtidigt (jag måste varit elefantdräktig med den ena dottern) och på det andra benet hade hon skrivit hela familjens bokstäver. Ja, ni kan ju se själva.


Tyvärr hade hon fått fatt på en icke vattenlöslig penna...

 
Sen blev jag kidnappad över körd till en mysig restaurang vid vattnet där det bjöds på lunch på bryggan och glass i solen. Det blev en riktigt härlig dag tillsammans med min älskade familj!
 

Mumsig Toast Skagen                                          Mina hjärtan
Jag är verkligen lyckligt lottad som har blivit mamma till världens bästa töser och att jag själv har den finaste kvinna man kan tänka sig till Mor ❤️

För en tid sedan såg jag denna lilla film som handlar om en anställningsintervju för världens svåraste jobb. Kolla själva och se om ni håller med. #worldstoughestjob

söndag 25 maj 2014

Röstad & klar!

Nu har jag gjort mitt och det känns bra.

Tjejerna var med mig i vallokalen på den lokala skolan i dag och det blev många frågor från storasyster om partier och varför man röstar och jag fick stoltsera med mina kunskaper om demokrati och hur bra det är att vi har det i Sverige. När jag var färdig med min utläggning ser jag att hon totalt har ändrat fokus och nu inspekterar teckningarna på väggen i matsalen istället på hennes blivande skola. Nåja, jag hoppas att hon snappade upp något om demokrati.

Lillasyster var mäkta besviken över att det varken fanns rosa eller lila valsedlar. Hon bestämde sig där och då att hon minsann inte skulle rösta i detta val. Och det var nog väl det.
 
 

lördag 24 maj 2014

Life is a holiday under the sun

Jag hörde det uttrycket i veckan när jag lyssnade på Peter Carlssons sommarprat från 1999 och jag tycker att det är så passande för de senaste dagarna.
 
I onsdags njöt jag en heldagslunch i det fina vädret med min svärmor och mina två svägerskor. I torsdags var jag på en trevlig jobbintervju följt av gräsklippning här hemma- Jag grejade med datorn, ringde några samtal för att sen hämta tjejerna tidigt och leka i vattenspridaren med alla barnen i grannskapet.


     
              Hannah & Amandas goda vin Perfect day                        Kusinpuss         


I går var det studiedag på förskolan så jag och barnen tog det lilla lugna och njöt mest av att vara tillsammans och av det fina vädret. På eftermiddagen kom pappa D hem, vi öppnade en flaska rosé och grillade lite gott. Bara för att avsluta kvällen med en spontandejt med grannarna. Alla barn var ute till sent och hade vattenkrig tillsammans. Allt kändes väldigt medelhavsaktigt och osvenskt!


 

I morse åkte min man iväg på golfresa med grabbarna gubbarna och vi fick besök av min svägerska och två av barnens kusiner. Det blev ännu en härlig dag i det fina vädret!
Så kom ihåg, life is a holiday under the sun.

 


torsdag 22 maj 2014

Hello my friend!

Så har jag efter 36 allergifria år gått och fått pollenallergi. 

Inte undra på med tanke på det utbrott som har varit i dagarna här i Stockholmstrakten. Det är precis h u r mycket pollen som helst i luften! Tur att jag har min nyfunna vän Clarityn till hands!

måndag 19 maj 2014

Gratulerer med dagen!

I helgen visade sig Sverige från sin allra bästa sida!  Vi hade några vänner över på play date i lördags och alla verkade nöjda. Allt blir ju så mycket enklare när solen skiner. Barnen roade sig gott med att cykla, hoppa i studsmattan och springa genom vattenspridaren medans vi vuxna kunde umgås och prata samtidigt som vi har uppsikt över de glada små.

Vi dukade långbord på altanen och bjöd på Caesarsallad som man fick mecka ihop själv och Pavlova till efterrätt med norsk touch för att fira vårt kära grannlands nationaldag. Perfekt med en lätt lunch när det är varmt ute.
 
 
 
                                                                      Gratulerer med dagen Norge!

Några av gästerna ville härligt nog inte åka hem efter fikat så de stannade kvar över natten och vi grillade lite högrevsbiffar med coleslaw till middag. Enkelt och gott!

 
Oroa er inte, det ska inte bli ännu en matblogg det här. Ville bara dela med mig av helgens meny.
På söndagen blev det lite social samkväm med våra goda grannar och fix i trädgården. Jag tror att denna helg får 10 poäng utav 10. Hur har er helg varit kära läsare?

fredag 16 maj 2014

If you can't beat them - eat them?

Alltså, maskrosor i all ära. Visst är de fina att titta på men där går gränsen.

Jag har läst folk som tex använder maskrosbladen i sallad. Det lockar iofs att äta upp mina fiender, men nej tack.

Jag och lillasyster har försökt hålla de i schack genom att rensa bort varje blomma med roten en och en, men jag har insett att det inte längre är värt besväret. Nu får gräsklipparen göra sitt!

Trevlig helg i vårsolen!
 
  

onsdag 14 maj 2014

Dubbel sötchock!

I helgen såg jag en annons om kattvakt i sommar. Familjen som har katterna har planerat att åka bort i två veckor och vill gärna hitta ett hem till sina katter så att de slapp vara instängda i en bur på ett kattpensionat. Jag tänkte att detta kanske skulle vara perfekt för våra tjejer att få testa på hur det är att ha husdjur och samtidigt få lära sig att ta ansvar, så vi åkte och hälsade på de sex veckor gamla små kattungarna. Naaaaawwwwww!!!
 
 
 
Men huuuuur söta får man vara?!
Min man, som var motståndare till hela idén från början, var den som blev mest begeistrad. Han är själv uppvuxen med katter och hans ögon glittrade när han började prata om att kanske ta hand om en av de toksöta små ullbollarna själva - permanent.

Efter att vi lämnat kattungarna hade vi ett familjeråd och kom fram till att det kanske inte är ultimat att ha fyra (jo, FYRA!) ínnekatter hos oss i sommar med risk för att en (eller alla) skulle smita ut och bli uppäten av räven eller dylikt. Så det bidde inga sommarkatter för vår del. Men väl en mysig stund med de ljuvliga små kissemissarna, som storasyster säger.
 
På tal om söt, lunchade jag med finaste L, 8 månader, i går. Jag fick en ordentlig sötchock - som kvällstidningarna skulle ha skrivit!



Sötaste lilla L

lördag 10 maj 2014

Nu kör vi alla funky kidz!

I dag är det dags för storasysters dansavslutning på Funky Kidz. Alla duktiga barn har dansat och övat hela våren och nu äntligen är det dags att visa vad de har lärt sig. Lokalen är nu full med taggade danssugna barn och ännu fler stolta föräldrar/mor- & farföräldrar!

Om du har ett danssuget barn hemma, kille som tjej, i åldern 4 år och uppåt, testa Funky Kidz. Finns på flera ställen i Sverige, kanonbra grupper & engagerade tränare!

 
Tema: Guld & svart                        Funky kidz-nallen kom på besök
 

"Diggiloo, diggiley..."

fredag 9 maj 2014

Får det lov att vara en paprika?

Dagens fredagshus bjuder på en lite annorlunda ingrediens.

Jag vet verkligen inte vad jag ska tro riktigt. Antingen är det en PR-kupp eller så har inredaren rökt på. Hur som haver, någon har tänkt utanför boxen och sånt gillas! Jag bjuder er, paprikahuset!



Vid en första anblick, inget konstig

     Inget konstigt alls faktiskt. En solig uteplats med blommor och grönt. Fint!



Inget direkt uppseendeväckande i köket heller förutom en väldans massa paprikor på bänken. Men det kan man ju ha i köket, eller hur?

 

Och i tvättmaskinen...och i badrummet...i n g a konstigheter alls.
 

 


"- Aj då, måste ha tappat min paprika nu igen..."


Nothing sets the mood in the bed room like...eeehhhh?!


Utslagsfråga: Hur många paprikor ryms i badkaret?

Om du nu helt plötsligt har blivit sugen på att laga fredagsmiddag innehållande just paprika, så hittar du några bra tips här. Trevlig helg!

torsdag 8 maj 2014

Farbror doktorn

Efter alldeles för många dagar med hosta, svårighet att andas, huvudvärk, feber m.m. masade jag mig iväg till vårdcentralen i dag. Min man hade fått mig att lova att om jag inte mådde bättre när jag vaknade på torsdag morgon, så skulle jag minsann uppsöka läkare. Jag tycker nämligen inte om att gå till doktorn så övertalning behövs. Jag tror på att kroppen löser det mesta själv plus att jag antagligen är lite skraj för vad de skulle kunna hitta i min kropp om jag gick dit.

"- Nej men se här! Syster kom in och titta på den här abnormniteten på vänster extremitet. Hämta de andra sköterskorna i fikarummet också vettja. Förresten hämta in alla patienter i väntrummet också. Detta är det konstigaste jag n å g o n s i n har sett! Guinness Rekordbok nästa."

Denna gång befarade jag att det kunde handla om lunginflammation. Utan en enda sjukdag borta från jobbet de senaste 5-10 åren, så hade jag lovat mig själv att om det var lunginflammation, skulle jag snällt stänga av datorn och bädda ner mig i soffan med en bok. Men efter att läkaren hade lyssnat på min andning, knackat på min rygg och tagit blodprov, kunde han utesluta lunginflammation, så här sitter jag nu vid datorn igen. Det vore ju synd att sätta ett kryss i sjukdagskalendern efter så lång tid, eller hur?



Under pågående undersökning frågade doktorn mig om jag hade småbarn hemma som varit sjuka. Jo, svarade jag. Det hade jag visst det.

Då utbrast han plötsligt:
"- Sjuka barn ska inte vara hemma. De ska vara på dagis."

Hoppla, bäst att inte ge mig in i den diskussionen, tänkte jag och höll för en gång skull min stora trut tyst. Jag ville ju inte riskera att uppröra farbror doktorn och åka på en tvångsrektoskopi.

Den lite okonventionelle doktorn skrev i alla fall ut hostmedicin så nu hoppas jag att min äkta hälft kan och vill flytta tillbaka in i master bedroom:et igen. Jag har ju hostat sönder mig om nätterna, så han har försynt smugit ut och lagt sig på soffan eller i tjejernas rum för att få sig lite nattsömn. Stackaren.

onsdag 7 maj 2014

Till arbetsmarknadens förfogande

Fr.o.m nu på måndag kommer jag stå till arbetsmarknadens förfogande. Grattis arbetsmarknaden!

För en månad sen hade jag ett spontant (trodde jag) möte med min chef där han berättade att företaget inte gick så bra som förväntat. Jag hade gjort ett jättebra jobb med alla de svenska kunderna, men tyvärr haltade företaget pga. bristande intäkter på utlandssidan (inte mitt ansvarsområde vill jag tillägga). Men kontentan av det hela var att han inte kunde ha mig kvar och eftersom vi bara är två anställda på projektledarsidan och han är den andre, så var det liksom inget snack om vem som skulle få gå, moi.

Sen rasslade det till och jag fick in jätteordrar på jätteordrar som helt plötsligt ökade upp siffrorna rejält så då blev min chef helt eld och lågor och ville återanställa mig igen. Han skulle bara räkna på det och prata med banken.

Idag fick jag beskedet att det tyvärr inte gick ihop sig rent ekonomiskt ändå och att min sista dag blir alltså nu på fredag. Snacka om bergochdalbana.

Nu får ni inte tro att jag är bitter för det inte. Inte alls. Bättre tillfälle att vara långledig på kunde man ju inte ha. Juni, juli och augusti.

Nu väntar träning, fix i hus och trädgård samt jobbsök såklart. Jag vill helst hitta ett jobb lagom till september så att jag kan vara ledig med min familj juni/juli och sen skola in tjejerna på förskola och skola i augusti. Det är min plan, sen får vi se hur det går. Om drömjobbet skulle landa i knät på mig innan dess, så får vi ta det då. Jag skulle faktiskt kunna ha det så här. Jobba september-maj och vara ledig juni-augusti. Det vore nåt det.

Tips om spännande projekt-/ produktionsledarjobb, kommunikatörsjobb, informatörsjobb eller dylikt är välkomna! Väst- som ostkusten. Vikariat eller hel/deltid.