tisdag 29 april 2014

Jag är en periodare

Jodå, det är tyvärr den bittra sanningen.

Om jag kikar tillbaka i bloggen så ser jag mina olika fascinationer under olika perioder. För en tid sedan var det LCHF-recept som dominerade bloggen för att sen följas av en inredningshysteri och ett pysselstim.

Jag kan ju uppdatera alla nyfikna läsare att LCHF lade jag på hyllan ganska så snabbt när jag kom på mig själv att försöka hitta substitut till kolhydrater hela tiden. Det funkade ett tag, men det var väldans meckigt. Inte värt det helt enkelt.

Om någon mot förmodan skulle ha missat mitt senaste fokus, så är det vår trädgård. Skönt med en röd tråd genom bloggen. Tycker ni inte det?

Som projektledare är jag van vid att ha många projekt på gång samtidigt men frågan jag nu måste ställa mig själv var om jag nånsin fullföljer mina projekt? Svaret blev som tur var ja. På jobbet i alla fall.

På hemmafronten verkar det gå sådär va? "Många bollar i luften", som det så klyschigt heter. En hel bollsvärm snarare som svävar ovanför mig som en egen liten Vintergata. Kanske att det är en vinnande fras som jag borde ta med i CVt till mitt intensiva jobbsökande? "Många bollar i luften" tillsammans med "spindeln i nätet" och "stresstålig" borde nog landa mig drömjobbet på nolltid.


måndag 28 april 2014

Vilken helg va?!

Jag hoppas att alla har haft det lika skönt som vi i helgen! Vi bestämde oss för att hålla helgen obokad och inte överanstränga oss med diverse projekt. Det blir nämligen lätt så i den här familjen. Men inte denna helg.

  
 
 Liggläge nästan hela helgen

Den enda planen vi hade var att springa "Tuvas barnlopp" igår. Det är ett lopp till förmån för lilla Tuva, eller "lilla krigarprinsessan" som hon också kallas, som 2011 föddes med en ovanlig hjärnmissbildning. Du kan följa hennes och hennes starka föräldrars vardag på hennes blogg.

Pengarna som samlades in kommer gå till en USA-resa där Tuva får träning och stimulering av hennes utveckling.

Nu blev det tyvärr inget spingande för vår del pga hosta och rinnande näsor, men vi var där och hejade, köpte lotter och träffade vänner.

 


All heder åt arrangörera som hade fixat det så bra! Vi fick dock smita hem lite tidigare än planerat eftersom storasyster fick en gråtattack efter ett gäng nitlotter i lotteriet. Jag vet inte hur mycket pengar vi lade på lotter, men till slut fick det vara nog, även om pengarna gick till lilla Tuva. Nån måtta får det faktiskt vara för vad man betalar för ett litet ulligt gosedjur som ändå kommer hamna längst ner i gosedjurslådan inom en dag.

Det ulliga lilla gosedjuret är glömt idag och storasyster har lärt sig att orättvisa i livet inte handlar om att vinna eller förlora i ett lotteri, utan riktig orättvisa handlar t ex om att födas med/ få en allvarlig sjukdom, bo i ett krigshärjat land eller att inte ha mat för dagen. Lesson learned.


lördag 26 april 2014

Officiellt tant

Nu är jag officiellt tant. Jag har nämligen köpt pelargoner TROTS att jag alltid hävdat att jag aldrig skulle göra det eftersom pelargoner är just TANTblommor.

Om jag kanske skulle passa på att köpa mig ett par Ecco-skor och lite bridgeblandning när jag ändå är i farten?

Jag önskar er alla en charmant & angenäm lördag!



fredag 25 april 2014

Fredagshus

Jag tror minsann att det är dags att gotta sig lite i de där härligt vräkiga villorna som man så gärna vill bo i MEN som plånboken sätter P för. Men drömma går ju.

Vad sägs om 15 rum och kök o Saltsjö-Duvnäs? Då har man ett rum eller två över till släkt och vänner som kommer på besök.





Just det ja, den där lottoraden var det ju. Wish us luck!

torsdag 24 april 2014

Färska blommor varje dag

Jodå, så priviligierad är jag. Jag får färska blommor varje dag nu för tiden. Det ni.

Lillasyster plockar nämligen de fina gula blomstren omsorgsfullt på väg hem från förskolan. Hon presenterar den spretiga buketten med sin smutsiga lilla barnhand framsträckt medan hennes stora förväntansfulla ögon glittrar. Vad gör man då som mamma? Såklart att man tackar från hjärtat och prisar den fina lilla unika buketten som svettas i barnhanden. Jag bekräftar hennes handling och uppmuntrar det lilla livet. Och därför fortsätter det. Dag ut och dag in plockar hon de fina solgula MASKROSORNA till en mamma som verkar överförtjust och tacksam över den lilla gesten.



Och det är klart att jag är, men ni som känner mig vet att jag förra året förde ett tyst, ok då kanske inte så tyst, men ojämn kamp mot maskrosorna. De gäckade mig med sina gula anleten och varje dag kämpade jag bort varendaste en från gräsmattan bara för att se de där gula nyllena nästa morgon igen. Vilket hån.

Och nu stirrar de på mig från sin lilla vas mitt på bordet. Min hämnd, det som jag inte berättar för Lillasyster, är att jag kastar de i soptunnan varje kväll. Det kommer ju ändå nya nästa dag. Precis som på gräsmattan.

tisdag 22 april 2014

Att odla i pallkrage...

I ärlighetens namn har jag inte den blekaste om hur man odlar i pallkragar. Eller hur man odlar över huvud taget faktiskt. Men jag testar mig fram.

Jag läste någonstans om att man ska täcka botten med t.ex. tidningar. Sagt och gjort.
Sen ska man hiva en massa planteringsjord över. Check.
 
 
 

En stark man och två små hjälpresor är bra att ha. Dock tröttnade de små hjälpredorna efter första pallkragen och kvar stod jag och mannen med minikrattorna, de färggranna spadarna och morotsfrön.
 
 
Och så slutligen, eftersom grannen har en söt liten hundvalp som gärna smiter till vårt tomt och gräver upp det som finns att gräva upp och tuggar på våra buskar, täcker vi för säkerhets skull över pallkragarna med nät. Det borde skydda mot rådjur, katter och små nyfikna valpar.
 

Lillasyster gör tummen upp för vårt lilla projekt. och nu går vi här hemma och bara väntar på att den första lilla blasten ska våga sig upp. Fortsättning följer...

söndag 20 april 2014

Påsklunch, Pyssel & Pallkragar

Igår var vi på påskaftonslunch hos barnens farmor och farfar. De bjöd på ett välfyllt påskbord, skattjakt för barnen, bastu och bad för de som ville. Min tappra svärmor tog ett premiärdopp UTAN bastu i 8 grader - brrrr! Badkruka som jag är, behöver jag minst 20 grader till för att hoppa i plurret.
 
Badpojkar
 
 

 
Påskpyntat var det här!                         Tjejernas hemgjorda ägg
 
Av gårdagens frukostägg gjorde vi fint påskpyssel. Om du också vill göra påskägg kan du göra som så här:

1) Gör ett hål med en nål i ena änden på ägget och ett större hål i den motsatta änden.
2) Skaka ägget så att gulan går sönder och blås sen ut innehållet (av det kan du t.ex. göra äggröra).
3) Trä en tråd genom de båda hålen och fäst den ena trådänden runt en bit av en tändsticka så att den hålls fast innanför äggskalet. Gör en ögla av tråden att hänga upp ägget i.
4) Sen är det bara att ta fram pennor (inte kritor), målarfärg, lim, glitter, fjädrar, trådar, paljetter eller vad man nu vill pimpa sitt ägg med. 
 
Efter en otroligt kreativ ransoneringsfrukost av vad huset hade att förmå denna morgon, kan det kanske vara dags för en storhandling. Kylskåpet gapar tomt efter en vecka hemifrån... Men först ska vi ta tag i trädgården och våra PALLKRAGAR som har stått lika tomma som vårt kylskåp, alldeles för länge nu!
 Ägg på menyn såklart
 

lördag 19 april 2014

Hej hej hallå dagboken!

När jag gick igenom mina gamla lådor hemma hos föräldrarna hittade storasyster min gamla dagbok. Jag hade bara fyllt i några sidor, så hon tog genast över boken som sin egen. Sen den dagen har hon skrivit dagbok varje kväll. Hon ljudar och skriver ner sin dag ord för ord. Nedan kan ni läsa ett utdrag.
 
  
"Vaknade på morgonen. Åt frukost. Ute och klättrade i träd. Vyntade påskris. Lekt påskkärringar. Mormor och morfar passade oss på kvällen."
 
"18 april . Vaknade i mammas säng. Hostade. Hämtade pappa vid bussen. Lunch med kusinerna sen hem till vita huset."
 
Som ni kunde läsa i dagboksinlägget, har vi hämtat pappa vid bussen. Han kom och överraskade oss tidigare än väntat. Så mysigt att träffa honom igen!
 

Sen plockade vi vitsippor och besökte min farmor och farfars grav och min gamla väns grav, han som tragiskt gick bort för ett år sedan. Storasyster tyckte att han skulle ha lite godis nu när det var påsk, så hon placerade två godisägg på graven.

 
 
 
Blomsterflickor i vitsippeskog
 
Efter traditionell långfredagslunch tog vi vårt pick och pack och åkte hemåt. Ni anar inte hur skönt det var att komma hem och få landa efter en vecka på resande fot! Borta bra men hemma bäst!
 
Förresten, Glad Påsk allihopa!

torsdag 17 april 2014

Det våras för pyssel!

Hemma hos mormor och morfar har tjejerna gått lösa på mormors pyssellåda med flirtkulor, tyger, glitterpapper, mönstersaxar, målarfärg, pennor, paljetter mm. Storasyster har gjort ett helt zoo med elefanter, strutsar, flodhästar och kycklingar. Lillasyster har gjort en påskhaj, en hel massa krokodiler och snöbollar.
 
                        Pyssellådan utspridd på golvet                             Chokladmuffins på G
 
                     Tjerna och mormor pimpar påskriset                           Bus på gräsmattan


Igår mötte jag upp med min syster inne i stan för lite shopping, mat och snack. Supermysigt!


tisdag 15 april 2014

Västkusten

Vi har bytt ostkusten mot västkusten och Ön mot fastlandet. Här är det full vår och solen värmer gott. Barnen är i mormors och morfars trygga vård medan jag och mannen arbetar. Vi har varit i stugan, hoppat i sanddynerna, grillat, busat i trädgården, pysslat och promenerat längs med havet. Snacka om att ladda energi! Det är verkligen något visst med ett västkusten och havet!

 
Kaninglass i stugan                                      Påskkärring?

 
Lillasyster "hjälper" mormor att plantera och morfar att spela piano
 
 

Svalört                                                      Magnolia
 

Vitsippor
 

lördag 12 april 2014

Vart är vi på väg?

10 poäng
Vi lämnade en grönskande ö tidigt i morse och for mot ett blåsig stad i väst

8 poäng
Ostindiefararens startstad med en välkänd gata

6 poäng
Glenn, Håkan och "Lokets" stad

4 poäng
Staden som älskar blått och vitt trots att den är väldigt röd

2 poäng
En stad som man alltid lämnar i sorg......................................................................................................











fredag 11 april 2014

Pallkragarna är på plats

Nu ska de bara fyllas med jord (ev. målas) och planteras i. Längtar redan tills det grönskar!



Fick höra från min svärmor att pallkragar är inne och att det har skrivits en hel bok just  om att "Odla i pallkrage", Eva Robild.

"Pallkragen passar lika bra i täppan på landet som i villakvarteret och på bakgården i stan. Den kan bli ett permanent inslag i trädgården eller fungera som en tillfällig odlingsyta. Inte att undra på att den i dag är den vanligaste formen för grönsaksodling i mindre skala att odla i pallkrage har blivit en folkrörelse."

Tänk att vi är så trendiga!

onsdag 9 april 2014

Odlingsglädje

Idag blir det inget gnäll. Idag handlar inlägget bara om glädje. Odlingsglädje.

Jag har nog alltid sett mig själv som en sån där, jag-ska-aldrig-odla-något-eller-plantera-rosa-blommor-tjej. Snacka om att göra en kovändning!


Detta odlingsvitrin från Hasselfors står nu högst upp på min önskelista
 
Jag kan ingenting om odling, så det blir mycket att fråga mig fram (tack lilla mor!) och trial and error. För nån vecka sedan glömde jag kvar mina små stockrossticklingar ute på altanen över natten. Stackars mina förfrusna små gröngölingar! Men de frön som fortfarande var under jord klarade sig och har nu växt upp. Nu får de stå i fönstret och nöja sig med små dagliga utflykter ut i solen.

I kväll kommer mannen min hem med pallkragar som vi har hittat på Blocket som jag och döttrarna ska fixa i ordning i helgen när det fina vädret SKA komma. Vi siktar på att sätta potatis, morötter, sallad, örter, lök och några bär. Vi har redan en krusbärsbuske, en rabarberplanta och ska köpa hallon och smultron. Jag hoppas verkligen att jag får med mig resten av familjen på mitt ekologiska självhushållstänk. Det här ska bli kul!

 

tisdag 8 april 2014

Bitter eftersmak

Ledsen att jag har varit lite frånvarande de senaste dagarna, men tiden har inte riktigt räckt till för bloggandet. Sånt är det ibland. Livet.

I helgen njöt vi av sol, cykling, goda grannar och allsvensk fotboll. Dock allt med en lite bitter eftersmak. Bitter eftersmak 1 blev det efter vår trevliga spontana samkväm med grannarna på altanen i lördags som resulterade i en dunderförkylning och horisontalläge hela gårdagen. Jag var så däckad att jag inte ens orkade ta tjejerna till förskolan så de fick vara hemma och ta hand om mamma. Skyll dig själv säger mannen, som menade på att det var på TOK för kallt att sitta ute så sent i april, men jag ville så gärna njuta av våren... Han kanske hade rätt. Eller ok då, jag erkänner väl att han väl hade rätt då.



Sol, sol, sol!

Bitter eftersmak 2, bestod i att vi efter söndagens trevliga fotbollsbesök på Tele2 Arena hittade en gul liten lapp viftande på vår vindrutetorkare när vi kom tillbaka till bilen och detta TROTS att vi hade ett giltigt p-tillstånd på just den parkeringen. Suck! Det hade kunnat bli en dyr fotbollsmatch om det inte vore för vår vän med superbra känningar i branschen. P-boten är nu avskriven, så den bittra eftersmaken blev bitterljuv istället.  
 

                            DIF-HBK på Tele2 Arena                                         :(
 

Regnet det bara öser ner, på jobbet är det jättemycket att stå i men också samtidigt väldigt oroligt. Vi får se var allt landar. Vi försöker göra det bästa av situationen och göra upp planer för våren, sommaren och framtiden, men det är svårt när allt är så osäkert. Over and out.