måndag 28 april 2014

Vilken helg va?!

Jag hoppas att alla har haft det lika skönt som vi i helgen! Vi bestämde oss för att hålla helgen obokad och inte överanstränga oss med diverse projekt. Det blir nämligen lätt så i den här familjen. Men inte denna helg.

  
 
 Liggläge nästan hela helgen

Den enda planen vi hade var att springa "Tuvas barnlopp" igår. Det är ett lopp till förmån för lilla Tuva, eller "lilla krigarprinsessan" som hon också kallas, som 2011 föddes med en ovanlig hjärnmissbildning. Du kan följa hennes och hennes starka föräldrars vardag på hennes blogg.

Pengarna som samlades in kommer gå till en USA-resa där Tuva får träning och stimulering av hennes utveckling.

Nu blev det tyvärr inget spingande för vår del pga hosta och rinnande näsor, men vi var där och hejade, köpte lotter och träffade vänner.

 


All heder åt arrangörera som hade fixat det så bra! Vi fick dock smita hem lite tidigare än planerat eftersom storasyster fick en gråtattack efter ett gäng nitlotter i lotteriet. Jag vet inte hur mycket pengar vi lade på lotter, men till slut fick det vara nog, även om pengarna gick till lilla Tuva. Nån måtta får det faktiskt vara för vad man betalar för ett litet ulligt gosedjur som ändå kommer hamna längst ner i gosedjurslådan inom en dag.

Det ulliga lilla gosedjuret är glömt idag och storasyster har lärt sig att orättvisa i livet inte handlar om att vinna eller förlora i ett lotteri, utan riktig orättvisa handlar t ex om att födas med/ få en allvarlig sjukdom, bo i ett krigshärjat land eller att inte ha mat för dagen. Lesson learned.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar