torsdag 31 juli 2014

Alla barnen...

...badade i poolen utom denna tösen, för hon kände sig lite frösen.

Den tropiska värmen försvann igår och då tyckte storasyster att 23 grader i luften var för kallt för att bada i den uppvärmda poolen. Till hennes försvar har hon inte mycket hull på kroppen alls och regnet hängde i luften.

Så det var bara att packa in en torr, sur dotter i bilen och köra hemåt igen. Får se om det går bättre på dagens träning. Solen skiner i alla fall!
 

onsdag 30 juli 2014

Kök- & toalettprojekt

Inte trodde ni väl att vi bara skulle lata oss på stranden denna sommar? Nej, så jobbar vi inte riktigt i den här familjen.

Projekt: rivaochflyttakökdranyttvattenkopplapåavloppochbyggatoalett is on.

Igår var jag och mannen på IKEA för att reka kök. Det är inget stort köksutrymme direkt, men jag tror att vi har fått till skåp och lådor à la compact living så vi klarar oss under somrarna.

Elkillar och VVS-killar har varit här och kikat och idag kommer snickaren. Älskar småstadsmentaliteten där man kommer på avtalad tid och månar om sitt rykte. Word of mouth är det man lever på här nere. Annat än i Sthlm det när man dyker upp lite när man känner för det. Om man ens dyker upp alls...

Längtar sååå tills allt är klart!
 

tisdag 29 juli 2014

Simskoletjej

Igår var det simskolepremiär för storasyster och hon älskade det!

På första dagen både hoppade hon från kanten och doppade huvudet. Jag måste erkänna att hon är bra mycket modigare än sin mamma.

Det fina vädret verkar hålla i sig och det är tur det eftersom simskolan är i en utomhuspool.
 

söndag 27 juli 2014

Efter solsken...

...kommer värsta regnet.

Ja herregud va det regnade igår! Himlen formligen öppnade sig och Tor var sannerligen ilsk där uppe! Men ett rejält åskregn behövdes verkligen för att lätta lite på trycket i värmen.

Tjejerna tyckte att det var mysigt att sitta ihopkurade inne i stugan och ännu bättre var det att hoppa i vattenpölarna efteråt. Vi lämnade de glada hoppetossorna lugnt plaskande i vattenpölarna på grusvägen bara för att i nästa stund få syn på två lerindränkta töser.

"- Vi badade i vattenpölarna. Det var jättekul!", sa de båda i kör.

De tyckte inte att det var lika kul att saneras från grus och lera i duschen.
 
    
 

lördag 26 juli 2014

Fler besökare i lilla stugan

I veckan hade vi besök av mina svärföräldrar a.k.a farmor och farfar.

Vi fick några härliga dagar tillsammans i tropisk värme med många bad, grill, bus, restaurangbesök med trubadur och drinkar.


  
 
Dessutom kom frivilligbrandkåren på besök och tjejerna fick åka en riktig brandbil. En succé vill jag lova!

 
Vi passade också på att fira de två Kristinorna - storasyster & farmor med ännu en jordgubbstårta.
 
   
 
 
 

onsdag 23 juli 2014

Sommarlov & Sveriges riviera

Tidigt igår morse packade vi in två halvt sovande barn i bilen och styrde kosan mot Malmö och "Sommarlov". Vi fick se repetitioner och live show på plats.
 
   
Busster                                 Vikingar på besök
 
 
Programledarna Alex & Farah
 
Kanon tyckte vissa, andra var trötta och sov sig igenom halva livesändningen...
 

Lillasyster missade halva showen
 
På kvällen när vi tittade på programmet såg tjejerna sig själva vinka frenetiskt i rutan och blev lagom malliga. Storasyster tror sig nu vara en kändis eftersom hon både har varit med i TV och på bild i lokaltidningen. Inte illa för en 6-åring!
 
Efter programmet och en biltur genom Malmö så att lillasyster skulle få sig en slummer åkte vi till min faster i Lomma. Hon har en ny fin lägenhet med stor terrass ut mot havet. Så läckert! Efter en god lunch blev det bad för hela slanten i det långgrunda kristallklara vattnet och en strand med alldeles kritvit sand. Jag måste erkänna att jag spenderade mer tid i vattnet än på land och det är väldigt olikt mig! Storasyster ville inte åka hem och ärligt talat bar det emot att packa ihop och lämna detta vackra ställe. Men lillasyster övertygade oss alla genom att sparka bakut totalt. Som hon själv uttryckte det:
"- Nu är jag vild."

Japp, det kan man säga. Vågar knappt hoppas på att vi får komma tillbaka igen.
 

Utsikt från faster K:s balkong

måndag 21 juli 2014

Bästa starten på dagen!

Oavsett vad Kellogg's hävdar är den bästa starten på dagen, så tycker jag detta är det bästa:

Sovmorgon
Löprunda med skön musik i lurarna
Ett morgondopp i glasklart vatten
Färdiglagad frukost med äggröra
Glada utsövda barn
Lycka 💕

söndag 20 juli 2014

Fruntimmersveckan

I vår familj firar vi ju som bekant det som firas kan och idag var det dags att fira alla Margaretor i familjen! Vi är två.

Jag heter själv Margareta i andranamn och har egentligen alltid ogillat namnet men av nån (oförklarlig) anledning döpte vi faktiskt lillasyster till Margareta i tredjenamn. Varför då, kan man ju fråga sig? Och jag tror att svaret ligger dels i att storasyster fick ett släktnamn med kungliga anor, dels att jag är barnsligt förtjust i fruntimmersveckan.

I det lilla samhället där jag växte upp om somrarna (och där vi nu har egen sommarstuga) dominerade fruntimmerna under fruntimmersveckan i juli. Vi barn sprang mellan husen och smaskade i oss jordgubbstårta när helst det var Margareta, Emma, Elisabeth, Kristina osv. - ljuva minnen!

Därför känns det extra roligt att kunna föra vidare traditionen om fruntimmersnamnsdagar och jordgubbstårtor till våra små.

Idag blev det strandhäng med kusiner & lillmaggans gudföräldrar, jordgubbstårta med släkt & vänner och middag på bygden efter det. En svårslagen Margaretadag!
'
 
 
 
 
    

fredag 18 juli 2014

Nu väntar vi bara på dig...

Så brukar det låta i vår familj närhelst vi ska iväg någonstans. Eller:
" - Varför är du alltid färdig sist?"

Hmmm, undra varför?!

tisdag 15 juli 2014

Gästbok

Klart vi måste ha en gästbok i stugan!
Köpte den här på "Ordning & reda" igår.

Undra just om vi kommer få ha den just till g ä s t e r eller om tjejerna kommer tro att de har fått en ny ritbok och gå loss med färgpennorna..?!

måndag 14 juli 2014

Vänner på besök!

Nu har vi haft vår stuga i drygt två veckor och vi har haft en massa trevligt besök av släkt och vänner från norr och söder. När jag räknar på antalet besök landar jag på en total av över 30 vänner!!!

Än är det flera veckor kvar på semestern så vi hoppas öka på den siffran ytterligare! Tack till alla som kommit och hälsat på oss och spanat in vårt lilla beach house - jättekul! Och ni som ännu inte haft vägarna förbi, välkomna!
 
    
Goa vänner på besök
 


 "You never know how many friends you have until you own a beasch house" - Ha, ha!
 

söndag 13 juli 2014

Dagsregn

Maken till dagsregn har jag knappast varit med om! Det har formligen öst ner hela natten och dagen. Mysigt, i och för sig. 

Mindre mysig är den läcka i uterumstaket som vi upptäckte idag. Vi får ta tag i den när det har torkat upp. Tjohooo, livet som husägare!
 
   

lördag 12 juli 2014

Regn & utetoalett

 
Regnet formligen öser ner utanför och det här med utetoalett känns väl sådär just nu... En liten tröst är att jag är grymt tjusig i mina stövlar, min morgonrock och regnjacka...eller kanske inte.

Det är nog tur för mig att det är mörkt och folktomt på vår lilla gata ikväll när jag ska smyga ut till den gemensamma toaletten.

Jag är väl knepig, men jag gillar ett rejält sommarregn och vem älskar inte doften av regn mot varm asfalt?

Nu blir det till att springa slalom mellan regndropparna iförd morgonrock och röda stövlar.
 
 

torsdag 10 juli 2014

Fästinginvasion!

Herregud alltså! Igår plockade jag bort 29, jo TJUGONIO fästingar från tjejernas kroppar! 19 på storasyster och 10 på lillasyster. Eeeeuuuuuu! Det var enna riktga små, små rackare så min slutledningsförmåga är att mina barn kullerbyttat rakt in i ett nykläckt fästingbo. Har läst att honan lägger ca 1000 ägg på en gång innan hon dör.

Detta måste varit det värsta jag har varit med om i småkrypsväg!!! Jag har själv haft max 5 fästingar på mig under hela min livstid. Tur att vi är vaccinerade och att det var på västkusten där risken för TBE inte är så stor.



onsdag 9 juli 2014

Vilken härlig dag!

Stoppar denna dag i fickan att plocka fram en regnig och kall dag i höst/vinter ❤️
 
    
 
    
 

Växlande väder & goda vänner

I måndags kom våra vänner från Göteborg på besök i vår lilla stuga och samtidigt passade regnet och åskan också på att komma till oss. Vilket dunder & brak! Men det stoppade inte oss inte. Det blev fika, bad och sandslottsbyggande på stranden ändå. Sen var det bara att torka kläder och kalla barn med hårtorken.
 
    
 
 
               
Igår kom solen tillbaka och vi mötte upp med några andra vänner i Båstad för att kolla tennis. Med biljetter till Mercedes VIP-lounge hade vi de absolut bästa platserna och barnen kunde röja fritt i det inringade området. Det där med att vara tysta under spelet var dock inget de ville prova på.

 
 
Sen åkte vi hem till stugan för middag & ännu en härlig kväll på stranden. Tänk va bra vi har det. Nästan FÖR bra faktiskt! Denna sommar kommer jag minnas länge!
   

måndag 7 juli 2014

Sommarparty på stranden

I helgen har vi har haft några riktigt magiska dagar och kvällar på stranden. Det är just precis såna här minnen som ger mig energi till att klara av årets mörkare månader. Man kan då plocka fram de ljuva sommarkänslorna och allt känns mindre mörkt och tråkigt. Men usch då, nu lät jag allt lite väl Ernst:ig.

Hur som helst, i fredags firade hela familjen min mor som har fyllt år. Visserligen fyllde hon i februari men bättre sent än aldrig sägs det.

Det blev picknick på stranden, många skratt, en hel del sand i maten, hopp i sanddynerna, typ en liter utspillt kaffe, kvällsbad och mer sand i maten på det.



Och sen har vi i princip kört på i samma stil hela helgen, men dock utan maten. Om jag nu skulle kunna hitta någon liten nackdel med stranden (svårt, jag vet men OM jag var tvungen) så skulle det just vara sand i maten som knastrar så där obehagligt mellan tänderna. Huvaligen! Vi vuxna lät väl ungefär så här i fredags:

"- Snälla spring inte i sanden där vi äter."
"- Men kasta inte sand på din kusin...vid maten!"
"- Måste du verkligen, v e r k l i g e n öva hjulning precis vid pajbordet?"

Det hjälpte föga...men trevligt hade vi!     

torsdag 3 juli 2014

Havet suger

Nu har vi boat in oss lite i vår lilla stuga och jag måste säga att även om den är liten (20+12 kvm) så är den naggande god. Sötare stuga får man allt leta efter! Men det är inte främst stugan i sig som gjorde att vi slog till, utan läget. Med 50 meter till stranden och att man hör vågornas brus på uteplatsen, det är magiskt. Jag kanske inte kommer låta lika lyrisk när höststormarna viner runt knuten, men den dagen, den sorgen...

En annan sak jag lite glömt i all lycka är att med två hus kommer det även två gräsmattor som ska klippas, två trätrallar som ska högtryckstvättas, dubbelt upp med panel som ska bytas osv. Men varför tänka på det när man kan njuta!?

Igår hade vi en glimrande kväll på stranden och tjejerna var verkligen som kalvar på grönbete. Snacka om energi! Behöver jag säga att de somnade ovaggade och sover fortfarande precis som två tonåringar. Win-win situation för alla parter. Jag ska nog väcka tjejerna nu så de inte missar "Sommarlov".





 
 
 
 

tisdag 1 juli 2014

Idag har jag...

...klippt gräset.
Tvättat.
Vattnat & pratat med mina tomater.
Skördat potatisarna.
Gallrat morötterna.
Vattnat alla blommor.
Sått rödbetor & bönor.

Ville bara säga det. Heja mig!