tisdag 29 september 2015

När förskolan är stängd...

...får man följa med mamma och pappa till jobbet.

Nu duggar studie- och planeringsdagar på skola och förskola tätt. Det är inte allt för roligt att ta de där värdefulla föräldradagarna (som ska räcka i 8 år) till dessa, så därför var nu lite kreativa och delade upp lillasyster mellan oss denna dag. Fm hos pappa och em hos mamma.

Det funkade jättebra, även om lillasyster var bra trött när arbetsdagen var slut och vi skulle åka buss hem...

    
Hos pappa och hos mamma
    
Nya bästisen Ouzo                       Det är jobbigt att jobba

 
En trött donna på bussen hem

måndag 28 september 2015

Det där med legistiken...

I helgen var min man på golfresa med några grabbar. Det unnar jag honom verkligen, men ibland blir det lite knas med logistiken...

Vi har bara en bil och det brukar funka finfint, men just denna helg hade det varit bra att ha två.

Storasyster skulle på kalas på cykelavstånd så det skulle inte bli något problem med logistiken (trodde jag). Storasyster skulle cykla själv några km och Lillasyster skulle sitta i barnstolen på min cykel (trots vilda protester att hon faktiskt kan cykla själv!).

Men vad gör man när det är punka på storasysters cykel som inte går att laga ens med två lagningssatser och rikligt med eltejp (händige herrns verk)?

Jo, då packar man två barn på bussen till centrum, köper ny cykelslang plus andra bra-att-ha-saker, packar på två numer trötta barn på bussen hem igen, handlar lite mat på vägen (tre kassar), promenerar hem med tunga matkassar i båda händerna och en 5-åring på ryggen, lagar däcket, pumpar upp cykeln, svidar om och cyklar till kalaset.

Just då var jag inte så kaxig, men såhär i efterhand känner jag mig lite som en supermamma!

    

tisdag 22 september 2015

Plötsligt händer det!

Nu har jag både köpt ett gymkort och faktiskt också ANVÄNT det för första gången! Hurra för mig!

Jag tänkte att det där sladdret på kroppen nu skulle bort plus att jag kanske kan må lite bättre och bli lite piggare på köpet.

Gymet ligger i samma kontorshus som jag jobbar i, så jag har verkligen inga ursäkter att komma med. Typ, "Det regnar ute och jag har inga regnkläder så bäst att jag stannar inne." eller "Jag är för trött för att gå till gymet nu på kvällen så jag stannar hemma i soffan och äter godis istället".
 

måndag 21 september 2015

En riktig kalashelg!

Jag kan räkna till fyra kalas, skridskopremiär och annat denna helg. Även om allt var roligt så känns det faktiskt skönt att det är måndag.
 
I lördags var det dags för lillasysters 5-årskalas. Naturligtvis krockade det med ett annat kalas som storasyster skulle gå på så vi växlade lite med halva kalas för storasyster och ett flängande fram och tillbaka. Men vi löste det och alla blev glada. Speciellt lillasyster som var väldigt nöjd med sitt kalas.
 
Nu är det nio långa månader kvar till nästa barnkalas! Som jag ska njuta 😄
 
      
    
 
På lördagskvällen var vi bortbjudna på middag och det var väldigt välkommet! God mat och gott vin tillsammans med våra vänner var precis vad vi behövde för att ladda om batterierna.
 
Igår var det konståkningspremiär för båda töserna. De tyckte båda att det var roligt, men lite svårt var det allt att hitta tekniken efter ett långt sommaruppehåll. Lillasyster släppte tom "hjälparen" och körde själv runt på isen med ett leende på läpparna - kul! Storasyster klarade både "Tuppen" och "Köttbullen" galant!
   
 
Efter att vi nästan frusit rumpan av oss i ishallen (glömde helt bort hur kallt det faktiskt är i ishallar) svidade vi om till nästa kalas. Innan det började, passade vi på att njuta av sensommarsolen och värmen på Mälarpaviljongen. Jag hade kunnat stanna kvar där hela dagen med ett outsinligt glas med vin... Men partypinglor som vi är, gick vi på kalas nr. 4. Ett födelsedagskalas för lilla Nora som fyllt ett helt år. Mer god mat och smaskig tårta!
 
    

torsdag 17 september 2015

En magisk kväll med U2

I december förra året köade jag på nätet för att köpa biljetter till U2s turné i Sthlm 2015. Då kändes det som en evighet till premiärdagen den 16 september. Men som bekant, så brukar den där dagen som känns så fjärran, ändå komma. Så även denna gång.

U2 bjöd på en magisk show igår!


 
 

onsdag 9 september 2015

Vi gör vad vi kan!

I helgen fick jag ett ryck och började rensa ut kläder till de stackars familjerna på flykt från Syrien. Här där vi bor, hittade jag en tjej som hade en insamling för organisationen "Vi gör vad vi kan" i sitt garage. Fina människa!

Jag hoppas innerligt att alla fina barn-, dam- & herrkläder vi fick ihop verkligen kommer till användning!

    

Jag önskar ofta att jag kunde göra mer. Jag skänker mat, pengar och kläder till olika organisationer så ofta jag kan, men det känns ändå inte tillräckligt. Mitt hjärta blöder för alla mindre lyckligt lottade i samhället och världen, men vi gör alla vad vi kan. Jag får tvinga mig själv att tänka, "många bäckar små..."

Om du också känner för att hjälpa, besök www.vigorvadvikan.se eller om du vill verka mer lokalt, www.givingpeople.se

Här kommer hjälpen direkt till de som behöver utan krångliga mellanhänder eller skyhögt svinn för administrativa kostnader.

 
    

måndag 7 september 2015

En hel hand!

Så mycket fyllde lillasyster igår!
Stort.

Det firade vi med skönsång (?!) på morgonen, brunch inne i stan med familj och kusiner på min mans sida och sen bio i 3D (Minionerna). Under hela dagen hällregnade det, så vi fick snällt lov att ändra våra planer på att besöka Gröna Lund.

Födelsedagen avslutades med lillasysters favoritmat - laxsushi! Såklart.

    
    
 

lördag 5 september 2015

Back to the 80's

I torsdags var det dags för en färgglad tripp tillbaka till 80-talet. Det var Kick off på jobbet och efter infomöte och gemensam aktivitet var det dags att svida om till våra läckra 80-talsstassar. Jag säger bara: Flashdance och flashback av högsta rang!

Festfixarna hade verkligen gjort ett bra jobb med dekor, mat och musik a la 80-tal! Jag har fortfarande träningsvärk i benen av allt dansande men det är det värt. Oj så skoj vi hade!


    

onsdag 2 september 2015

Poppis med loppis

I helgen besökte vi för första gången Kyrkans Second Hand på Färingsö.

Jag hade hört att man skulle kunna hitta det mesta där till bra pris och så var det visst det. Saken var bara den att halva Stockholm också hade fått nys om det.

De har öppet lördagar kl. 10-14 så vi ramlade in strax efter 10 för att vara först på plats. Det var vi inte.

Efter mycket tålamod och en hel del svettpärlor i pannan sicksackade vi oss fram till kassan med några godsaker i kundkorgen.

Vi fick t.o.m med oss en gammal tavla av nån halv(o)känd konstnär som vi tänkte försöka tjäna en hacka på. Det kan vara så att vi nu har säkrat vår pension, men antagligen är det en kopia och vi har slängt 100 kr på en bra historia...

Nån som är bekant med "Vallflickan" av Olof Arborelius?