lördag 27 juni 2015

Ensam och övergiven

Nu har min man gått på semester och barnen har sommarlov. Familjen har flytt ut till min mans föräldrars lantställe i Roslagen och jag är kvar i stan och harvar. Ensam och övergiven.

Men inte är det nåt synd om mig inte. Jag har det bra om än en lite konstig känsla i kroppen. Jag kan inte minnas när jag var ensam sist. Eller kanske "själv" är ett bättre ord. Sen vi fick barn är man sällan själv. Huset är alltid fullt med liv och rörelse och inte ens toaletten är ett rum man får vara själv i längre...

Så jag försöker njuta istället. I onsdags mötte jag upp en vän och åt middag på Kött & Fiskbaren efter lite shopping i stan. Och jag har jobbat över utan att känna stressen att hämta mina tjejer på förskola och fritids.

Det är inte så dumt att vara ensam och övergiven ibland. Och då får jag också möjlighet att sakna min fina familj.
 
    

torsdag 25 juni 2015

Midsommar...

...har kommit och gått. Den firade vi på västkusten tillsammans med mina föräldrar och syskon. I år bjöd högtiden på ömsom regn, ömsom sol så det var en väldans massa av och på med regnjackor och solglasögon. Men trevligt var det!

Sen passade vi även på att fira storasyster lite i efterskott. Hon bjöd på grillade hamburgare med diverse tillbehör och så glass med jordgubbar till efterrätt såklart. Nu har den lilla firats i dagarna tre, precis som sig bör 😄

Vi har också städat bort vintern ur stugan, tvättat gardiner, lakan, handdukar, plockat fram utemöbler, tapetserat toalett och hall samt fixat en garderob och satt upp alla lister.

Tapetseringen kan vi inte ta åt oss äran för utan det hjälpte min snälla och duktiga svåger oss med och mina fina föräldrar såg efter tjejerna när de inte tyckte det var roligt att hänga bland tapetrullar, sågar och skurhinkar längre. TACK alla!!!

Nu längtar vi till att flytta in i vår nyfixade compact living-stuga! Inte långt kvar nu...

    
    

måndag 15 juni 2015

Äntligen flaggdag!

Storasysters 7-årsdag kom och passerade. Men inte obemärkt. Tvärtom!

Igår firade vi henne med dubbelkalas. Först kompisbrunch och sen släktmiddag på kvällen. Vilken dag!

Idag uppvaktade vi henne med sång, paket och frukost på sängen. SÅ mycket fint hon har fått från alla vänner och familj! Tack snälla!

Dagen avslutades med middag som storasyster bestämt. Inte helt otippat blev det thaimat. Mumsigt värre!

Ikväll var det en trött men lycklig 7-åring som somnade med alla dagens och gårdagens intryck färskt i minne.

Och som inte allt detta varit nog, tänk att det skulle ta hela 7 år innan Sverige kom på att göra storasysters dag (och gammelmormor Margits namnsdag) till allmän flaggdag! Inte en dag för sent, tycker jag!

    
    

lördag 13 juni 2015

Lugnet före stormen...

Idag har vi förberett och laddat inför storasysters kalasdag imorgon! Handling, bakning, matlagning, dukning m.m.

Imorgon ska jag upp i ottan och laga brunch till 12 hungriga kalasgäster som ramlar in kl. 11:00. Då bjuds det på American pancakes, smoothies, cupcakes, glass och annat mumsigt! På schemat står också tipspromenad, dansstopp och hela havet stormar.

Sen ska vi diska upp och ladda om för nästa gäng som dyker upp på middag kl. 17:00.

Det kommer bli en kul men intensiv dag!

Mitt i allt festfixande idag har vi dessutom blivit med kanin. Nej, vi har inte gått och köpt en kanin, utan storasyster har fått en lånekanin i födelsedagspresent. En prova-på-hur-det-är-att-ha-kanin-och-sen-bli-avskräckt-period i 10 dagar. Får se hur väl vår plan faller ut.

Så idag har vi varit och hämtat "Jullan", byggt en utehage till henne, varit två vändor till djuraffären för att köpa mat och sele. Den första selen jag köpte var för LITEN. Jo, Jullan är lite på plussidan om man säger så... Jag läste nåt på nätet om att hennes ras är en jättekanin... Men som man säger - mer att krama och älska. Storasyster är iaf nöjd (trots att hon inte orkar bära Jullan själv) och det är huvudsaken! #sizedoesntmatter

    

fredag 12 juni 2015

Den blomstertid...no more

I onsdags var det dags för storasysters skolavslutning och jag måste erkänna att jag inte riktigt insåg vidden av det hela.

Lite sång och fika i klassrummet och sen är det klart trodde jag, men inte då!

På morgonen samlades mormor, morfar, farmor, farfar, BÅDA föräldrarna, syskon och all annan tänkbar familj och vänner på skolgården för gemensam skolavslutning. Alla var uppklädda till tänderna och jag hörde planer om familjelunch på restaurang och besök på Gröna Lund efteråt. Och jag som var tvungen att jobba och pappa D var 50 mil bort, också i jobb...

Som tur var ryckte tjejernas supermormor in och styrde upp ett avslutningsfirande med ballonger, glass, jordgubbar och nygräddade våfflor! Hon hade såklart en sommarpeng oxå att ge till skoltjejen!

Jag hafsade ihop några serpentiner och packade omsorgsfullt (läs:stressad till 1000) in små sommarpresenter till tjejerna som jag hade i gömmorna. Och bucklan till månadens mamma gick jag bet på...igen.

Nåja, jag hoppas att tjejerna inte märkte av deras tafatta och oförberedda mamma utan var lyckliga för all kärlek och närvaro jag gav...eller nåt... Jag hoppas oxå att mina döttrar aldrig läser detta avslöjande inlägg.

Men skolan tog hur som haver slut och nästa år vet jag bättre vad som förväntas av en stackars utarbetad och förvirrad förälder - hela tjotablängen!!! Jag kanske ska ringa in herr Bindefeld inför avslutningen 2016?!

P.S. "Den blomstertid..." var ersatt av Hasse Anderssons mellodänga "Guld och gröna skogar"... Kalla mig traditionell, men WTF? D.S.

    
  

     

söndag 7 juni 2015

En 3-åring & en sax

För exakt ett år sedan hade vi en mäkta nöjd men också förvånad och ledsen 3-åring här hemma.

Lillasyster hade nämligen i ett obevakat ögonblick fått tag på en sax och ville väl testa vad som hände om man klippte lite i håret... Det blev hon snart varse om.

Jag försökte själv klippa iordning hennes små lockar, men de var bortom räddning så det fick bli ett besök hos frisören.

Lillasyster hade klippt lugg och bort halva sidan samt gjort "lager" (!) bak i nacken...snyggt! Frisören föreslog att vi skulle behålla den ena sidan lång och den andra kort, men det blev istället en kompromiss med 3-åringen om en söt "Lotta på Bråkmakargatan"-frisyr. Eller nåt i närheten i alla fall.

Efter det fick lillasyster saxförbud och har lovat om och igen att aldrig klippa sig i håret. Men det hindrar tydligen inte hennes kompisar på förskolan från att leka frisör...

Så länge det bara är hår som klipps av och varken örsnibbar eller fingertoppar så känns det helt ok.

    
    

fredag 5 juni 2015

Kalas i dagarna tre

I veckan har det firats av bara den!
I söndags var det ju Mors dag och jag blev utbjuden på restaurang av mina töser. Mumsigt värre!
 

    
 
Sen i onsdags blev affärsdealen klar på jobbet och det firade vi med After Work på kontoret. Gissa vem som hamnade i festkommittén och fixade all planering, inköp m.m? Jo just det, jag. Men jag var som tur var, inte ensam om uppdraget. Det blev lite hastigt fixat mellan pressmeddelanden och websiter, men AWn blev mycket uppskattad av kollegorna.
 
    


Och igår var det sommaravslutning på förskolan med picknick och skönsång av barnen. Vädergudarna var verkligen snälla mot oss och solen värmde gott. Precis som det ska vara på en sommarfest!


Nu välkomnar jag helgen och lite lugn. Jag har jobbat tokmycket på senaste och jag behöver verkligen ta det lilla lugna.

Tyvärr åker min man iväg imorgon för en veckas jobb i Båstad men jag får istället sällskap av min fina mor som kommer hit på söndag. Mysigt!

Önskar er alla en riktigt skön helg i sommarvärmen!

måndag 1 juni 2015

Sommar eller höst?

Alltså, idag var första gången sen jag började mitt nya jobb i februari son jag kände att jag absolut inte ville gå till jobbet.

När klockan ringde och jag hörde hur regnet smattrade mot rutan och vinden blåste ville jag bara kasta klockan (telefonen!) i väggen och somna om. Men, det gick ju inte riktigt för sig. Så det var bara att klistra på sitt allra bästa morgonsmil, masa sig upp ur sängvärmen och väcka töserna.

Måndagen den 1 juni. Den första sommarmånaden. Tillåt mig småle.

Jag har aldrig riktigt förstått tjusningen i att resa bort till solen i maj/juni. Det är ju då/nu som Sverige är som vackrast. Alla blommor som blommar, livet på träden och småfåglar här och där. Men idag överraskade jag mig själv med att önska mig bort till en solig ö i Grekland utan regn, blåst och måsten.

Men i eftermiddags när solen kämpade sig fram bakom molnen, ändrade jag mig raskt. Sverige i juni är kanske inte så pjåkigt trots allt. Och på torsdag ska sommarvärmen tydligen komma hit. Lovely!