onsdag 29 april 2015

Körsbärsblomshysteri

Jag vet att sociala medier svämmar över av bilder på prunkande körsbärsträd från olika vinklar och positioner. Men de är ju så otroligt vackra så jag kunde faktiskt inte riktigt låta bli. 

Även kl. 08:00 på morgonen när man är på väg till jobbet, kan man inte bli annat än glad när man ser denna blomsterprakt. Det är nästintill magiskt!

Tjejerna undrar när vår lilla ynka pinne till körsbärsträd där hemma, ska bli lika vackert. Ja du, bra fråga.








Sent from my iPhone

lördag 25 april 2015

Spännande lördagskväll...

Min man är borta på läger några dagar (och nätter/ tors-söndag) så jag och tjejerna är ensamma och har lite "girl time". Vi har haft tjejmys, shopping, klädprovning, lunch med en väninna och hennes dotter och imorgon ska vi på "pool party".

Jättemysigt alltihop, men nu sover tjejerna och jag sitter här ensam, då måste jag ifrågasätta TV-utbudet en lördagskväll i april. "America's funniest home videos"?! Really?! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...

Tror att jag hellre stänger av TV:n och sorterar frimärken, tar bort plack på tänderna eller diskar! Underbetyg till samtliga TV-kanaler gällande TV-utbudet en lördagskväll!!!

Bjuder på en bild från idag när sötaste "kusin" Lykke var här på besök. Coolare 1,5-åring får man leta efter!!! Inte blyg nånstans, smart och verbal som bara den! Dessutom hade hon "nästan namnsdag" idag så då blev det en smarrig Lykketårta som hon ville ha meeeeeer av 😄

fredag 24 april 2015

Men de är ju så lika!

Vad gäller förpackning och färg åtminstone. Inte smak. Tydligen.

Stackars lillasyster! Men hon vaknade till i alla fall... Antar att jag inte får bucklan för månadens mamma denna månad. Heller.

onsdag 22 april 2015

Mer trädgårdsarbete

Att ha hus och trädgård handlar inte bara om avkoppling och att njuta. Det måste ju fixas en del också. Sen kan man ju iofs se fixandet som en viss avkoppling också. Det är väl lite beroende på hur man är lagd antar jag.

Vi har verkligen blivit bitna på det här med trädgård, fix och renovering. I helgen plockade vi fram kreativiteten och snickrade ihop ett kombinerat insynsskydd och blomlåda. Det blev jättebra! När tid finns, ska vi bygga en matchande planteringslåda för kryddor också. Lillasyster hjälpte till att märka alla delar så att vi skulle skruva ihop rätt plankor med varandra och sen planterade hon blommor också.

Hon ville gärna att jag skulle fota hennes nya grej "rocka stövlarna", som hon kör dagligen. En gummistövel och en läderstövel på var fot. Snyggt!

Sen har vi också planterat ett äpple- och ett körsbärsträd och jag har köpt jordgubbsplantor som ska ner i pallkragarna. Sen är det bara att vänta på att kunna skörda. Om en sisådär 5 år kanske. Om vi har tur. Ja, inte jordgubbarna hoppas jag, de vill jag äta i sommar.

måndag 13 april 2015

Dop, vänner & snickeri

Helgen har varit hektisk, men kul!

I fredags kom både min far och min man överraskande hem. Det firades med ankdop och middag.

På lördag morgon passade vi på att utnyttja det faktum att min man hade en stor hyrbil till sitt förfogande och åkte till brädgården och köpte reglar till ett nytt staket på altanen. Vi har länge funderat över vad vi vill göra för insynsskydd kring altanen och nu tror jag att vi har hittat en lösning. Vi är inte helt på det klara med slutresultatet, men vi är på god väg.

    
          Ankdop med storasyster som präst    Reglarna på 3,90 m gick precis in i bussen
Efter brädgården kom våra vänner från Kungsbacka och hälsade på. Det blev mycket prat, lek och skratt. Sen kom min 94-åriga stålgammelmoster (!) förbi på fika i vårvädret. Fullt hus med allt från glada hundar till gamla paranta damer. Vilket härligt kaos!


        
Storasyster och hennes kompis fick låna grannens hund och sen var det kört...

På söndagen snickrade vi staket, köpte ny cykel till storasyster och laddade energi till en ny jobbvecka.


Min man i snickartagen

fredag 10 april 2015

Bättre sent...

Här kommer lite mer påsk retroaktivt

Vi hade några härliga dagar med cirkus, sol, lek, motion, god mat och barfotapremiär.

Nu är min man i Göteborg i jobb och jag har tagit med mig tjejerna och min mor med mig hem igen. Hon ska stanna här några dagar och hjälpa mig med lämning och hämtning av tjejerna denna påskvecka medan jag jobbar som vanligt. Det är verkligen lyxigt med denna hjälp i vardagen och sällskap på kvällarna. 

På fredag kommer även min far hit och sen väntar vi bara in min man som kommer hem i helgen och sen är vi fulltaliga.
 
  
  
   

lördag 4 april 2015

Bästkusten

Hoj va dagarna springer på! Och veckorna med, för den delen. Det händer nästan för mycket, både på helgerna och i veckorna, så jag vet inte vad jag ska skriva här på bloggen längre.

Men nu har vi iaf lite ledigt över påsk så vi har åkt ner till vår lilla stuga några dagar.

Igår bjöd mina föräldrar in hela familjen, 14 pers, på Långfredagslunch med nässelsoppa, lax och påskbakelse. Lika mumsigt som vanligt!

Sen hade några av de äldre kusinerna ordnat med tipspromenad runt om på tomten och ända ner till vår stuga. Som tur var, vann mitt lag, men pinsamt nog måste jag erkänna att jag inte är smartare än en fjärdeklassare 😁 De små hjärncellerna fick arbeta minsann.

Solen skiner på oss, men termometern når inte riktigt upp till 10 grader. Skönt ändå. Nu är det dags för en liten morgonrunda på stranden. Vilken energi det ger!

Glad påsk!