fredag 30 januari 2015

Semmelwrap

Jo, jag var bara tvungen att testa för att förstå vad all uppståndelse handlat om.

Ok, wrapen var smidig att äta på språng men i min smak hade den för mycket bröd och för mycket grädde. Jag föredrar nog ändå den gamla hederliga semlan. Men kul att ha testat!

Trevlig helg önskar bakåtsträvaren!
 
 

torsdag 29 januari 2015

Problem är till för att lösas

Vi har ett problem i familjen. Säkert ett extremt ovanligt problem som ingen annan småbarnsfamilj alls känner igen men jag vill ändå ventilera det: atthinnalämnapåkläddamättaochgladabarnpåskolan I TID!
Jaså, känns det igen?!

Vi har tydligt uttalade morgonrutiner här hemma för att morgnarna liksom ska flyta på så där smidigt som i frukostreklamen. Men det verkar bara vara jag som riktigt är med på dem. Jag menar, hur svårt ska det vara? Det handlar inte om hjärnkirurgi direkt. Bara lite kiss och tandborstning. Men det verkar vara nog så svårt för våra små diamanter ibland.

Just när allt flyter på och när vi precis tror att vi ska klara det inom tidsplanen, så stöter vi på patrull med fel färg på vantarna, en knölig strumpa eller för den delen, inga strumpor.

Så därför har vi fr.o.m. idag en ny morgonLEK (pedagogiskt va?) som handlar om att man ska genomföra sex delmoment varje dag innan man lämnar huset. Och för varje genomfört moment, får man flytta en liten bild som symboliserar momentet man nyss klarat av.

Låter det krångligt?

Nja, egentligen är det ganska enkelt. När man har kissat, flyttar man toalettbilden till rätt plats, när man har ätit frukost samma sak osv. tills alla bilder är på rätt plats.

Idag var vi klara 20 min INNAN ordinarie avgång så när storasyster var halvvägs nere i sin overall, fick jag stoppa henne och placera henne snyggt framför TVn en stund till. Fantastiskt effektivt måste jag säga!

Så framöver kommer vi aldrig störta ut ur huset med andan i halsen och soppåsen i handen på väg till skolan istället för barnens ryggsäckar. Nähe då, inte vi inte. Vi kommer småtrallande göra hoppsasteg hela vägen till skolan och sansat glida in i lokalerna med välkammade, mätta och glada barn i god tid. Sen kommer vi pussa deras äppelröda kinder (som inte har rester av tandkräm kvar) och glatt vinka adjö...

tisdag 27 januari 2015

Det som göms i snö...

Jag förstår då rakt inte hur hundägarna tänker nu när snön är här! Eller kanske bäst att skriva VISSA hundägare.

"- Åh, va bra! Nu kan lilla Fido lägga sina korvar i den fina vita snön och jag behöver då inte plocka upp de små högarna."

En smaklig liten salsiccia på vägen prydligt inramad av vit, eller snarare gul, snö
Det verkar inte som om dessa mattar och hussar har tänkt ett steg längre.

1) Andra kan fortfarande trampa i de små prydliga högarna även om de ligger "gömda" i en snödriva.
2) När snön sen smälter och vårsolen värmer upp de frusna små kabanosserna, så doftar det inte direkt blomsteräng. 

Jag gick förbi en brevlåda på min promenad i morse och kunde inte låta bli att småle. Så passa er alla slöa och tanklösa hundägare, det finns nödiga hus- och brevlådeägare också.  

    

onsdag 21 januari 2015

lördag 10 januari 2015

Nytt år - ny bil!

Efter den lilla incidenten med vår bil uppe i Dalarna kände vi väl att det kanske vore dags att köpa ny bil. Vi har haft den andra bilen i 2,5 år nu och kört flera hundra mil genom landet. Ett otal antal russin har ätits i baksätet, det har kräkts i bilen och antal spillda drycker och annat kladdigt vågar jag knappt ens gissa.

I somras köpte vi nya däck, i höstas behövde vi byta bromsarna och nu var det dags för nytt batteri, nytt bränslefilter eller startmotor. Äldre bilar kostar... Så vi hittade en ny liten pärla på nätet (som förhoppningsvis startar oavsett temperatur) och slog till.

Tjejerna var spända och nyfikna när pappa D kom hemkörande med nya bilen igår. Lillasyster sprang ut genom dörren och ropade:
"- Har den kopphållare pappa? Har nya bilen kopphållare???"
Det var tydligen det allra viktigaste. Att tjejerna skulle ha kopphållare mellan sig. Och jo, nya bilen har också kopphållare.


Vår nya lilla pärla MED kopphållare i baksätet

Storasyster var lite mer dämpad och kände väl ett viss sting av saknad efter gamla bilen. Innan vi bytte in den pussade hon den smutsiga (!) bilen och ritade en blomma och en stjärna #kärlek #APO330
 

En fin blomma & stjärna på Svarta Faran

fredag 9 januari 2015

När det blir för tyst...

Jag tyckte väl att tjejerna var lite väl tysta och lugna.
Ensamma uppe på rummet.
Med stängd dörr.
Hoppas pennorna är vattenlösliga denna gång...

Trevlig helg!
 
 
Storasyster har målat fina konstverk på bådas ben

onsdag 7 januari 2015

Blodig Trettondagsafton

Häromdagen slängde vi ut julen eftersom vår lilla gran börjat sloka efter 10 dagar utan vatten när vi var på resande fot. Nästa gång vi är borta över julen ska jag skänka bort granen till nån annan familj där den kan ge glädje och inte dö av törst.
Lillasyster var ivrig med att hjälpa till med nedpyntning och hade oturen att få en adventsstake rakt i huvudet. Som tur var missade den ögat och andra mjukdelar så vi plåstrade om henne efter bästa förmåga. Sen var hon glad igen och ville dansa runt granen. Barn är fantastiska och förunderliga!

         

måndag 5 januari 2015

Dödssjuk, droger & Disney on Ice

Som rubriken vittnar om är jag dödssjuk! Eller nja, kanske dödssjuk är lite att ta i. Jag kan tänka mig att sträcka mig till att ett ovanligt otäckt virus intagit min kropp och att jag är totalt oförmögen att ta hand om mig själv. Vissa kallar visst åkomman för förkylning...

Igår kände jag mig inte fullt lika sjuk och för familjefridens skull stoppade jag i mig ett dunderpiller tydligen lätt narkotikaklassat i Sverige inköpt i USA och följde med familjen till Disney on Ice på Globen. Det gjorde jag helt rätt i - vilken show! Eller var det bara jag som såg en svävande sjöjungfru i taket, en talande ljusstake och sjungande krabba?

Oavsett vilket, gillade vi alla showen och tjejerna tjoade direkt att de vill se showen nästa år också. Så då vet vi vad vi ska köpa i julklapp i år också. Check.


    

Idag är det horisontellt soffläge som gäller för mig #awesome
 

lördag 3 januari 2015

Storm & husdjur...

Vi trotsade stormen blåsten idag och gav oss ut på familjepromenad i solen. Vi träffade inte på många andra levande själar på vår runda. Antar att folk är bortresta eller håller sig inomhus för att inte blåsa bort. Men vilken energi vi fick! Det kändes nästan som vår i luften. Men bara nästan.

Sen gick vi lite frusna och genomblåsta hem till värmen igen och satte på bastun så vi skulle tina upp. Vi hade en väldigt intressant diskussion om husdjur i bastun. Storasyster deklarerade att hon önskade sig en kanin i födelsedagspresent och då tyckte lillasyster att det var lämpligt att släppa bomben att hon önskade sig en orm som kunde äta upp kaninen till mellanmål. Ni kan ju tänka er tårarna och bråket som tog fart i vår idylliska familjesituation... Syskonkärlek <3

Önskar er alla en skön lördagskväll utan vare sig ormar eller kaniner.


    

fredag 2 januari 2015

Gott Nytt År!

Så var det nytt år och 2014 har gått till historien. Ett bra år, kom vi överens om vid middagen på nyårsafton.

Vårt bästa minne från året var att vi köpte vårt strandhus. Annars har det inte hänt så mycket. Varken spektakulärt fantastiskt eller ofantligt tråkigt. Ett bra och lugnt år.

Vi avslutade i alla fall året storstilat med en fantastisk kväll hos våra vänner! Det bjöds på champagne, supersmarriga snittar, oxfilétournedos med parmesangratinerad potatisgratäng och en efterrätt med vit- och mörk choklad toppad med kanderade jordnötter. Läckert, är bara förnamnet! Nu blir det till att leva på sallad och buljong den närmsta tiden tills jag kan knäppa översta knappen i byxorna igen.

Jag tackar för 2014 och ser fram emot 2015 med stor nyfikenhet...