tisdag 29 december 2015

God Jul!

I år flydde vi alla julbestyr och åkte till värmen. Närmare bestämt till UAE och Dubai.

Vi har ju tidigare bott i krokarna så det kändes nästan som att komma "hem" efter tre år borta. Men det räckte med några dagar och sen kom vi på varför vi för tre år sedan flyttade till Sverige igen...

Men ändå härligt att återse "vårt" Dubai och kul för tjejerna att uppleva staden (igen). Denna gång kommer de förhoppningsvis ihåg att världens högsta byggnad heter Burj Khalifa (och inte "pulled pork") och att gubben uppe i tornet (minareten) får gå hem och sova ibland.
 
   
Storasyster in action  & lillasyster försökte smälta in bland den inhemska befolkningen
  
Härliga dagar vid poolen

    
Två ganska märkvärdiga byggnader

torsdag 17 december 2015

Som en gammal tant...

Vaknade igår och kunde knappt komma ur sängen. Mitt molande ryggont från kvällen innan hade intensifierats under natten, men inte trodde jag att det skulle bli så illa!

Efter mycket möda och stort besvär kom jag iväg till jobbet och klarade av dagen mha värktabletter.

Tog en bastu igår och tänkte att det nog skulle göra susen. Ack så fel jag hade.

I natt sov jag, om möjligt, ännu sämre än natten innan. När jag gråtit av smärta hela morgonen insåg jag att jag inte skulle komma iväg till nåt jobb idag. Tilläggas bör att min smärttröskel är ganska hög!

Det fick istället bli till att hitta en öppning hos en kiropraktor som hade en akuttid ledig. Då är det väldans tur att vår granne är kiropraktor och råkade vara hemma på förmiddagen idag!!! Knäckt och öm är jag nu, men jag känner mig som en gammal dam. Ska på återbesök imorgon i hopp om att jag ska kunna flyga på söndag... Taskig tajming, tror jag detta kallas...

måndag 14 december 2015

En fridfull helg

 
Efter vårt lilla glöggmingel med grannarna har vi haft en lugn och fridfull helg. Ja, så fridfull den nu kan bli med två små barn, hus, trädgård...

Vi har plockat undan de sista utemöblerna, tagit fram våra resväskor på vinden, skrivit julkort, tvättat flera maskiner tvätt, letat fram lillasysters luciakrona och lucialinne till hennes firande imorgon och klätt vår riktiga luciakrona med lingonris.

Det är en tradition som jag har med mig hemifrån som jag gärna vill ska leva vidare. Den tänder man på luciamorgonen samtidigt som man äter lussebullar och pepparkakor till frukost. Mysigt!

I lördags var det simavslutning och i söndags åkte vi till Gamla Stans julmarknad. Också en tradition - fast en helt ny egen sådan.

Det var vår "fridfulla" helg det... Skönt att det snart är semester!

    
  

      

lördag 12 december 2015

Grannmingel

Jo då, plötsligt händer det! Igår hade vi, efter nästan tre år i huset (!), gjort slag i saken och bjudit in våra grannar på lite glöggmingel. Det behöver inte vara svårare än så, men ändå springer veckorna, månaderna och åren fram och ingenting blir av.

Men bättre sent än aldrig som det brukar heta, och det verkar som om alla gästerna höll med om det. Så gott som alla inbjudna kom, vårt initiativ hyllades och alla var glada. Kul att lära känna sina grannar bättre och öka på den goda grannsämjan!

torsdag 26 november 2015

När pappret tar slut...

...på förskolan, går det tydligen lika bra att måla på armen.

Skåda, lillasysters fina och färgglada hus.

lördag 14 november 2015

13.11.2015

Vad är det som händer i vår värld?
Make Love - Not War ❤️

tisdag 10 november 2015

Glögg på G

Nu är årets glögg satt så nu är det bara att vänta. Tre veckors passande, rörande och väntande på 2015-års glögg. Tjejerna är tända på att få smaka "sin" glögg...hmmm, tror de får hålla sig till saftglögg några år till.

söndag 8 november 2015

Herrarnas dag

Här hemma har vi idag firat "Herrarnas dag". Det är vi nog ganska ensamma om, men lillasyster tyckte att dagen skulle heta så, så då blev det såklart så. Frågor på det?

Grattis alla herrar på Herrarnas dag!

fredag 6 november 2015

Jul, jul, str...

...essiga jul!

Jo, jag kan verkligen känna så. Men i år blir det andra bullar. Vi kommer nämligen fly julestressen med allt vad julklappar, skinka och hej tomtegubbar, heter.

I år drar vi till varmare breddgrader och lämnar granen åt sitt barrande öde hemma i stugan.

Missförstå mig rätt, jag älskar julen, men jag älskar inte hetsen som kommer med den. Saken blir ju inte bättre av att jag har en ambitionsnivå i höjd med Eiffeltornet, vilket gör att jag sällan gör saker halvdant. Nej, all in ska det vara, annars kan det kvitta.

Och med en man som inte gillar att shoppa, baka eller pyssla så värst mycket, kan ni ju gissa var den tyngsta "bördan" hamnar. Och jag vill verkligen inte att julen ska vara förknippad med börda. 

Julen är en alldeles underbar högtid som jag förknippar med familjen, traditioner och glädje. Jag har aldrig på riktigt sett hur mina föräldrar varje år jobbat i veckor bakom kulisserna med julgransfix, bakning, mathandling, adventsstädning, pyntning m.m. Det har liksom bara fallit på plats av sig självt lagom till Advent och 24 december. Som magi. Julmagi. Tack Mor och Far för alla trillade köttbullar, inlagda sillar, pölsa, virkade tomtar, halmbockar, gravad lax, adventsstjärnor, nyhuggna granar och julklappsrim! 

Sen jag själv har "fått" barn, man och hus och ska ansvara för allt det juliga varje år, så har det blivit lite hett om öronen i december. Och att nu arbeta mer än 100%, ha helgerna fullbokade med aktiviteter/ kalas på det och med en man som även arbetar många helger i okt-december, så blir det inte mycket tid eller ork över för fix. 

Där har ni anledningen till varför vi i år väljer att dra iväg. Vi kommer fortfarande att fira jul, men det kanske blir med en delfinshow istället för Kalle Anka och en paraplydrink istället för glögg. Och vet ni, jag längtar! 

Längtar efter att bara få vara med min lilla familj och ta det lugnt. Längtar efter att få ge mina barn den tid de vill ha och behöver. Utan stress och utan "mamma hinner inte just nu". Att läsa den där braiga boken tillsammans, att öva egenpåhittade simtag i poolen och att återse vårt gamla "vardagsrum". 

Leksaker, kläder och pyssel har de i överflöd. Det enda våra små hjärtan behöver är kärlek, trygghet och lugn. Och vi vuxna med för den delen. En riktigt god jul, med dess sanna innebörd.







söndag 11 oktober 2015

När ett litet frö är sått...

Ja, så är det lite just nu för oss (läs: min man) och ny bil.
 
Vi köpte ny bil i januari och har väl varit ganska nöjda med den men inte lika nöjda som vi var med bilen vi hade tidigare. Så nu knarkar han bilar på Blocket och hela familjen drar till bilhandlare för kläm/känn och provkörningar. Inte till alla familjemedlemmars stora förtjusning.

Ni som har barn och har provat att storhandla med era små diamanter. vet vad jag pratar om. Saken är bara den att produkterna i lokalerna kostar lite mer än en flaska ketchup om den skulle gå i kras/repas...
 
Jag tror att barn på en bilfirma är lika lyckat som en elefant i en porslinsaffär...
 




tisdag 6 oktober 2015

Far på besök

I helgen var min Far på besök. Det blev en jättemysig och avslappnade helg med lite nya roliga inslag.

Vi besökte t.ex. Tekniska museet vilket jag verkligen kan rekommendera - både för stora och små. Där kunde man följa teknikens utveckling från häst och vagn till flygplan och raketer. Jag tyckte det var roligt att se telefonens och datorernas utveckling eftersom det är produkter som verkligen gått fort framåt och som jag har kunnat följa under min livstid.

Det blev oxå 4D-film om vulkaner. Häftigt när det plötsligt började blixtra i lokalen och stolarna rörde på sig.
 
 
   


Vi har också testat på Geocaching här i krokarna. Också en väldigt bra aktivitet som passar alla. Vi laddade ner gratisappen "Geocaching" och sen när GPS-positionen var lokaliserad, fick vi upp flera alternativ på skattjakter i närheten. Efter en liten promenad och en stunds letande hittade vi "skatten" och tjejerna kunde ta en liten minnessak och lämna en egen "skatt". Perfekt syssla för hela familjen!

Sen åkte vi till Bromma för att lämna av Far på flyget. Tjejerna började tjata om hur mycket de saknade morfar redan innan vi lämnat flygplatsområdet, så för att tysta dem blev det Frozen Yoghurt på Bromma Blocks. Det funkade! Alla sätt är bra...

   

tisdag 29 september 2015

När förskolan är stängd...

...får man följa med mamma och pappa till jobbet.

Nu duggar studie- och planeringsdagar på skola och förskola tätt. Det är inte allt för roligt att ta de där värdefulla föräldradagarna (som ska räcka i 8 år) till dessa, så därför var nu lite kreativa och delade upp lillasyster mellan oss denna dag. Fm hos pappa och em hos mamma.

Det funkade jättebra, även om lillasyster var bra trött när arbetsdagen var slut och vi skulle åka buss hem...

    
Hos pappa och hos mamma
    
Nya bästisen Ouzo                       Det är jobbigt att jobba

 
En trött donna på bussen hem

måndag 28 september 2015

Det där med legistiken...

I helgen var min man på golfresa med några grabbar. Det unnar jag honom verkligen, men ibland blir det lite knas med logistiken...

Vi har bara en bil och det brukar funka finfint, men just denna helg hade det varit bra att ha två.

Storasyster skulle på kalas på cykelavstånd så det skulle inte bli något problem med logistiken (trodde jag). Storasyster skulle cykla själv några km och Lillasyster skulle sitta i barnstolen på min cykel (trots vilda protester att hon faktiskt kan cykla själv!).

Men vad gör man när det är punka på storasysters cykel som inte går att laga ens med två lagningssatser och rikligt med eltejp (händige herrns verk)?

Jo, då packar man två barn på bussen till centrum, köper ny cykelslang plus andra bra-att-ha-saker, packar på två numer trötta barn på bussen hem igen, handlar lite mat på vägen (tre kassar), promenerar hem med tunga matkassar i båda händerna och en 5-åring på ryggen, lagar däcket, pumpar upp cykeln, svidar om och cyklar till kalaset.

Just då var jag inte så kaxig, men såhär i efterhand känner jag mig lite som en supermamma!

    

tisdag 22 september 2015

Plötsligt händer det!

Nu har jag både köpt ett gymkort och faktiskt också ANVÄNT det för första gången! Hurra för mig!

Jag tänkte att det där sladdret på kroppen nu skulle bort plus att jag kanske kan må lite bättre och bli lite piggare på köpet.

Gymet ligger i samma kontorshus som jag jobbar i, så jag har verkligen inga ursäkter att komma med. Typ, "Det regnar ute och jag har inga regnkläder så bäst att jag stannar inne." eller "Jag är för trött för att gå till gymet nu på kvällen så jag stannar hemma i soffan och äter godis istället".
 

måndag 21 september 2015

En riktig kalashelg!

Jag kan räkna till fyra kalas, skridskopremiär och annat denna helg. Även om allt var roligt så känns det faktiskt skönt att det är måndag.
 
I lördags var det dags för lillasysters 5-årskalas. Naturligtvis krockade det med ett annat kalas som storasyster skulle gå på så vi växlade lite med halva kalas för storasyster och ett flängande fram och tillbaka. Men vi löste det och alla blev glada. Speciellt lillasyster som var väldigt nöjd med sitt kalas.
 
Nu är det nio långa månader kvar till nästa barnkalas! Som jag ska njuta 😄
 
      
    
 
På lördagskvällen var vi bortbjudna på middag och det var väldigt välkommet! God mat och gott vin tillsammans med våra vänner var precis vad vi behövde för att ladda om batterierna.
 
Igår var det konståkningspremiär för båda töserna. De tyckte båda att det var roligt, men lite svårt var det allt att hitta tekniken efter ett långt sommaruppehåll. Lillasyster släppte tom "hjälparen" och körde själv runt på isen med ett leende på läpparna - kul! Storasyster klarade både "Tuppen" och "Köttbullen" galant!
   
 
Efter att vi nästan frusit rumpan av oss i ishallen (glömde helt bort hur kallt det faktiskt är i ishallar) svidade vi om till nästa kalas. Innan det började, passade vi på att njuta av sensommarsolen och värmen på Mälarpaviljongen. Jag hade kunnat stanna kvar där hela dagen med ett outsinligt glas med vin... Men partypinglor som vi är, gick vi på kalas nr. 4. Ett födelsedagskalas för lilla Nora som fyllt ett helt år. Mer god mat och smaskig tårta!
 
    

torsdag 17 september 2015

En magisk kväll med U2

I december förra året köade jag på nätet för att köpa biljetter till U2s turné i Sthlm 2015. Då kändes det som en evighet till premiärdagen den 16 september. Men som bekant, så brukar den där dagen som känns så fjärran, ändå komma. Så även denna gång.

U2 bjöd på en magisk show igår!