onsdag 28 februari 2018

Framme i Miami Beach

Nu har vi lämnat lugna Key West för pulsen i Miami Beach. Vår sista anhalt innan vi flyger hem till snön och kylan imorgon.

På vägen till Miami stannade vi till på Theater of the Sea. Ett ställe för vilda, skadade djur som de räddat och sen tränat upp. Vi såg delfiner, sjölejon, alligatorer, havssköldpaddor m.m på väldigt nära håll.









    






Nöjda, for vi vidare till Miami och checkade in på vårt hotell mitt i smeten. Vi hittade ett thai & sushi-ställe mitt emot vårt hotell så tjejerna blev överlyckliga. Så mkt som hon åt igår har T inte ätit på hela tiden vi varit här.

Idag står det sol, bad och vila på schemat.





Miami Beach



Sjuk otur

Allt har tyvärr inte varit strålande här i paradiset. Lillasyster har nämligen varit sjuk sedan dag ett. Känns det igen? Japp, samma sak hände sist vi var ute och resten men då var hon magsjuk hela veckan.



Denna gång fick hon feber och magont första natten som sen höll i sig till ung. dag fem bara för att bytas ut till förkylning och hosta. 
 

Lägg till det jetlag, hemlängtan och håglöshet (säkert mkt pga matvägran) så har ni hennes tillstånd fram t.o.m igår. Då såg vi glädje i hennes lilla ansikte igen utan att vara påverkad av olika tabletter och mediciner. Det är riktig lycka det ❤️



På bilden ser ni hennes "bortlista" på tråkiga saker som hon inte ville ha. Sen rev hon den för att få bort det dåliga. 
 

Solen
Mygbet
Medesin
Magont
Åka bilresor
Tröt
Resturang
Ont i halsen
Höga ljud
Hosta



Inte mycket positivt på denna resan enligt lillasyster... men nu verkar hon må bättre (peppar, peppar).




       



tisdag 27 februari 2018

Key West, folks





Frukost på vårt mysiga hotell
 




Ernest Hemingways hus
 










Fort Zachary Taylor Beach





 






US1 mile marker zero sign





Solnedgång vid Mallory Square






Southernmost Point



måndag 26 februari 2018

Vi fortsätter söderut

Vi började dagen med en rejäl frukost på ett lokalt hak som gårdagens vänner tipsade om. Vi var kanske inte helt sålda men kul att ha varit på en "all American diner".




Sen blev det poolbad i det sköna vädret innan vi hoppade in i bilen mot Key West. Vackrare bilsträcka får man leta efter. Helt magisk utsikt med kristallblått/grönt vatten överallt.





 




 




 




 







Resan gick bra och framme i Key West checkade vi in på ett litet charmigt boutique-hotell helt i Key West-stil. Det blev en promenad i stan i jakt på glass och på kvällen en supermysig middag på huvudgatan med trubadur, folkmyller och ännu fler trevliga amerikaner som sa
"- Glad to have you here!" 







    




 




 



söndag 25 februari 2018

Mysiga Key Largo

Nu har vi nått vårt första stopp i Florida Keys, Key Largo. För att nå USAs sydligaste plats, Key West, måste vi passera totalt 42 broar så vi har en hel del framför oss.

Vi har checkat in på ännu ett mysigt hotell, denna gång precis vid bryggor och båtar. Igår åt vi middag på en fantastisk fiskrestaurang med trubadur och trevliga människor. Vår bordsgranne var Herr Pelikan och hela hans familj - häftigt!

Efter maten gick vi till restaurangens lekhörna/sandstrand med fire pits och spel för alla åldrar. Vi träffade några trevliga amerikaner som lärde oss spelet Corn Hole som spelas lite varstans här i staterna. De gav oss oxå tips på mat och stopp här i The Keys.

Efter mat och spel blev det ett kvällsdopp i den ljumna vattenfallspoolen och sen ett hett jacuzzibad på det tills himlen plötsligt öppnade sig och det började hällregna. När vi inte kunde bli mycket blötare vek vi in hovarna.


















Everglades Wildlife inkl. film

Igår lämnade vi ön och åkte söderut. Efter lunch på stranden i fina Naples körde vi rätt ut i Everglades Wildlife Park. Det är i princip en väg som går rakt genom träskmarkerna där vilda alligatorer och pantrar håller till.

Lite jobbigt var det när vi var tvungna att ta en kisspaus, men det gick bra och vi fick se både sköldpaddor, ormar, fiskar, exotiska fåglar och alligatorer på nära håll.

Efter att vi överdoserat alligatorer på vägen kände vi oss nöjda på reptiler och körde vidare ner till Key Largo.




 




 




 




 







lördag 24 februari 2018

Bästa starten på dagen

Kunde inte sova längre än till kl. 05:00 så jag tog en promenad på stranden precis när solen gick upp. Hej då Sanibel för denna gången. We'll be back.


















Mermaids in the pool

Tjejerna gör succé med sina sjöjungfrudräkter i poolen och folk frågar i ett:


"- Are you a real mermaid?"
"- How do you walk on land?"
"- Wow, you're half fish, half human!"











fredag 23 februari 2018

Vilken pärla!

Alltså, vilken liten pärla vi har hittat här på Sanibel Island. Det är lugnt, gemytligt och alla är så himla trevliga.

Idag har vi haft 29 grader varmt och solsken. Ett tag på fm blev det lite molnigt så då lånade vi cyklar och tog en liten tur. Turen blev dock kortare än vad vi hade tänkt för T blev trött i värmen, fick magknip igen och lade sig ner på cykelbanan. Bokstavligen.

Det blev vila för D & T medan jag och E gick en promenad på stranden och letade snäckor sk. shelling. Sen har vi bara hängt vid poolen med våra två sjöjungfruarna.

Det kommer allt bli lite trist att lämna detta ställe imorgon men vi har ju så mycket annat kul att se fram emot så det ska nog gå bra.





















Vår nya kompis

Här är förresten vår nya kompis som vi kommer cruisa fram med på vägarna de närmsta dagarna.



Vår nya kompis

Här är förresten vår nya kompis som vi kommer cruisa fram med på vägarna de närmsta dagarna.



The Big 4-0

Så kom dagen ändå. Den som jag bävat inför ett bra tag nu - min birthday. Men, det var bara att bita ihop, som E brukar säga, och njuta. 


Dock hamnade det mesta fokuset på T som inte alls mådde bra. Hon spenderade största delen av bilresan med en kräkpåse i handen och stanna vågade vi knappast göra på Alligator Alley som tog oss från Fort Lauderdale till Naples. Längs med vägen i träskdikena kryllade det av vilda alligatorer. På samma sätt som våra älgar, hölls de på avstånd mha viltstaket. Säkert? Jag vet inte det ja...


Sen tyckte vi att The Scenic Route längs med vattnet skulle passa bra och det var otroligt fint med alla beach front houses i olika pastellfärger, men tyvärr var vi inte ensamma på den vägen så vi ringlade fram lååångsamt. Vi stannade för födelsedagslunch och T började känna sig lite bättre.


Väl framme på vårt Sanibel Island-hotell möttes vi av en härlig värme - både från människor på plats och från solen. Efter vinkning i live cam så blev det ett dopp i poolen och födelsedagsmiddag på det. Det där med tidsomställningen spökar fortfarande så vissa av oss orkade inte igenom middagen riktigt. 


Stort tack för alla grattishälsningar, presenter och champagne! Det kanske inte är så dumt att fylla år ändå.