tisdag 8 augusti 2017

T&R stan, poolbad & mammakväll



Igår var jag, tjejerna och min mor en runda till stan, a.k.a Halmstad. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev både lunch och glass i solen efter allt vårt (mitt) shoppande.
Check på listan för "Besök i Halmstad".


 

Idag stod "frissebesök" (för mig) och sen "bad i pool" på listan. När vi väl hade packat ihop allt (simglasögon, badkläder, cyklop, snorkel, dykleksaker, fika, handdukar, solkräm, flip-flops m.m) så hade solen i princip gått i moln så det var inte så där väldans skönt att bada i 23-gradigt vatten. Men när vi nu var där så... Jag kan säga att packning och förberedelserna tog längre tid än själva badningen. Nåja, check på "Bad i pool".














När tjejerna var nöjda  (och genomfrusna), åkte vi och
hälsade på mannen/pappa på jobbet. Där blev vi kvar ett tag innan tjejerna insisterade på att åka hemåt för att bjuda mig på "mamma-kväll" (pappa fick oxå vara med). Det är en kväll bara för mig där jag blir serverad middag. Så lyxigt! 



På kvällens meny stod:
Tomat & sallad
Ceasarsallad
Banana Split


Precis vad jag ville ha! 








Inköpslista till menyn

söndag 6 augusti 2017

Sängen helt för mig själv

Nu när min man jobbar smiter han iväg tidigt på morgonen. Skönt att jag då får ha hela sängen för mig själv...eller? 





lördag 5 augusti 2017

Tjejvecka

Nu har min man börjat jobba igen och jag och tjejerna har startat vår tjejvecka. Tjejerna har gjort upp en gedigen önskelistan som jag hoppas kunna beta av en del på iaf.



Idag blev det en cykla-till-loppis-som-var-stängd-och-istället-köpa-godis-som-muta-och-klä-om-fåtölj-dag. Det blev bra. Det gällde bara att hålla lite koll uppåt eftersom vädret verkade ha svårt att bestämma sig. 
 


       





       





 










fredag 4 augusti 2017

SM-guld igen!




Så var det äntligen dags för finaldagen som sköts fram en dag pga. regn. Kl. 08:00 var det dags och en hel hejaklack var på plats trots den tidiga timmen och det lite kyliga sommarvädret.



 









Min brorson hade gjort fint heja-plakat till sin idol





 





Vinst 6-4, 6-1 





 





Gratulanter
 





Prisutdelning med fan club





Sen blev det segerlunch på Pepe´s Bodega tillsammans med min mans bror som också kammat hem guld i år, fast i dubbel. Vilka killar! Och efter det krabbfiske med kusinerna i Båstad hamn i ömsom regn, ömsom sol.










            






     








Efter att vi värmt och torkat oss på ett café tillsammans med några andra vänner åkte vi hemåt för att korka upp skumpan. Och på filmen ser ni hur en svensk mästare fångar champagnekorken :)




onsdag 2 augusti 2017

SM-semifinal

Idag gick semifinalen av stapeln och min man vann mot mäkta bra motstånd! Vilken spännande match! Han är så bra min man!!!



Nu hägrar FINALEN imorgon och jag och hela min storfamilj kommer vara på plats och heja fram honom :) 
 


 





tisdag 1 augusti 2017

Vilodag=målardag

Idag var det en vilodag från tennisen och vädret såg fint ut så vi passade på att måla lite på huset. Det kommer bli kanonfint! Mycket bra färgval C!



Men innan vi drog igång måleriet så tog jag ett morgondopp och en liten löprunda. Jo, ni läste rätt. Jag. Tog. Ett. Morgondopp. Och det var faktiskt helt ok.



Sen kom barnens kusiner på besök och vi firade lilleman lite som fyllde hela 3 år idag! Stor kille! 
 


 
 




 




 




 




       




 



måndag 31 juli 2017

Tennis & Hovs hallar


Nu är Veteran-SM i tennis igång och min man spelar. Det går av stapeln i Båstad så det passar ju bra när vi ändå är i krokarna.

Första och andra matchen vann han och på onsdag väntar semin. Vi var på plats idag för att heja på och gjorde samtidigt en kändisspotting bland banorna - Hugh Grant.

Efter matchen åkte vi med mina föräldrar till Hovs hallar för lunch. Fint! 



     
 




      
Kändisspotting och utsikt


På kvällen var vi bjudna hem till min bror och hans familj. De bjöd på skumpa, en massa plock med bl.a. hembakat fröknäcke, alldeles nyplockade kantareller från "deras" skog, viltgryta tillagad ute och en riktig klassiker till efterrätt - Banana Split. Väldans gott & trevligt!












 



lördag 29 juli 2017

Danmark över dagen

För en tid sedan föreslog mina föräldrar att de skulle låna våra barn en dag medan jag och min man åkte iväg på tu man hand. En helt underbar idé ❤️



Så idag var det då dags. Min mor & far övertog tjejerna på morgonen och drog ut i det blå. Det visade sig vara en spännande älgsafari!



Jag och min man, vi åkte till Köpenhamn. Det ligger ju så nära här så vi var där i ett huj. Efter lunch i mysiga Nyhavn och en tur på Strøget, så kom regnet. Vi kastade oss in på ett café och bestämde oss för att köra till Bottle shop istället för att bunkra upp dryck till en fest som vi ska ha i augusti. Sagt och gjort.



Allt gick fint med shoppingen och när vi kom över till Sverige (Halland) igen så väntade solen och två trötta, men nöjda, damer på oss.




      
Den obligatoriska "nu-åker-jag-till-Danmark-bilden"


 




     





       



fredag 28 juli 2017

Bra tradition & loppisfynd

Idag åkte våra vänner hem. Det är alltid lika kul när ni är här D, J, F & O! Tänk att det är fjärde sommaren på raken som ni hälsar på oss här nere. Vilken fantastisk tradition! 

Våra vänner stötte på regn på vägen upp, men vi fick tillbaka solen igen.

Så det blev lite premiäråkning på storasysters loppisfynd (inlines) och spontan grillmiddag med mina föräldrar. 
 


 




       



torsdag 27 juli 2017

Bak, loppis och minigolf i regnet

Idag var kanske inte vädergudarna riktigt lika snälla mot oss. Vädret var inte pangfint, men inte heller dåligt. Till en början.



Efter att vi alla hade fått komma med förslag med allt från bakning, spel, vernissage (eller Vernis kalas som storasyster kallar det), bus på stranden, loppis m.m. så föll lotten på bakning, loppis och lite minigolf på det. 
 

Det blev en jättemysig "tillsammansdag" ända tills regnet överraskade golfspelarna på första hålet. Det blev till att avbryta tvärt och skyla under första buskage. Trots att vi bor minde än 100 m från minigolfbanan hann alla bli dyngsura. Men vad är väl ett sommarregn? Tur att det fanns ett torrt hus nära fullt med extrakläder.



Det blev filmmys och sällskapsspel för resten av dagen.




        



onsdag 26 juli 2017

Det blev en dag på stranden...

Vädergudarna var snälla mot oss idag. Trots att meteorologerna hade utlovat regn x 1000 mm så blev det sol. Inte mig emot. Tvärtom.

Så det blev en slapp dag med lite bad och sen avrundade vi dagen med middag nere på stranden.




 




 




 




 







tisdag 25 juli 2017

Liseberg på schemat

Idag vaknade vi i Göteborg med siktet inställt på Liseberg. Vi skulle oxå möta upp några vänner här för en skön dag.

Vi hade bokat PRIO-paket och hade parken (nästan) för oss själva 1,5 timmar på fm. Det var tur det, för sen kom resten av Sveriges semesterfirare kl. 11:00 och köerna blev allt längre. PRIO-paketet kan jag absolut rekommendera eftersom man då slipper trängas och vänta. Hur sol haver, det blev både Flum Ride, Lisebergsbana och en hel del annat.

När barnen (och vi vuxna) var lagom möra, styrde vi kosan mot stugan igen. Både vi och våra vänner.

Note to self: besök inte nöjesparker på löningsdagen under högsommarsemestern igen.