tisdag 26 januari 2016

Tvättmaskinskonto

När fakturan för vårt lilla värmepanneproblem damt ner i brevlådan, tänkte jag: tur att vi har försäkring!

Idag fick jag mail från försäkringsbolaget och det var tur att jag satt ner när jag läste det... :(

Min far har har alltid tjatat om hur viktigt det är att ha en buffert om utfall att tvättmaskinen oväntat skulle gå sönder. Nu var det ju inte tvättmaskinen som kaikade ihop, men principen är densamma. Tur att jag lyssnat på min kloka far!

Berättade jag att vi förresten beställt ny soffa? Undra om man kan återkalla beställningen...

söndag 24 januari 2016

Hej SL!

Eftersom ansvarig hos er, Peter Rosén, inte vill återkomma till mig så får jag helt enkelt uttrycka min tacksamhet till er här via bloggen.

Efter att ha varit i kontakt med er kundservice dagligen i snart två veckor, känns det nästan som att vi blivit nära (o)vänner, så därför tänkte jag att jag skulle bjuda er på lite gratisreklam.

Vår kärlekssaga började måndagen den 11 januari när ni beslutade att dra in x antal bussar från Ekerö till civilisationen. Bland annat en av mina direktbussar till jobbet (302).
Hur tänkte ni där? Att ta bort en direktbuss från Ekerö till knutpunkten Solna station känns inte direkt genomtänkt. Efter att jag flera dagar kommit för sent till jobbet släpade jag i fredags upp mina små barn extra tidigt för att försäkra mig om att hinna i tid till jobbet.

Allt flöt på bra ända tills jag kom till busshållsplatsen. Döm om min förvåning när jag såg att SAMTLIGA bussar till Brommaplan från kl. 07:40-07:57 var borttagna. Där stod jag som ett fån och frös i dryga 20 minuter eftersom buss 177 naturligtvis inte kom i tid. Sen fick jag snällt byta buss vid B-plan och stå upp resten av vägen bara för att sladda in 15 minuter för sent.
Tack SL! Verkligen. Tack.
Jag trodde att ni ville främja kollektivtrafiken från kranskommunera till Stockholms kommun, inte tvärtom? Kanske hade ni lite otur när ni tänkte?
Snälla SL, tänk om och återinför direktbussar till Solna åtminstone emellan kl. 07:00-09:00 på morgonen. Vad kan det tänkas kosta? Vi Ekeröbor betalar ju faktiskt ganska hög kommunalskatt, så varför inte ta lite från den spargrisen till kollektivtrafiken?
    
Peter, vill du följa med på min morgontur till jobbet?

lördag 23 januari 2016

En tandlös gumma...

Alla tappar sina tänder, alla utom jag... Så har storasyster känt i ungefär 1,5 år sen hon tappade sin allra första tand. Snart därefter tappade hon en till men sen har det varit totalt stopp. Tills nu.

Plötsligt fick hon inte mindre än fyra lösa tänder (nu: tre) så snart är hon nog verkligen en tandlös gumma. Men en mycket glad sådan!
 
 
        

onsdag 20 januari 2016

Mer konferens och inspiration

Dagen efter att jag kom hem från Kick off:en drog Nordic Choice Hotels vinterkonferens igång och mitt företag var på plats i egenskap av en av deras huvudleverantörer.

Temat var "No Pain, No Gain" så i vår monter kunde man prova på extremsporten Skicross i Virtual Reality med Samsung Gear. Det var mycket uppskattat bland besökarna!

När vi hade paus, fick vi chans att sitta med på föreläsningar med bl.a. Fredrik Reinfeldt, Anders Sörman-Nilsson och Petter Stordalen. Otroligt inspirerande! Nu har jag fått en massa idéer till kommande events och mässor.

    

måndag 18 januari 2016

Kick off

Nyss hemkommen efter tre galet intensiva men roliga på Kick off -dagar i Paris med jobbet. Marknadsteamet tillsammans med en eventbyrå höll i hela arrangemanget så jag känner mig mest som en blöt disktrasa nu men med en massa ny inspiration i bagaget. Lite sömn kommer nog göra susen!


  
  

    

onsdag 13 januari 2016

Nytt år, ny soffa!

Så har vi då äntligen kommit till skott och beställt en ny soffa.

Vi har gott om plats i vardagsrummet men en ganska liten soffa. Tyvärr är rummet svårmöblerat eftersom det är så mycket fönster, så därför har vi inte riktigt kunnat bestämma oss för hur vi vill ha det. På tre år...

Två soffor? En stor U-soffa? Fåtöljer? Ja, ni förstår. Men nu har vi iaf beställt en soffa. Det kommer bli bra. Synd bara att man måste vänta 6-8 veckor på leverans...

tisdag 12 januari 2016

Varde värme

Efter 8 dagar (plus) utan riktig värme i huset, fick våra VVS-killar äntligen igång pannan förra veckan. En ny cirkulationspump, lite ventilfix och luftning av govvärmeslingorna var vad som krävdes för att pannan skulle bli glad igen. Och vi likaså.

fredag 8 januari 2016

Studiedag

När det är studiedag på skolan får tjejerna följa med sina föräldrar till jobbet. Det gick fint trots en hel del myror i brallan.

Vet inte riktigt vad min chef gillade ritandet med white board-pennor på väggen, hoppandet i sängen i vilorummet eller kull i korridoren...

Lite svettigt var det allt när lillasyster bestämde sig för att leka kurragömma utan att meddela någon. leken. Till slut hittade jag henne bakom en soffa på en helt annan våning...

På bussen hem somnade båda töserna, helt utmattade av en dag på mammas och pappas jobb.

Jag och min man är rörande överens om att vi aldrig kommer ha två barn på jobbet samtidigt. En i taget hädanefter.

tisdag 5 januari 2016

"Nu kommer vinterkylan!"

Så löd dagens nyhetsrubrik, följt av:
"Brrr, nu gäller det att plocka fram de tjocka vinterkläderna.
Först kommer kylan med många minusgrader - sedan kommer snön och det med besked."

Ja, vad ska man säga? Ryssvinter på ingång och ingen fungerande värmepanna...

Vi hade en VVS-kille hos oss igår morse som trodde att han fick igång pannan, men icke då. Pannan blinkade fortfarande ilsket rött igår kväll när vi kom hem så det var bara att börja jaga VVS-killen igen, ringa runt till grannar och försöka få tag på värmeelement eftersom alla affärer i krokarna stängt för kvällen. Såklart.

Tjejerna är som tur var i varmt förvar hos sin farmor och farfar men min och mannens planerade barnfria utekväll gick i stöpet. Istället för god mat och fint vin på restaurang blev det te och mackor i soffan under varsin filt. Efter gourmetmåltiden ägnade vi resten av kvällen åt att pilla med pannan, peta in pinnar i brasan och flytta runt våra låneelement från rum till rum.

Nu kanske ni tycker att jag är lite väl gnällig och det är precis vad jag är och jag känner att det är fullt berättigat. Vi hade nämligen problem med pannan för tre år sedan som slutade med en rejäl vattenläcka där de fick bryta upp golvet på ovanvåningen, dra nya golvvärmeslingor, sanera fukt och svartmögel i två månader. Och det började precis så här...

Och förresten, så har mitt ryggont också kommit tillbaka. Inget ont som inte har nåt gott i sig...eller vad är det man brukar säga? Så nu väntar jag bara på det goda...

Förresten, en riktigt god sak är alla fina vänner och grannar som har erbjudit sin hjälp och sovplats. Nu är guld värda <3
 

    

lördag 2 januari 2016

fredag 1 januari 2016

Gott kallt Nytt År!

Gott Nytt alla läsare! Ska bli spännande att se vad 2016 har att bjuda på.

Om man ska tro skrönan om att det man erfar på nyårsdagen, danar hela det kommande året, så är det kyla och dyra utlägg som väntar oss. Det känns la sådär...

Efter en supertrevlig nyårskväll hos våra vänner, kom vi mitt i natten hem till ett iskallt hus!!!


 
 
 
Vi trodde att vi hade fått igång värmen i huset efter resan, men nåt med pannan hade uppenbarligen blivit knas. Efter tappra nattliga försök (av min idoga man) så kunde vi konstatera att pannan inte alls ville samma sak som vi.

Efter samtal till försäkringsbolaget på denna nyårsdag (varför händer alltid sånt här under helger???) fick vi beskedet att vi snällt fick/får vänta till måndag.

Så nu går vi här hemma under vår ledighet med koftor, dunsockor och filtar. Tur att vi har brasan, ugnen och torktumlaren som alstrar lite värme när snön virvlar utanför.

Gott Nytt År, från ett kyligt hem!