lördag 25 juli 2015

Mot sol & värme!

Nu har vi packat ihop stugan för ett tag, lämnat västkusten och åkt hem till Sthlm. Tvättat, packat om och är nu på väg till flyget.

Det kändes vemodigt att bomma igen stugan men vi kommer snart tillbaka.

Nu ska vi svettas och bada så det står härliga till! Kreta, here we come!

torsdag 23 juli 2015

Nu får det vara nog...

...med 17 grader varmt (kallt!), regn och blåst för denna sommar!

Eftersom Sverige inte verkar vilja bjuda på nån värme i år, åker vi till den istället. Närmare bestämt till Kreta. På lördag drar vi!

Hej då sommarsverige.
Hej sol och värme!

onsdag 22 juli 2015

Mycket skoj!

Nu har våra vänner varit här några dagar och vi har gjort allt annat än att sola och bada. Vilket var planen från första början. Men vi har haft skoj ändå!

Vi har firat lillasyster och mig själv med namnsdagstårta på Margaretadagen, vi har varit på allsång, gått i skogen, hoppat i sanddynerna, ätit god mat, motionerat, spelat spel och idag har vi varit i Malmö och besökt Sommarlov samt min faster i Lomma.
Vi var t.o.m med på TV!

    
    
 

Här sitter vi - nere till vänster :)

tisdag 21 juli 2015

Min första ros

"För just nu idag så köpte jag en liten ros i en blomsteraffär..."

Jodå, min allra första planteringsbara ros som jag någonsin köpt, bidde en spaljéros. Jag har varit väldigt anti rosor i vår trädgård tidigare men nu har jag tydligen ångrat mig.

Spaljé - check
Ros - check
Tantpoäng - check

Men se så fint det blev!
 
  

måndag 20 juli 2015

Fix och tricks i sommarvädret

Vädret har verkligen inte kunnat bestämma sig denna sommar så då blir det till att hitta på aktiviteter efter det.

En dag i förra veckan blev det Busfabrikens lekland, till tjejernas stora lycka. Och en annan dag, fix i trädgården, till föräldrarnas stora lycka.

Vi tänkte flytta ut vår grind lite längre ut mot tomtgränsen. Ett enkelt uppdrag, tänkte vi. Men medan vi fixade, började vi också lägga om de stackars plattorna som låg där och kom på att vi kanske kunde plattsätta allt och få en liten uteplats på framsidan oxå. Sagt och gjort. Lite grävande, buskröjande och bärande senare så var vi klara!

                 

söndag 19 juli 2015

Våra vänner på besök

Nu har våra fina vänner äntligen kommit hit! De har hyrt vår grannstuga i en hel vecka så vi kommer ha en massa skoj!

    

lördag 18 juli 2015

Syskondag & kväll

 
Zipline och rodel på Kungsbygget följt av middag på Lundströms bodar samt efterfest med musiktema i vårt uterum! De sista kalasgästerna rumlade hem kl. 03:30. En fantastiskt lyckad dag och kväll!
 
 
 
    

tisdag 14 juli 2015

En annan sommaridyll

Igår började dagen med ett kallt och regnigt besök på tippen och slutade med en glass i solen i Socitetsparken i Varberg. En helt ok utveckling av dagen, tycker jag.

Våra vänner har precis köpt sig en sommarstuga i mysiga Träslövsläge så vi var där och hälsade på. Fika i solen, lek och bad (för vissa) på stranden för att sen åka vidare in till Varberg för middag, stadspromenad och glass till tonerna från Parksången i Varberg.

 
Den här dagen lägger vi till ett av alla fina sommarminnen från 2015.



 

måndag 13 juli 2015

Ingen sommar utan Båstad!

Lite tennis, en glass på Danska glassbaren, shopping på kullerstensgatorna, en promenad i hamnen till ljudet av tennisbollar i bakgrunden. Igår var det så dags!

Både jag och min man har tillbringat många sommarveckor i Båstad och vill såklart skapa nya minnen där tillsammans med våra barn.

Igår besökte vi invigningen av Collector Swedish Open, som damtävlingen heter. Eric Saade bjöd på sång och dans, vi lunchade i solen, det var barnaktiviteter i hamnen och Valles lekland var öppet med allt från tennis till tipspromenad.

Trots lillasysters bristande entusiasm mot slutet av dagen och besvikelsen över att hon inte fick äta sushi till lunch, så hade vi en finfin familjedag i mysiga sommar-Båstad. Och fler lär det bli.


    
 




Och som en extra efterrätt på dagen, föddes tjejernas lillkusin på kvällen. Välkommen till världen lilla du!
 

söndag 12 juli 2015

Röj & restaurang

Igår körde vi storröj på vår lilla bakgård. Mannen min klippte häcken som växt sig kämpahög och rensade bort det sista skräpet från det gamla köket som vi rev ut i höstas.

Jag tvättade maskin efter maskin och hängde upp det överallt att torka i det fina vädret. Det såg inte klokt ut på vår baksida!!! Som en tillfälligt tältläger/boende kanske...ja, avgör själva.

Men när allt var bortplockat och fint öppnade tjejerna upp ett restaurang som absolut är värd en stjärna i Guide Michelin! De serverade sina trötta och slutschasade föräldrar svalkande vätska och mumsiga tilltugg. Älskade fantasifulla och företagsamma barn 💕

lördag 11 juli 2015

Ros vallar...

Oshalla, Bo svalla eller Hovs hallar. Ja, kärt barn och allt det där. Storasyster envisas i alla fall med att det heter allt annat än Hovs hallar.

Igår var vi hur som helst där och åt lunch med mina föräldrar. Det blåste fortfarande en hel del men eftersom solen tittade fram var det riktigt skönt.

Vi åt gott med magisk utsikt över Kategatt. Och lillasyster, hon var verkligen i sitt esse under lunchen. Hon roade sig gott med att springa slalom mellan de andra lunchgästerna fram och tillbaka till kakbordet. Hon lekte kurragömma under bordet, klättrade på stolen och fick både mamma och pappa att svettas ordentligt!

Efter lunchen tog vi en promenad ut med vattnet och storasyster fotade allt vackert hon såg! Hon är verkligen kreativ och ser unika saker i buskar, snår och på stenar som ingen annan ser - allt ska fotas!

I ett tappert försök att fota en ko på nära håll blev hon jagad av det ystra motivet och glädjen förbyttes snabbt till gråt. Vi andra kunde dock inte låta bli att skratta åt den snabba jakten i kohagen som fick ett abrupt slut när min far gick emellan den nyfikna kon och den flyende tösen.


 
   
          
 

Annars fortlöpte det mesta smärtfritt... En sväng förbi Boarp med designbutiker och fin köttbod, sen hemåt på de slingriga vägarna.


 
Lillasysters fick bäras till bilen som en säck potatis...

Det är verkligen vackert nere på Bjärehalvön med ko-, hästhagar och gröna vida fält. Såg t.ex ett otroligt charmigt grönsaksstånd längs med vägen med självbetjäning. Härligt att det fortfarande finns sådana!

fredag 10 juli 2015

Skiftande väder

Tänk att det skiljer knappt en vecka på dessa bilder. Kvällsdopp i tropisk värme vs. storm och ungefär 15 grader. Aprilväder i juli..?!