onsdag 25 mars 2015

Varde ljus & vatten!

Så där ja, nu varde det ny el i vår lilla strandstuga också och vattnet är påsatt för våren.

Under hösten och vintern har vi moderniserat och optimerat stugan så gott det går genom att bygga en liten toalett, sätta in ett nytt arbetskök med induktionshäll och gjort om elen. Ja, elarbetet har vi inte gjort själva och inte VVS-arbetet heller.

Men rivning av kök, väggbygge, målning och köksmontering har vi, tillsammans med min händige far, gjort själva. Mycket bra jobbat av alla inblandade, om jag får säga det själv! Det är nåt visst med att fixa och trixa själv och man lär sig så mycket på vägen. Nästa projekt är att fixa tjejernas lilla sovrum.

Nu står stugan bara där, fullt beboelig, och bara väntar på oss. Som vi längtar!

 

söndag 22 mars 2015

Ny hovleverantör & personal shopper

Jag har hittat en ny hovleverantör för inredning, ditt & datt; Netto. Jo visst, den danska lågprismatvarukedjan Netto. Jag är förvånad själv.

Jag följer butiken på Instagram (#nettose) och varje vecka presenterar de en massa nytt, fint och billigt. Tre saker som jag har svårt att motstå.

Dock är det ett litet krux med mitt nya intresse. Det finns tyvärr inte finns någon Nettobutik nära mig. Men problem är till för att lösas, så jag har skaffat mig en alldeles egen personal shopper, min mor.

Jag lägger beställning (önskemål) och när hon har vägarna förbi den lokala Nettobutiken, köper hon det. Naturligtvis betalar jag för mig. Vad tror ni om mig egentligen?!

Än har hon inte sagt nej, men jag har full förståelse om hon skulle göra det en vacker dag, för det har blivit en del shopping på senaste... Tack snälla mor för din hjälp! Längtar till att inreda strandhuset med allt fint 😍
 
 
 

torsdag 19 mars 2015

Dophelg och magsjuka

Nu var det längesen jag skrev och ni tänker säkert att jag har legat på latsidan. Men inte då. Att jag har legat på latsidan alltså. Legat har jag iofs gjort, men mest i sjuksängen. Åkte nämligen på en släng av otäck magsjuka i måndags. Helt apropå.

Eller ja, befinner man sig frivilligt i ett rum med 60 personer, varav nästan hälften är under 9 år denna årstid, så är man kanske ute på kamikazeuppdrag vad gäller just magsjukor och förkylningar.

Men dopet var fint och jag och min man fick den stora äran att bli gudföräldrar åt lille Herman. Efter dopet, åkte vi ut till min mans föräldrars lantställe, som ligger i närheten av dopkyrkan, med hela hans familj, åt gott och kollade Mellofinalen.
    


På söndagen mådde jag finfint och njöt av solen hemma på altanen men på måndagen när jag skulle iväg till jobbet började jag känna mig olustig och tog det riktiga beslutet att arbeta hemifrån. Det blev dock inte så mycket jobbat den dagen. Huvaligen!

Ingen optimal start på nya jobbet med tre dagars sjukledighet efter bara en månad på tjänsten. Nu har jag suttit i karantän i dryga 60 timmar och är på väg till jobbet igen. Det är tokmycket att jobba igen och alla deadlines är åtdragna. Det är tyvärr ingen som gör mitt jobb åt mig när jag är borta, utan allt samlas på hög. Buhu! Hoppas jag kan hämta mina barn idag och att jag får lite ledigt i helgen!!!

Int' e jag bitter int'!

    
 
 

torsdag 12 mars 2015

lördag 7 mars 2015

Olika laddning inför Mello

Storasyster var ordentligt laddad inför Mello idag! Hon var kittad som Ace Wilder och skickade en hejafilm till Hasse Andersson.

Lillasyster var däremot inte lika tänd. Hon somnade på köksmattan under middagen... Det måste vara väldans ansträngande att vara fyra år och leka hela dagarna...

Det var den senaste rapporten från småbarnsfamiljens glammiga lördag. Hur var er Mellokväll?

 
    
                             Ace x 2?!                                       Lillasyster slocknade på mattan
 

fredag 6 mars 2015

Kärleksförklaring

I år har jag och min man varit tillsammans i 10 år och känt varandra i 16 år! Det sägs att tiden går fort när man har roligt. Och roligt, det har vi haft! Och har fortfarande - mitt i allt vardagsjox med tvätthögar, storkok och disktravar.

Igår blev jag lite extra glad när han skickade en länk till en låt han hört på radion som fick honom att tänka på mig 💕 That's love!

Så idag bjuder jag på lite skön fredagsmusik från Stiftelsen. Enjoy!


onsdag 4 mars 2015

En helkväll på stan

Men jag har ju helt glömt att berätta om vad vi gjorde i helgen!

I födelsedagspresent fick jag biljetter till "Livet är en schlager" på Cirkus inkl. middag och i lördags var det dags. Vi åt jättegod mat, lyssnade på fantastisk musik, skrattade mycket och t.o.m. grät en liten skvätt. Jag i alla fall.

När föreställningen var slut tyckte vi att det var för tidigt att åka hem och eftersom våra snälla barnvakter ändå skulle stanna över natten, hade vi inte bråttom hem. Så vi smet in på nån trendig bar vid Stureplan och beställde några hippa drinkar.

Mitt i allt hippt och trendigt kände vi oss plötsligt lite äldre än alla andra gäster och mycket trötta. Så vi tog beslutet att avbryta festandet och hoppade in i en taxi hem.

Så mycket för en helkväll på stan - ha, ha! Vi småbarnsföräldrar höll kanske inte riktigt partymåttet, men vi hade i alla fall en härlig barnfri kväll tillsammans på Cirkus!

    
Smaskig förrätt med räk- och kräftröra samt Prästostspaj med spenat
    

söndag 1 mars 2015

Söndagsskoj?!

Vårt senaste söndags...ehhhh..."nöje" här hemma är storkok inför veckan. Bra att ha några rätter klara när man kommer hem trött efter jobbet och barnens blodsockernivå är i höjd med knäna.

På spisen puttrar just nu chili con carne och i ugnen står det lasagne. Vad ska ni äta i veckan?