lördag 28 februari 2015

Välkommet & sportigt lov

Nu var det allt ett bra tag sen jag skrev, men jag får skylla på nytt jobb och sportlov. Jo, min snälla chef tyckte absolut att jag skulle åka på semester efter 1,5 vecka på kontoret. Och jag måste säga att det var väldans skönt! Det är ju alltid galet mycket att hålla reda på när man börjar nytt jobb så jag har inte varit mycket till människa på senaste. Några lugna dagar i fjällen var precis vad jag (och familjen) behövde!

Resan började med att lillasyster mådde illa i bilen och efter en kräksession i den medhavda matsäckspåsen och frisk luft bytte vi, till lillasysters stora glädje, plats, hon och jag. Hon fick alltså sitta fram. Vilken lycka! Dock delade inte storasysters hennes lycka och världskrig diskussion utbröt. Men inget som inte nya favvolåten "Kokobom smurf smurf" rådde bot på. Så efter drygt en timmes hjärntvätt av Smurfarna var vi framme i Furubo!


    


Sen har vi bara njutit av frisk luft, spel, bad, skidor, god mat och lugnet. 

Jag fyllde år på söndagen så då blev det födelsedagsfirande från morgon till kväll. En annan dag besökte vi Experium som var en stor succé! Barnen var så nöjda att vissa somnade på After Skin trots hög livemusik...


    

Sista dagen vågade vi oss upp med tjejerna på fjället och efter 3,5 timmar var vi nere igen. Inkl. lunch i toppstugan iofs. Men herre min skapare va svettigt det var!

Storasyster klarade alla backar galant med lillasyster skulle testa på de flesta åkstilarna:
Stå upp och hysteriskt skrika "- Jag kan inteeeee!"
Ligga ner och gråta
Sätta sig rakt ner i backen i ren protest
Långsamt glida framåt och le förnöjt
Åka under pappas arm etc.

Men ner kom hon (vi) till slut, om än ljudligt gråtande eftersom vi hade missat Valle, och då propsade hon på att vi skulle åka upp med stora liften igen.

NEJ, blev det unisona svaret från föräldrarna! Sen somnade lillasyster gott i bilen.
Det är visst jobbigt att vara på semester.
 
 
         

tisdag 17 februari 2015

Klädhjälp

Idag fick jag professionell klädhjälp av lillasyster. Hon tyckte att denna svarta paljettstass skulle passa perfekt för en tisdag på kontoret. Härligt med en assistent som kan sin sak!
 
 

måndag 16 februari 2015

Hej ekorrhjul!

Nu har även vi sällat oss till skaran som springer runt i det där berömda ekorrhjulet. Tidiga morgnar med lämning av trötta barn på förskola/skola och sena kvällar med hämtning av trötta barn på förskola/skola... Pendling, matinköp, tvätt, aktiviteter, kalas, jobb och lite sömn däremellan. Och sen börjar det hela om igen nästa dag.

Vi har under flera år kommit undan hjulet med att jag arbetat deltid och i huvudsak hemifrån med undantag då jag reste runt lite i Europa. Så då har jag kunnat sköta det mesta av markservicen här hemma medan min man pendlat fram och tillbaka till jobbet. Nu iom mitt nya jobb, kommer vi båda pendla och mer planering och framförhållning krävs för att få familjecirkusen a.k.a vardag, att gå ihop.

Förändringen kommer bli en utmaning för hela familjen vill jag lova. Speciellt det där med tidiga morgnar för mig och storasyster och de långa dagarna på förskolan kan nog bli jobbigt för 4-åringen. Men med lite hjälp från farmor i förra veckan löste vi det då och denna vecka kommer några snälla grannar rycka in. Halleluja! Och sen ska min man går ner i arbetstid så då kommer ekvationen gå ihop. På nåt sätt. Vi löser det. Alla andra lyckas ju.
 
 

lördag 14 februari 2015

Glad Alla Hjärtans!

Ta hand om varandra lite extra idag och sprid vänskap och kärlek 💕
 
 

Present av mannen, american pancakes till frulle,
kort från Mor & Far samt inspiration till blomsterarr.

lördag 7 februari 2015

Riktig vinter!

Så här ska en riktig vinter se ut! Vit snö, ett par minusgrader och sol ☀️
 

fredag 6 februari 2015

Nytt år - nytt jobb!

Jag har precis landat mitt drömjobb!!! Det känns helt overkligt! Tänk att någon ska betala mig för att göra det jag tycker bäst om att göra - skriva! Lucky me!

Här ska firas!
Happy Friday!
 
 
 
 

måndag 2 februari 2015

Skridskofeber

Efter konståknings-EM i förra veckan råder det numer skridskofeber här hemma.

Det åks i strumplästen på stengolvet, med skor på altanen och det görs piruetter vart storasyster än går. Tyvärr fick hon igår bittert erfara att konståkning kan vara en väldigt farlig sysselsättning när hon handlöst föll med näsan före ner i golvet. Lite näsblod och hon var uppe igen och piruettade glatt vidare.

Nästan hela gårdagen hängde vi i ishallen med  konståkningskurs på morgonen, fri åkning på eftermiddagen och knattehockey efter det. Lillasyster tyckte att ismaskinen var mest spännande och tjoade högt efter den hela matchen tills vi andra skämdes för mycket och högröda i ansiktet lite diskret (?!) smög ut från hallen.

Vi får väl se om våra systrar blir blivande systrarna Helgesson om en sisådär 15 år. Det återstår att se. Men visst ser det väldans lovande ut på bilden?