söndag 30 november 2014

Strålande advent!

Äntligen får jag tända ljusstakarna i fönstret med gott samvete och njuta av adventsmys med pepparkakor och glögg. Jag har smygpyntat i veckan men eftersom jag är väldigt traditionell av mig har jag inte riktigt velat tända stakarna och stjärnorna- men nu så!

Önskar er alla en strålande första advent!




fredag 28 november 2014

Julbak

Idag har jag och en vän + våra tre döttrar bakat pepparkakor och schackrutor. Julmusiken skrålade ur högtalarna, himmelska dofter spred sig i huset och hälften av all deg hamnade i två av döttrarnas munnar, gissa vilka... Detta trots mammans förmaningar om att inte äta för mycket av just den varan...

Nu börjar det faktiskt kännas som att julen är på gång och alldeles runt hörnet väntar advent.

torsdag 27 november 2014

Bli slim med sim!

När alla börjar svulla i julbord och skandera att man måste unna sig lite gott nu inför julen så gör jag tvärtom. Tro nu inte att jag är dunderpretto och har en självdisciplin utav bara den, utan det är mer att jag måste bli av med de missklädande kilona på och strax ovanför rumpan. A.k.a bilring.

I förra veckan köpte jag simkort och har sen dess varit en flitig (nåja, förekommande) besökare i simhallen.

Efter två graviditeter gick jag 2012 ner alla mina babykilon med hjälp av tantsim (=enträget upprepat simmande i lugn takt) och tonade kroppen till helt klart godkänt resultat för en tvåbarnsmorsa över 30 år. Nu tänker jag göra det igen.

Jag är inte någon speciellt god simmare och mitt vänsterben sprattlar till ovanför ytan i sisådär vart femte bentag, men jag håller mig flytande och jag simmar raskt förbi alla pensionärer i bassängen och känner mig grymt bra. Allting är relativt...

Så håll till höger i bassängen alla 85+are med blåtonat hår och höftprotes, för här kommer jag med mitt sprattelben och min bilring runt midjan.


2012 och typ nu...vad hände?
(nedre bilden lånad från iform.se)

måndag 24 november 2014

En månad kvar till Jul...

Idag är det exakt en månad kvar till julafton och jag kan riktigt känna hur julstämningen börjar infinna sig. Det är pyntat på gatorna och i butikerna står glögg och pepparkakor på paradplats.

Storasyster är i full gång med att göra sin önskelista och givmild och snäll som hon är har hon också passat på att önska sig lite fina klappar till mamma, pappa och Lillasyster oxå. Så om Tomten kan höra hennes önskan, så kommer jag och min man få dessa fina tröjor under granen i år...

His and hers matchande rentröjor. Det ni!

torsdag 20 november 2014

Tillfälligt avbrott

Hoppla, inte mycket aktivitet här på senaste. Sorry för det!

Det har varit lite annat som har hållit mig sysselsatt. Får se om jag kan berätta mer om det snart. Lite kul småprojekt helt enkelt.

fredag 14 november 2014

torsdag 13 november 2014

Förändring av ondo

Igår gjorde jag mig till och varierade den traditionella spagettin & köttfärssåsen med snäckpasta & kyckling, rödlök, paprika samt sugar snaps.

Först fick den nya rätten ros i mängder, bara för att sekunden senare bytas ut mot ris.

För att göra historien kort, slutade det med att tjejerna åt pasta med ketchup och macka. En bra sammansatt och hälsosam middag...eller? Men bättre att de får i sig något än inget, tänker jag...
 
 

onsdag 12 november 2014

November...

Det är mörkt ute. Det är kallt. Det är grått, grått grått, vart man än vänder blicken. Det kallas visst för november.

Jag vet att man inte ska längta framåt men jag kan inte låta bli att längta lite till advent och decembermyset. Adventsljusstakar och stjärnor i fönstren, Lucia, pepparkakor, lussebullar och hela baletten. Snö är också välkommet, bara det inte blir en repris på förra veckans blask och slask.

Inte undra på att man känner sig lite deppig och rastlös. Jag röstar för att skippa november månad och gå direkt till december. Utan att passera GÅ.

måndag 10 november 2014

Kärt besök, isprinsessor & kalas

Måndag igen och jag känner mig helt under bordet. Heter det ens så? ...under vädret heter det nog! Under bordet är nåt HELT annat - ha, ha! Jag mår inte helt hundra kan man säga istället. Antar att det är en urladdning efter fyra intensiva (men roliga) dagar.

Min mor kom på besök i torsdags. Ett mycket kärt och efterlängtat återseende! Vi sågs senast i september. Det blir tyvärr så när man bor 50 mil ifrån varandra. Tjejerna blev tokglada och var uppspelta i två dygn. När min mor åkt i lördags blev det skridskopremiär som tröst. Lycka!

Och igår var det två kalas och två farsdagsfirande. Skönt att det är måndag igen så man kan ta det lilla lugna 😉


  
  

torsdag 6 november 2014

Ja, se det snöar!

Idag var det då inga större problem att få upp tjejerna ur sängen. De formligen studsade upp när de hörde orden:
- Det snöar!
Vilken lycka!

Det var glada barn som gick med pappa till förskola och skola idag. Själv stannade jag kvar inne i värmen framför brasan. Bästa stället i min mening.

   

onsdag 5 november 2014

Löss var'e här!

Visst kliar det i håret? Det gör det i alla fall på mig så fort jag hör ordet "löss". Huvaligen!

Än så länge har vi varit förskonade från otyget men det känns som en tidsfråga... De är nära nu. Lössen. Såg denna lapp på lillasysters avdelning idag.



Nytt för mig var att löss, eller gnetter (äggen) inte kliar. Men hur ska man då veta? Det kanske ligger flera lusbon och gottar sig i alla våra hårbottnar nu?! Hemska tanke! Ikväll blir det avlusning (?) och storbad för samtliga i familjen! Åh, nu tror jag minsann att det kliar än värre...

tisdag 4 november 2014

Bus eller godis?

Så var helgen förbi och med den alla spökerier. Spindelnätet är nu nerplockat och godiset uppätet men pumpan på trappen vittnar om helgen som var.

Vi hade en liten Halloweenfest med våra vänner i fredags och alla barn tyckte det var toppen! De var utklädda och förväntansfulla när det ringde på dörren första gången:
- Bus eller godis? frågade lillasyster glatt.
- Eeeeehhh, men det ska ju vi säga, svarade ett lite förvånat monster.

Och i ungefär den stilen fortsatte kvällen. Uppspelta barn, spökrunda i trädgården (med ett riktigt spöke), bloddrinkar med spindlar, monster, häxor och skelett på besök, blodiga korvfingar, chokladbullemonster och en väldans massa bus och godis.