onsdag 21 mars 2018

En tandlös gumma

Nu läspas det här hemma. Båda lillasysters framtänder har rykt och lyckan är total. Lilla sötnosen.



onsdag 14 mars 2018

Namnsdagsgrattis

Vi har varit så "taskiga" att vi gett våra döttrar lite ovanliga namn som skulle bli deras egna. Följden av det är att de inte får några riktiga namnsdagar och eftersom jag tycker att namnsdagar är jätteviktiga så har vi hittat lite alternativa dagar att fira. Så att säga nästan-namnsdagar.

Och idag var det lillasysters tur att bli firad med paket, kort, flagga, god middag och glass. Hurra, hurra för lilla T idag! Om två veckor är det storasysters tur att fira nästan-namnsdag.



måndag 12 mars 2018

Var är våren?

Alltså, nu får den allt ta och komma. Våren. Vi hade ju planerat vår resa så att det skulle vara vår när vi kom hem i mars, men inte då.



Snö, kyla och ännu mer snö väntade oss hemma. Visst, jag gillar snö, men inte i mars och framåt. 
 

Längtar så till vårt lilla beach house nu med trappfrukostar i solen, blomsterrabatt i full blom och ljumma sommarkvällar på stranden. Just nu är det kallt även där.







söndag 11 mars 2018

Mello 2018

Igår var vi på genrepet av Mellofinalen 2018. Vilken succé! Tjejerna och deras kompisar tyckte att det var toppen. Och speciellt toppen var det visst att filma varje nummer. Tror att de såg 80 % av festivalen genom sina mobilskärmar. Tack för bästa julklappen Mor & Far!

Eftersom vi inte hade fått nog av Mello denna dag, åkte vi hem till några vänner, åt gott och tittade på, håll i er nu, M E L L O...igen.


Sammanfattningsvis, många bra låtar i år, vi kunde inte enas om en vinnare och fel låt vann. Och så var det med det.




Bästa att filma hela showen med mobilen...



    
Äkta 80-talsörhängen                                                                



Bästa låten



tisdag 6 mars 2018

Post-holiday blues




Jaha, så kom den då. Depressionen efter semestern. Jag satt och tittade ut genom bussfönstret på ett, förvisso vitt, men kallt och disigt vinterlandskap i morse och insåg att jag för en vecka sedan hade en helt annan utsikt från fönstret.


Då cruisade vi fram på Overseas Highway i Florida Keys med pelikaner flygandes utanför bilfönstre och korallrev i glittrande turkost vatten under oss.



Men det var då och nu är nu. Det är väl bara att bita ihop och snällt vänta in våren. Då brukar allt kännas bättre.



Fönstervy för en vecka sedan






Fönstervy idag


 
Fotvy för en vecka sedan                                             Fotvy idag

måndag 5 mars 2018

Det där med att ropa hej

Jag ropade nog hej lite för tidigt igår när jag sa att barnen klarade det här med jetlag såååå bra. De kom i säng i vanlig svensk tid igår och snusade så gott ända tills det var dags för oss att sova, då kom de trippande. Först en och sen en till.
"- Jag kan inte soooova."



Det slutade med att vi alla fyra låg i samma säng men det blev lite väl trångt. Så då bar vi in madrasser till tjejerna och det funkade fint.



Jag vill nog tro att det inte bara är jetlaggen som spökar utan kanske även lite separationsångest efter att vi varit tillsammans dygnet runt i drygt 2 veckor. Jag hade faktiskt mardrömmar hela natten instt om alla hemska saker som kunde hända mina små hjärtan på skolan nu när jag inte finns där att skydda dem 24/7 ❤️






lördag 3 mars 2018

Jetlag




Alltså, det här med jetlagging (eller vad det nu kan tänkas heta). Tjejerna verkar inte vara jätteberörda medan vi vuxna verkligen känner av det.



Idag har vi alla tagit det lilla lugna framför någon slags skärm. Liggläge på samtliga. Väskorna står ouppackade i hallen och inte många knop blir gjorda. Men det är helt ok.



I kväll blir det hämtmat till middag men i morse ansträngde vi oss lite så då blev det minsann smoothie och rostade bagels med Nutella - precis som på semestern. Man måste ju suga ut det bästa av resan så länge man kan.


















fredag 2 mars 2018

Hemma igen



Nu är vi hemma igen efter en fantastisk resa. Så mycket vi har sett och gjort. Vilka minnen.



Det har varit lite vajsing med WiFi de senaste dagarna och min telefon har krånglat så bloggen är lite knas. Men jag ska försöka uppdatera den med filmer m.m. så snart jag kan. Idag är vi trötta som bara den och ikväll blir det soffläge för alla tror jag. Tjejerna fick var sitt dubbelsäte att sova på på flyget så de fick väl en 7-8 timmars sömn iaf - mycket bra!



Nu ska vi bara se till att vända tillbaka dygnet. Hoppas vi lyckas med det på två dagar. Några tips?



    








Miami Beach




























Miami South Beach by night