torsdag 29 juni 2017

Folköl, dunkadunka och eld flames


Så skulle man nog kunna sammanfatta kvällens show med Guns N' Roses.



Ett av världens mest kända band. Det känns stort att ha sett dem. Men sen var det det där med publiken...



Jag har nog aldrig sett så mycket folkparksfylla. Eller var problemet att jag var för nykter? Det var så många kräkfylla typer som inte kunde njuta av showen som de betalat dyra pengar för och säkert väntar på i 25 år . Trist. För dem. 
 

Nåja, bandet var grymt och lät precis likadant live idag som de gjorde på skiva för 25 år sedan. Sammanfattningsvis: gubbarna håller än. Tveksamt om deras publik gör det.





       






 
 









lördag 24 juni 2017

Muterade rabarber

Jag vet inte vad min mor gör med sina rabarber, men onaturligt stora kan vi nog komma överens om att de är. Tjejerna tycker att det är en djungel och jag kan hålla med. Vem behöver paraply när man har dessa rabarber? 


    
 


 





 




 



fredag 23 juni 2017

söndag 18 juni 2017

Pyjamasparty för 9-åringen

Vi överlevde! Igår var det dags för firande #2 av 9-åringen. 
 

Pyjamasparty med övernattning och pannkaksfrukost med ett gäng förväntansfulla 9-åringar. Jag vet inte riktigt vad vi tänkte när vi gick med på ÖVERNATTNING men nu blev det så och det gick bra. Men ALDRIG mer! Storasyster är väldigt nöjd i alla fall.




Lugnet före stormen...
 




 




 




 




       



Lat dag på Landet

Åkte ut på mina svärföräldrars lantställe i Roslagen över dagen. Underbart! 
 


 




 




 




       



torsdag 15 juni 2017

Så göra en 9-åring


En 9-åring sover inte när man kommer in och sjunger på morgonen.

En 9-åring blir djupt besviken på sina presenter, gråter och vägrar komma ner där huvudpresenten väntar.

En 9-åring har tydligen inget att klä på sig.

En 9-åring har inte tid att sitta ner när gratulanterna ringer.

En 9-årig blir glad för sin nya cykel. I smyg.

En 9-åring får kramar och presenter av sina vänner på fritids.

En 9-åring som fyller år på sommarlovet får ändå sång på fritids.

En 9-åring avslutar dagen med fest, vattenkrig och uppochner.





      






 





       






     




onsdag 14 juni 2017

Varde trappa


Trappa och räcke till/på loftet är klart. Längtar så till att få inreda det nu till ett mysigt tillhåll för tjejerna, oss och vänner på besök.



       


måndag 12 juni 2017

Sovrum in the making




  Tapet på plats



























Ticketacken och Tacketicken med morfar. Fråga mig inte vilken som är vilken.








 





 





       


Storasyster nattar lillasyster

 




lördag 10 juni 2017

En lite annorlunda skolavslutningsdag




Igår var dagen för tjejernas inträde till årets sommarlov. Stort. Både jag och min man hade tagit ledigt för att kunna vara med och fira. Vi hade packat bilen för att köra till strandstugan och njuta över helgen. Vi hade t.o.m. bokat ett besök på Spökhuset med lunch och rundvandring. Tjejerna vill alltid att vi ska stanna där på vägen till och från vår stuga, men vi har aldrig tid. Men idag hade vi tid och de skulle få en häftig överraskning. Trodde vi.


Istället slutade det med akut sjukhusbesök, känslobergochdalbana och inställd resa söderut.

Men tur i oturen. Det suspekta som hjärnröntgen visade, var antagligen en blödning på väg tillbaka och mitt konstiga, förvirrade, trötta mående jag haft den senaste veckan, var hjärnskakning. Hoppla Kerstin! Så nu är det vila, vila och vila som gäller. Sjukskriven två veckor och sen får i se.





 


 










       









Staket och ny altan på plats




Här kommer vi hänga mycket i sommar!










 




onsdag 7 juni 2017

Skärmförbud

Sen olyckan råder skärmförbud men jag ville ändå lägga upp några bilder från nationaldagen som vi firade ute på min mans föräldrars lantställe i Roslagen.



Och så en läppbild.




 




 








 




 




 




 









söndag 4 juni 2017

Använd alltid bälte...

...även i bussen. Annars kan det gå som det gick för mig i torsdags, den 1 juni,

Jag var på väg till jobbet och satt ner i bussen utan bälte när en lastbil plötsligt svängde in i vår fil och bussen fick tvärnita. Jag flög som en liten vante, med huvudet rakt in i en metallstolpe och ner på golvet. Jag hörde tumultet omkring mig och folk som skrek "- Herregud!" och "-Ring 112!". Jag föreställde mig ett inferno med folk huller om buller och benpipor som stack ut men förstod ganska snart att det var mig folks hysteri var riktad mot.

Jag kände att en ljummen, metallisk smak fyllde min mun, som när man biter sig i läppen ni vet, fast större flöde förstås. Det slutade liksom inte och blodet droppade ganska friskt ner på golvet. Jag försökte be om papper, men folk runtomkring mig verkade inte förstå vad jag sa, utan ringde ambulans istället. Jag behövde ju bara lite papper, inte en ambulans.

Hur som helst, ambulans kom till platsen, brandkår likaså och polis. Jag fick komma in i ambulansen, blev undersökt och polisen förhörde mig.



Vi körde iväg och mötte upp med min man som jag hade lyckats ringa mitt i allt och vi lämnade ambulansen och åkte till akuten, till tandläkaren och sen hem till soffan med en spräckt läpp och chock.



En helt vanlig torsdag tog sig en rejäl vändning och inte till det bättre. En lärdom - använd alltid bälte ÄVEN i buss (förutsatt att det finns förstås).