torsdag 30 juni 2016

Semester...eller nåt liknande

Jodå, nu har vår semester börjat, men vi har faktiskt sagt att vi skulle ta första veckan till att fixa i ordning stugan. Och nog har vi fixat alltid!



Men mitt i allt fixande har vi oxå firat min far som fyllt år med lunch i solen och presenter!





I övrigt har semestern bjudit på två besök på IKEA, oräkneliga besök hos byggvaruhuset, grillkvällar, uppträdanden, ny klätterdjungelbana á la Morfar och takomläggning.




Ny bäddsoffa ska skruvas ihop
     
Klätterställning och musikshow



Jodå, det är sant. Efter ett IKEA-besök igår, kom vi hem till ett blött hus! Det hade regnat in i uterummet (ok) och inne i blivande badrummet (inte ok!).


Försäkringsbolaget fnös åt mig i telefon och hade fullt sjå med att reda ut våra försäkringar och fastigheter. Detta samtidigt som jag och min man kröp omkring uppe på taket med ny takpapp. Samtalet bröts pfa dålig täckning...


När vi nu går och lägger oss ligger det nytt takpapp på 90% av stugans tak. Den sista våden fäster vi imorgon när regnet har lagt sig. So far, so good!


fredag 24 juni 2016

Glad midsommar!

Idag har vi firat traditionsenlig midsommar hos mina föräldrar!



Båda mina syskon med respektive var på plats liksom alla kusiner på min sida.



Mor & far hade som vanligt dukat och ordnat med den mesta maten medan vi andra hade med oss olika sorters sill, gubbröra, nubbar m.m. till bordet.


Kl. 15 var det dags för dans på ängen, men någon i#%*t hade ställt upp en hoppborgspark dit våra barn naturligtvis ville... Ska midsommardans kring stången verkligen behöva konkurrera med en hoppborgspark??? Tycker gott de kunde öppnat EFTER dansen eller helst inte alls. Nåja...



Tack M&F för en fantastisk midsommar!!! Tack söta gudmödrar S&A för tokfina blomsterkransar till era guddöttrar när deras mamma inte hann! Tack vädergudarna för fantastiskt väder och tack till alla andra för en härlig dag som slutade med bad i solnedgången (för vissa).

    

 

Det finns inget dåligt väder...

Hell to the NO! Det finns det visst!



Och det upplevde vi igår när vi körde ner till västkusten!!!

Jag var rädd i ungefär åtta timmar.


Vi fick åla oss fram i 50 km/tim på genom vattenmassor och dålig sikt på E4:an. Mitt förslag om att övernatta i Jönköping röstades ned och vi fortsatte. Det tog sin tid men tjejerna sov gott hela tiden och vi kröp fram på vattenfylld motorväg medan långtradare och husbilar körde om oss. Huvaligen!

Men fram kom vi till slut! Halleluja!


    
    

tisdag 21 juni 2016

Nu längtar vi!!!

Ja, jag förstår om bilderna nedan inte säger er så mycket men för oss som har levt med att planera och renovera vår nya stuga nu några veckor, så är det pirrigt!



Både VVS- & el-killen är nu klar med sitt arbete, så vi längtar verkligen efter att få se hur allt ser ut live!



Har fått några bilder av mina föräldrar bara...


 

    

    

torsdag 16 juni 2016

Allt på en gång...

...ingen panik!



I år hamnade lillasysters sista sommaravslutning på förskolan på storasysters födelsedag. Men det löste vi galant!



Födelsedagsfirande och frukost på sängen som sig bör!!! Lite sovmorgon blev det oxå eftersom jag planerat att arbeta hemifrån. Perfekt för att sen hinna till lillasysters förskoleavslutning på em.


Snälla Farmor, faster P och kusinerna M&H kom för att fira av lillasyster!

Sen kom resten av min mans sida på middag hemma i solskenet! Vädret kunde knappast ha varit bättre! Vilken högsommarvärme - underbart!!!



Tror minsann att det var två nöjda och glada tjejer som somnade i går!



    

    

söndag 12 juni 2016

8-årskalas

I år köpte vi oss fria. Jo, så är det. Jag vet inte om jag ska skämmas eller vara stolt för att jag lejde ut storasysters kalas, men jag lutar åt det senare.


Vi ordnade kalaset på ett lekland - så galet skönt! Efter en otroligt hektisk vår så kändes detta helt rätt. Och eftersom det dessutom var det storasyster önskade, så kändes det dubbelt så bra!

Lillasyster har deklamerat att hon också vill ha sitt kalas på samma lekland - jamen så bra då!!! Bring it on, säger jag bara!

Tack, Andys lekland!!!



    

    

lördag 11 juni 2016

Ny familjemedlem


Jodå, nu har vi fått tillökning i familjen!


En SUV av modell KIA Sorento har nu blivit en del av vår familj. Vi hade en likadan (fast äldre modell) tidigare och var såååå nöjda. Sen när vi skulle köpa ny bil förra året, trodde vi att vi kunde gå ner ett snäpp i storlek eftersom vi inte längre hade vagn, resesäng m.m. i packningen. Men nej då!

Har man väl en gång haft en stor bil är det svårt att backa.


Så nu har vi vår älskade Sorento tillbaka i familjen!



fredag 10 juni 2016

Skolavslutning

Nu har storasyster avslutat sitt första riktiga skolår och har sommarlov på riktigt! Stort!


  


Efter en traditionell men kall avslutning med både Nationalsången och "Den blomstertid" åkte vi och åt lunch tillsammans hela familjen. Glass till efterrätt kändes lite knasigt, men det hör ju faktiskt till.



När man är liten och det är mycket folk, får man vara påhittig





Jag och min man hade tagit ledigt hela dagen för att kunna göra nåt roligt tillsammans allihop. Gröna Lund stod på önskelistan, men det förstod vi att man definitivt skulle undvika på skolavslutningsdagen liksom de centrala delarna av Stockholm pga alla studentflak.

Sagt och gjort, efter lunch blev det en tur till Mulle Meck-parken för lek och bus. Det var väldigt uppskattat! Sen bar det av hem till Farmor & farfar eftersom tjejerna skulle bo över där en natt innan morgondagens studiedag.


    


tisdag 7 juni 2016

Köket tar form

När vi klev in i vår stuga i lördags morse kände jag mig otroligt trött och förvirrad. Var tusan skulle vi börja?!


Men sen strukturerade vi upp arbetet, började bena ut situationen och så sakteliga kom isolering, ångspärr, plyfa, spackel, färg, tapet, skåp, bänkskiva, spishäll och diskho på plats. Nu ser det t.o.m. ut som ett kök! Lite el- och VVS-arbete på detta och vi kan flytta in.


I helgen köpte och monterade vi också en bäddsoffa samt byggde vägg till WC-rummet. En otroligt produktiv helg som vi aldrig hade fått ihop om det inte vore för alla fina som hjälpt till med barnvakt, kockande, bygghjälp, utlåning av bil, handling, montering, skräpkörning, badvakter, lekkompis m.m.!!! Jättetack till mor, far, syster och kusin S <3 <3 <3
 




    
Var börjar vi?                                  Ångspärr in the making


    
Plyfa på plats                           Några stommar monterade


    
Och överskåp samt skenor


 
Tapetsering

Bänkskiva på plats


Och slutligen spishäll och diskho

fredag 3 juni 2016

On the road again...

Så var vi äntligen på väg söderut till stugan igen! Tjejerna är grymt taggade som ni ser... Storasyster har t.o.m partyhatten på sig - är det fredag så är det :)