söndag 24 april 2016

Inspiration

Nu snurrar tankarna på renovering och fix i stugan ska ni veta!


Vi var på IKEA igår och ritade kök och vi börjar nog ringa in en känsla som vi vill ha.

Det lutar åt att bevara och lyfta fram 60-talet i stugan med pastell och retrodetaljer men samtidigt göra det modernt och "stugigt". Can't wait!


Vi har redan kontaktat några hantverkare som vi hoppas ska kunna dra in vatten och avlopp i maj/juni och sen får vi pilla med målning och inredning resten av sommaren. Vår ambition är att kunna flytta in till midsommar så nu brinner det lite i knutarna.


Alla händiga personer, glada barnpassare och lediga muskler som finns tillgängliga, är varmt välkomna!


En första skiss på nya köket

 
Äntligen får vi vår SMEG-kyl! Kanske...



Älskade trasmattor


Pinnstolar i pastell till blivande köket (nästa år, Insha Allah)

    
String - denna klassiker!

        
Hej 50/60-tal!
  
Soffa/bäddsoffa innan vi kan bygga ett sovrum till oss (nästa år...?)
   
Min hammock!!!


Compact living i tjejernas rum
 
Klinkers i badrummet

onsdag 20 april 2016

Nya stugägare!


Jag har inte vågat skriva nåt här än med risk för att jinxa nåt, men nu har vi faktiskt sålt vår lilla pärla på västkusten och dessutom köpt en ny.

Jopp, vi har köpt en ny stuga, nästan granne med vår förra. Ha, ha!


Varför vi gjorde det? Jo, för att tomten är större, den har vintervatten, större byggrätt, ligger längst ned på "gatan" mot en vildvuxen tomt och ung. 200 steg från sanddynerna.


Visst, sen är den ju ganska skruttig. Lite fuktsanering får vi nog räkna med, takbyte, vi vill dra in vatten och avlopp, installera WC och nytt kök. Och sen vill vi såklart oxå bygga ut en 15-20 kvm samt bygga sovloft... Ja, vi får se var pengarna tar slut helt enkelt. Bara vi får in vatten och avlopp + fixa taket i år + målning så är vi nöjda.


Vi ska försöka sitta stilla i båten och ta det lilla lugna med renoveringen, men ni som känner oss vet att det inte riktigt är så vi jobbar... Vi får se hur det här slutar :)


Det känns jättespännande, men en sak måste tilläggas - vi hade aldrig fått denna möjlighet utan min allra käraste syster. Tusen tack för fuktmätning i regn och blåst plus kontraktsskrivning idag. We sooooo owe you one! Or two. Or three...


Vi kommer verkligen sakna vår lilla pärla, men förhoppningsvis kommer vi känna samma varma känslor för denna stuga när vi väl bott in oss.



Vår nuvarande lilla pärla       
         Och vår blivande pärla...

tisdag 5 april 2016

Växel, hallå?!

Nu formligen ramlar tänderna ur storasysters mun! En i söndags och ännu en i måndags. Totalt sex tappade tänder nu.

I söndags hade dock tandfén lite kort om växel så hon fick låna från storasysters spargris... Men som tur är ordnade tandfén med växel på måndagen och kunde dels återbörda storasysters guldpeng till samlingen, dels byta ut tand nr.2 mot en guldig slant.

Note to tandfén: ha alltid guldtior i beredskap när det är lösa tänder på gång.
 

måndag 4 april 2016

Vänner & vårstädning

Ja, rubriken säger egentligen allt.

I lördags fick vi spontanbesök av några vänner som hade vägarna förbi vår ö, vilket slutade med många skratt och även frukost nästa dag. Mer sånt!

På söndagen fick jag sen fnatt och började städa och tvätta febrilt. Vet inte riktigt vad som for i mig, men det smittade i alla fall av sig på de andra familjemedlemmarna så nu kan vi verkligen snacka om rent hus! Får väl se hur längre det varar bara...ha, ha!

Nu väntar vi bara på solen så att jag blir tvungen att tvätta de där smutsiga fönstren oxå.

fredag 1 april 2016

Fredagsmys

Ikväll blev det lite annorlunda fredagsmys. Tjejerna hade byggt koja som de ville sova i ikväll. Såklart att de skulle få göra det!

Det gick dock lite sådär. Lillasyster ångrade sig efter ett tag och gick upp till sig. Storasyster däremot, hon somnade gott.