söndag 18 december 2016

Things can only get better...

Så var vi äntligen på plats i solen och värmen och allt har flutit på så bra så...är vad jag skulle vilja skriva, men då skulle jag ljuga.



Det gick bra att bila genom Smålands mörka skogar till vårt pit stop i Jönköping innan morgonflyget, men det var väl också allt. T.o.m. tomtenissarna kom på besök under natten tack vare bra instruktioner från storasyster.

Men sen stötte vi på patrull med tekniskt fel på planet så vi fick alla snällt kliva av igen och invänta ett nytt plan som lyfte 4 timmar senare. Väl framme på Teneriffa hängde regnet i luften och det blåste ordentligt. Men så kan det ju vara i december. 
 

Trötta och hungriga var vi så vi dök in på middagen direkt och sen hem till bingen.

Vid midnatt kom lillasyster in till mig med magont och sen dess har hon kräkts ca 15-20 ggr på 8 timmar. Stackars liten!!! Hon är riktigt dålig och svag och kroppen fortsätter att kräka upp galla. Inte ens vätska får hon behålla. Det är fruktansvärt att hålla hennes lilla späda kropp som skälver vid varje uppstötning.



Som lillasyster själv säger, nu vill jag bara bli frisk. Ja, nu vill vi verkligen att du ska bli frisk lilla hjärtat <3




   




     
 Första boardingen...                      Yoga i väntan på flyget










Andra boardingen









lördag 3 december 2016

Nu har vi jul...




Granen är på plats och sällskapsspelet har åkt fram. Mer juligt än så kan det knappast bli.


 




söndag 27 november 2016

Tennis på hög nivå

Spännande när pappa spelar tennis. Verkligen.
"- Kan jag få ett nytt kort, tack?"








fredag 25 november 2016

Hej Influensan!

Nu har storasyster varit sjuk med hög feber, kräkningar, håglöshet m.m. i snart en veckas tid. Hon verkar gå åt bättringshållet, men det trodde jag i onsdags oxå och oj så fel jag hade. Sjukan gjorde en kovändning. Så det är VAB blandat med hemmajobb för vår del mitt i en väldigt hektisk arbetsperiod för oss båda. Men så kan det gå. Inte mycket att göra. Huvudsaken är att vi alla får vara/bli friska 💕




 





torsdag 17 november 2016

Sommarstuga 3.0

Vi är mitt upp i ombyggnadstagen nu och är verkligen på det klara med hur vi vill ha sommarstugan. Problemet är dock att vår gode arkitekt inte verkar koppla våra tankar och idéer. Hur svårt kan det vara, tänker jag?! Just do it, som man säger.




 







måndag 14 november 2016

Träningsvärk

Jag fick ett samtal på busen imorse av storasyster som var helt till sig och grät. Hon hade ont mellan benen! Aj då, misstänkt UVI tänkte jag direkt. Pappa D var där men hon var tröstlös. Det slutade med att hon fick huvudvärk av allt gråt och att min man körde henne till mitt jobb för att över huvud taget få henne lugn.



Väl på kontoret ställer jag alla möjliga kontrollfrågor för att se vilken mellan-benen-åkomma det kan röra sig om varpå storasyster visar på insidan av låren och klämmer fram att hon gick ner i split och spagat några gånger igår. Träningsvärk alltså. Vanlig träningsvärk eller kanske en sträckning. Och här hade jag målat upp värsta scenariet med vårdcentral, läkare och antibiotika. Nåja, huvudsaken var ju såklart att det inte var nåt värre, men ändå. Ingen giltig orsak att vara hemma från skolan direkt, så vi körde med huvudvärk. Vilket oxå var sant. Till viss del.





  





Jättesjuk... 




lördag 12 november 2016

Härliga vinter!


Så kom du även i år.

    


        
Note to self: Ta in utemöblerna innan snön kommer nästa år







torsdag 10 november 2016

Snöchock!


När media varnar för snöchock vet man aldrig riktigt hur allvarligt man ska ta på det. Men så här i efterhand skulle jag nog ha tagit gårdagens rubriker på allvar. Fast å andra sidan överskuggades rubrikerna av det värsta snöfallet på över Stockholm på över 100 år, av Trumps valvinst. Så kanske är det inte så konstigt att det just blev en chock för alla pendlare i stockholmskrokarna när vintern plötsligt slog till. Och det ordentligt. 

Jag blev iaf helt överrumplad och var på vippen att inte ens komma hem från jobbet pga inställda bussar. Men allt löste sig efter lite T-baneturer, skjuts av mannen och hjälp av grannarna med hämtning av tjejerna. Idag blir det till att arbeta hemifrån för min del pga inställda bussar och galen trafik.





 





     


             




tisdag 8 november 2016

Check på syn- & hörsel

Lillasyster både ser och hör perfekt. Konstigt eftersom hon inte verkar höra alls när vi ber henne bädda sängen, städa eller duka bordet... Selektiv hörsel må hända.




       




fredag 4 november 2016

Stuginspiration


Åh, det finns så många fina hus och stugor att hämta inspiration från. Längtar sååå till vår lilla stuga har blivit lite större.
     

  
 



       





       







       






fredag 19 augusti 2016

Skolstart & föräldrahjälp




Nu är semestern slut och jobb och skola tar vid. För att kunna pussla ihop allt så har mina föräldrar kommit upp för att hjälpa oss <3




       









 




       




 

onsdag 3 augusti 2016

Ny altan




 




Vår granne skulle göra sig av med sin fina altan och undrade om vi ville ha den istället. Perfekt tänkte vi och snabbt kom den hemlevererad och allt

       









Sent from my iPhone

söndag 31 juli 2016

Danmarkstur




Och så blev det en liten minisemester till Danmark och Legoland. Det var inte sista gången vi åkte dit! Så fint det är i Danmark och så passande Legoland var för våra barns åldrar. Allt var anpassat för dem och vi vuxna tyckte t.o.m. att det var roligt.

Det kändes faktiskt som att man verkligen var utomlands. Jo, det var vi ju också iofs, men jag räknar inte riktigt Danmark som "utomlands" (trots att det krävdes pass för att komma in i Sverige igen). Det är praktiskt taget nästgårds, men känns väldigt kontinentalt.

Vi siktar definitivt på en Danmarkstripp även nästa sommar.