tisdag 29 december 2015

God Jul!

I år flydde vi alla julbestyr och åkte till värmen. Närmare bestämt till UAE och Dubai.

Vi har ju tidigare bott i krokarna så det kändes nästan som att komma "hem" efter tre år borta. Men det räckte med några dagar och sen kom vi på varför vi för tre år sedan flyttade till Sverige igen...

Men ändå härligt att återse "vårt" Dubai och kul för tjejerna att uppleva staden (igen). Denna gång kommer de förhoppningsvis ihåg att världens högsta byggnad heter Burj Khalifa (och inte "pulled pork") och att gubben uppe i tornet (minareten) får gå hem och sova ibland.
 
   
Storasyster in action  & lillasyster försökte smälta in bland den inhemska befolkningen
  
Härliga dagar vid poolen

    
Två ganska märkvärdiga byggnader

torsdag 17 december 2015

Som en gammal tant...

Vaknade igår och kunde knappt komma ur sängen. Mitt molande ryggont från kvällen innan hade intensifierats under natten, men inte trodde jag att det skulle bli så illa!

Efter mycket möda och stort besvär kom jag iväg till jobbet och klarade av dagen mha värktabletter.

Tog en bastu igår och tänkte att det nog skulle göra susen. Ack så fel jag hade.

I natt sov jag, om möjligt, ännu sämre än natten innan. När jag gråtit av smärta hela morgonen insåg jag att jag inte skulle komma iväg till nåt jobb idag. Tilläggas bör att min smärttröskel är ganska hög!

Det fick istället bli till att hitta en öppning hos en kiropraktor som hade en akuttid ledig. Då är det väldans tur att vår granne är kiropraktor och råkade vara hemma på förmiddagen idag!!! Knäckt och öm är jag nu, men jag känner mig som en gammal dam. Ska på återbesök imorgon i hopp om att jag ska kunna flyga på söndag... Taskig tajming, tror jag detta kallas...

måndag 14 december 2015

En fridfull helg

 
Efter vårt lilla glöggmingel med grannarna har vi haft en lugn och fridfull helg. Ja, så fridfull den nu kan bli med två små barn, hus, trädgård...

Vi har plockat undan de sista utemöblerna, tagit fram våra resväskor på vinden, skrivit julkort, tvättat flera maskiner tvätt, letat fram lillasysters luciakrona och lucialinne till hennes firande imorgon och klätt vår riktiga luciakrona med lingonris.

Det är en tradition som jag har med mig hemifrån som jag gärna vill ska leva vidare. Den tänder man på luciamorgonen samtidigt som man äter lussebullar och pepparkakor till frukost. Mysigt!

I lördags var det simavslutning och i söndags åkte vi till Gamla Stans julmarknad. Också en tradition - fast en helt ny egen sådan.

Det var vår "fridfulla" helg det... Skönt att det snart är semester!

    
  

      

lördag 12 december 2015

Grannmingel

Jo då, plötsligt händer det! Igår hade vi, efter nästan tre år i huset (!), gjort slag i saken och bjudit in våra grannar på lite glöggmingel. Det behöver inte vara svårare än så, men ändå springer veckorna, månaderna och åren fram och ingenting blir av.

Men bättre sent än aldrig som det brukar heta, och det verkar som om alla gästerna höll med om det. Så gott som alla inbjudna kom, vårt initiativ hyllades och alla var glada. Kul att lära känna sina grannar bättre och öka på den goda grannsämjan!