måndag 31 augusti 2015

Alltså, augusti!

Månadens sista dag och det tackar jag för! Augusti har varit (är) helt galen! Alltså, hur mycket kan man knö in på en och samma månad? Den är nästan i klass med december.
 
Jobbstart och pussel med barnen som fortfarande var lediga, förskole-, fritids- och skolstart. 
Tandläkarbesök och fix med nya kläder eftersom barnen hade växt 10 cm under sommaren (!) plus att köpa nya jobbkläder till mig eftersom jag oxå växt 10 cm i sommar (!!!). 
 
Födelsedagar att komma ihåg, bröllopsdag att fira, kalas att gå på och presentfix upptill. 
 
Det ska handlas mat, lagas inspirerande middagar och tränas. Tror inte att färdigköpta köttbullar och makaroner räknas som "inspirerande", eller?
 
Sen har min man varit på resande fot halva månaden, jobbat helger och sena kvällar. Detta samtidigt som det har varit tokmycket att göra på jobbet för mig och jag förväntas trolla fram Partner Guidelines, Sales Recruitment Guidelines och medarbetarpolicys med knäna. Allt mellan lämningar och hämtningar.

Inte att förglömma är att man ska hinna vara social, fixa med oväntade getingbon, gå på föräldramöte, hämta tidigt från skola eftersom de stänger tidigare vissa dagar, hålla huset rent och trädgården fri från ogräs. Aaaaaaaaaahhhhhh!
 
T.o.m sånt som är roligt blir bara jobbigt. Det där med att vara en bra anställd, kollega, mamma, fru, dotter, vän m.m. hinns liksom inte med. Det är bara till att försöka hålla huvudet ovanför vattenytan.

Jag hoppas innerligt att september bjuder på ett annat tempo!

torsdag 27 augusti 2015

Oinbjudna hyresgäster

Vi tyckte väl att det var många getingar som surrade kring oss så fort det var matdags. Inte kunde vi ana att de hade tagit vårt garage i besittning under sommaren! Vi hittade nämligen ett STORT getingbo i förra veckan, inne i vårt garage där getingarna hade kunnat härja ostört hela sommaren.

Min man försökte slå sönder boet och spraya gift men det hjälpte tyvärr bara tillfälligt. Efter några dagar var det full fart på de små bevingade (o)vännerna igen. Mer energifulla än tidigare.

Så det var bara att ringa Anticimex. Det tog en kvart för de att döda hela boet och nu återstår det bara att vänta två veckor innan vi kan städa bort resterna. Hurra!

 
 

tisdag 25 augusti 2015

Gummibröllop

Idag, för åtta år sedan blev vi man och fru! Jag har sagt det förut, men hjälp va tiden går fort!

Det firade vi såklart med presenter, blommor, champagne och god mat. Tjejerna hade gjort varsitt paket med en massa fina kärleksgjorda presenter.

"Gratis på brölopdagen", min älskling!
 
    
    
Fina presenter från tjejerna                            Fina blommor från min man

måndag 24 augusti 2015

Kräftskiva!

Augusti = kräftskiva!

I helgen hade vi några vänner över på kräftskiva med alla tillbehör som man kan önska sig. Sol, skratt, värme, vänner, räkor, bad, paj, snaps och så kräftor förstås!

Mycket härligt!

    
 

    

onsdag 19 augusti 2015

Ettakluddare

 
Det var svårt att sova i natt. Svettigt och tankar som fladdrade runt om att börja i skolan - på riktigt!

Vem blir min nya lärare? Kommer det bli läxa första dagen? Vem blir min bänkkompis? Vilka kläder ska jag ha?

Sen blev det morgon till slut, klockan blev nio och det var dags för upprop. Då berättade fröken en hemlighet om att hon hade varit jättenervös inför att träffa alla nya barn och föräldrar så hon hade haft svårt att sova. Sen läste hon "Var är bus-Alfons" högt för klassen och sen var alla fjärilar i storasysters mage som bortblåsta.

En liten tjej i stora världen, eller i alla fall i första klass.

    
    


Lillasyster? Jo, hon hade klätt upp sig i balettkjol dagen till ära.

tisdag 18 augusti 2015

Bättre sent...

Ja men så kom den då till slut. Sommaren som vi alla har väntat på.
Det är bara att njuuuuuuta!
 
    

söndag 16 augusti 2015

Mördare lös!

Jodå, flera stycken dessutom! Men jag mördar tillbaka. På mitt egna sätt.

Jag har hört om flera olika - mer eller mindre lyckade - metoder att bli av med dem. Ja, jag pratar förstås om sniglar. Mördarsniglar mer bestämt. Dessa onödiga, slajmiga, otäcka små trädgårdsmördare.

Hur som helst, jag saltar de jefvlarna. Det går åt många kg salt i veckan här hemma vill jag lova, men det är det värt. Det funkar!

Jag har hört att det tyvärr ska vara plågsamt för de små otäckingarna, men jag kan varken skålla eller klippa dem. Saltning känns mer "humant"...

Hur gör ni för att få bort de små inkräktarna?
   

onsdag 5 augusti 2015

Allvaret har börjat igen...

För mig och mannen i alla fall, men inte för våra tjejer.

De har fortfarande sommarlov och är just nu ute hos sin farmor och farfar på landet tillsammans med en av sina kusiner och har superskoj!

När min man ringde igår och sa att han skulle komma och hämta dem en dag tidigare, så skrek de båda i kör:
- Neeeeeej!

Det är ett väldans gott betyg till "kolloledarna" och mindre bra för oss...

Nu saknar vi allt våra små töser och hoppas att de saknar oss liiiiite i alla fall!

Jag bjuder på en liten låt om att vara förälder till en dotter, som får mig att både skratta och gråta:
https://m.youtube.com/watch?v=Tnv23GfP0y0