lördag 30 maj 2015

Regn = pyssel

När det regnar ute får jag nästan alltid lust att baka. Knasigt jag vet, men så är det. Jag vill helst bara stanna inomhus, baka, pyssla och mysa.

Så idag när det formligen öser ner utanför fönstret, så blir det pyssel på hög nivå. Vi har fixat inbjudningar till storasysters födelsedagskalas, bakat kakor till samma fest och ordnat med godispåsar, ballonger och annat som ska förberedas. Både kul och lite skönt att få färdigt saker i tid. Dagarna flyger verkligen fram och snart fyller vår stortjej 7 år 💕
 
 
    
    

tisdag 26 maj 2015

Kan själv!

Jodå, så här kan det gå när tjejerna ska fixa frukost själva.

Istället för att väcka oss i lördags, bestämde sig tjejerna för att smyga ner, sätta på TVn och fixa lite frukost.

Handlingskraftiga storasyster, glatt påhejad av lillasyster, tog fram en stol för att kunna ta ner flingorna. TUR att det bara var flingorna som flög i det hårda stengolvet!!!

Nu är flingorna förflyttade ner i barnhöjd för att undvika fler våghalsiga cirkustrick innehållande en liten 6-åring balanserandes på ett ben på hög rickig stol...


måndag 18 maj 2015

På begäran

Jag vet att jag har varit frånvarande väldigt länge nu och jag ber verkligen om ursäkt! Roligt att en trogen läsare då hör av sig och undrar hur det är fatt :) Så här kommer ett inlägg på begäran.

Det är bra fatt med mig och familjen! Det har bara varit lite mycket på sistone. 
Mycket på jobbet, mycket med familjen och så har jag försökt vara lite social oxå. Something's gotta give, heter det ju och då har det tyvärr blivit bloggen. Väldigt synd, eftersom det är en fantastisk dokumentation. Skärpning på den fronten!

I helgen hade vi överraskningsbesök av min syster med familj. Ja, det var ingen överraskning för oss, utan för min syster. Hon fyllde år i fredags så hennes man kidnappade henne och tog henne hit. Jättekul!!!
En kväll blev min syster utbjuden på restaurang av sin man medan vi var barnvakter och en annan dag hade vi en systerdag på stan med lunch på Mälarpaviljongen och shopping. Så mysigt att ha hela familjen B på besök! Nu får vi se till att planera in ett besök för min bror oxå eftersom det krockade lite denna gång.

Någon mer som vill komma hit på besök, så är ni hjärtligt välkomna!
 
    
Uppvakning på sängen + födelsedags-, namnsdag- och dopdagstårta
    
Mysiga Mälarpaviljongen
Nu har jag två intensiva veckor framför mig pga. en sammanslagning mitt företag gör med ett annat bolag så misströsta inte om inläggen blir sporadiska. Är lite orolig för hur vi ska få till det med jobb och familj den kommande månaden. Speciellt som min man åker iväg en vecka på jobb i juni och jag lämnas ensam med allt. Nåja, på nåt magiskt sätt löser det väl sig.

tisdag 5 maj 2015

Lycka...


...är att få en vissen liten blombukett som har legat i dotterns ficka några dagar för länge.

"De har jag plockat till dig, mamma" sa storasyster stolt.

Mitt älskade, omtänksamma, fina lilla barn!

måndag 4 maj 2015

Sköna söndag!

Vilket härligt väder det var igår! Efter en hel dag i trädgården avslutade vi med efterrätt i solen på altanen och en kvällspromenad + cykeltur på det. "Dagarna du minns..."
Min familj ❤️

söndag 3 maj 2015

Hufvudsta Gård

Jag fick tips från min kollega i veckan om ett mysigt och barnvänligt ställe vid namn Hufvudsta Gård, så vi letade oss dit igår för att ta oss en titt.

Det var första gången i dessa hoods så det blev en glad överraskning när vi hittade mysiga Augustendals 4H-gård och Hufvudsta ridskola på samma plats som Hufvudsta Gård. Jag har letat, men inte hittat någon bra 4H-gård i närheten av oss, så detta var toppen!

Det fanns hästar, kaniner, får, lamm, katter, getter och "getingar", som storasyster tyckte var ett passande namn för getens ungar. Dessutom en rolig lekplats med linbana, gungbräda, klättervägg, aktivitetsbana m.m. Tjejerna hade grymt kul!

Tyvärr kom regnet hastigt och olustigt så det blev till att raskt avbryta vårt äventyr, packa in blöta barn i bilen och till föräldrarnas stora glädje, åka till Bauhaus för lite trädgårdsinköp. Inget ont som inte för något gott med sig.

lördag 2 maj 2015

Tänt va're...inte...här!

Valborg och Första maj har passerat revy. Tänk att lediga dagar alltid går så mycket snabbare än vardagar.

Efter 1/2-dags jobb blev det till att laga mat. Våra vänner var hitbjudna på tidig middag för att vi skulle hinna se brasan kl 20:00.

Vi bjöd på prästost- och spenatpaj med skagenröra till förrätt. Huvudrätten var feta- och soltorkade tomatfyllda kycklingfiléer med serranoskinka som serverades med ugnsrostade rotfrukter och några olika kalla röror.

Vid 19:15 samlade vi ihop alla barn för kissning + påklädning och trots att vi var ute i god tid, fick vi småspringa för att hinna i tid till brasan vid Ekebyhovs slott. Vi hann!

Men döm om vår förvåning när det visade sig att brasan var inställd pga blåst. Visst hade det blåst en del på dagen men vinden hade mojnat under kvällen. Nåja, inte värt att riskera en skogsbrand för en tradition, kan jag tänka.

Så det blev lotteri och andra lekar innan det regnet gjorde oss påminda om efterrätten som väntade hemma, Gino och glass.

En härlig kväll med goa vänner! Tack för att ni finns ❤️