tisdag 30 december 2014

Lite lyckligare...

Halleluja, bilen har startat! Den behövde "bara" lite mildare väder, en motorvärmarsladd och dubbla startkablar för att komma igång. Vilken lättnad! #litelyckligare

Så igår tog vi svarta faran och åkte till Hundfjället för lite skidåkning. Det blev många skratt, en del gnäll från en viss frusen tös, en livräddande rush från farmor (favorit i repris!), god utegrillad korv och varm choklad.

När alla barn var nöjda, frusna och trötta åkte vi till Gammelgården för våfflor - mums!

Idag bär det av hemåt igen till vårt lilla hus som vi inte sett på ett bra tag nu. Hur bra semestern i söder och norr än varit och hur bortskämda vi än har blivit, så ska det bli väldans skönt att somna i våra egna sängar i natt.



söndag 28 december 2014

Car trouble

Semestern kunde börjat något bättre... Tydligen är vår bil mer utav en sommarbil än vinter. Den har snopet nog gått i ide vid -25 grader. Vi har försökt med startkablar, nån annan dundermojäng och motorfläkt, men den visar tyvärr inga livstecken.

En fördel med att vara i en liten håla som denna är att folk är så vänliga och tjänstvilliga. Nere i byn hittade svärfar och svärmor en man som kände en annan som kände en tredje som hade en bärgningsbil. Så nu inväntar vi en bärgare som ska köra vår bil till ett varmgarage över natten vilket förhoppningsvis ska göra susen för vår frusna lilla pärla. Håller tummarna!


lördag 27 december 2014

Snö & vinter

Hoppas att ni alla haft några sköna juldagar!

Efter julfirande på västkusten har vi nu tagit oss längre norrut. Närmre bestämt till Dalarna och min mans föräldrars vinterstuga. Här ska vi stanna några dagar och njuta av frisk luft, lugn och ro.

Idag är det -22 grader men vi har trotsat kylan och åkt lite pulka, lagat kolbullar på utehällen och busat lite i snön.

tisdag 23 december 2014

Jul på västkusten

Nu har vi tagit oss ner till västkusten för lite julfirande med min familj.

Igår hade vi barnvakt och jag och mannen åkte in till stan för sista julklappsshoppingen och för att fira vår 8-åriga förlovningsdag.


    


Och idag har vi varit i vår lilla stuga för att se så att den stod kvar. Det gjorde den som tur var. Den är så mysig! Havet var dock inte lika mysigt - men mäktigt var det! Längtar redan till sommaren!

 
    

fredag 19 december 2014

Mobilförbud råder

I vårt hem råder numera mobilförbud på specifika platser. Det är storasyster som har höjt sin röst angående vårt telefonanvändande och placerat ut lappar lite här och där i huset. Skärpning på den fronten mamma och pappa!

Hon har förvisso målat in sig lite i ett hörn eftersom utan mammas mobil kan hon inte spela julkalenderspelet på min iPhone.
"-Tänkte inte på det..."

Med det önskar jag alla läsare en härlig fredag! Och hörni, lägg undan den där mobilen eller datorn och kika upp på omvärlden. Den är fin!
 
 
    

torsdag 18 december 2014

Hej vintern!

Alltså, vad hände igår? Ena stunden var det solsken, lillasyster kvittrade om sommar och jag bloggade. Sen försvann solen och det började komma snöblandat regn som blev till stora fluffiga snöflingor och vips var det vinter. Snacka om ombytligt väder!

Idag har den fina snön förbytts till slask, men det var väldans fint att vakna upp till ett vinterlandskap i morse. Har hört att det finns en god chans till snö på julafton här i Stockholmsområdet. Vi ska tyvärr inte vara hemma, men kanske att snön även hittar till oss.
 
 

onsdag 17 december 2014

Glad sommar!

Lillasyster hävdar bestämt att det är sommar eftersom solen skiner. Och vem är väl jag att grusa hennes fina sommardrömmar?!

Det är ju faktiskt fullt förståeligt att hon tror det eftersom vi knappt har sett en endaste naken lite än solstråle på flera månader... Det får gärna bli sommar eller varför inte en rejält vit och solig vinter.
 
 

tisdag 16 december 2014

Helgen i bilder

Helgen bjöd på traditionell julmarknad i Gamla stan, flytthjälp i Älvsjö, fika på mysiga Brostugan och en massa annat skoj.

     
Julmarknad i Gamla stan
 
    
Adventsfika på Brostugan, Kärsön
    
 

torsdag 11 december 2014

Granen står så grön och grann...

Eftersom vi inte kommer vara hemma så mycket i jul, har vi tjuvstartat med julgran och pynt.

På så sätt får vi njuta längre av julen. Allt gott.

PS. Lillasyster är piggelin igen och hänger glatt i taklampan... Nåja, kanske inte. Men det hade inte varit HELT omöjligt. Alls. Faktiskt. DS.
 

onsdag 10 december 2014

Sjukt dåligt väder

Regnet piskar mot rutorna, vinden viner utanför och här hemma har vi sjukstuga.

Kl. 06:09 kom lillasyster in till oss i morse och makade ner sin varma lilla barnkropp mellan oss. När vi alla hade lagt oss någorlunda bekvämt tillrätta igen och vi precis skulle till att träffa John Blund igen, hördes ett hulkande från den lilla människan som nu låg på tvären i vår säng. Handlingskraftig som jag är (ha, ha så fick jag det sagt) fångade jag upp lillasyster i famnen och rusade in på toaletten i tid. Hej magsjukan!

Så, till storasysters stora förtret, fick hon också stanna hemma även idag. Till saken hör nämligen att hon redan har varit hemma två dagar denna vecka pga. en vattenläcka från toaletten på hennes skola. Eeeeeuuuu! Hennes avdelning är avstängd tv. och skolan håller på att leta fram nya lokaler till hela klassen - 59 elever. Det är lite som att trolla med knäna, men de verkar ha en lösning på gång.

Tills dess kurar vi hemma, inne i värmen, dricker nyponsoppa och knaprar vitpepparkorn.

fredag 5 december 2014

Ernstinspiration

 
Jag kikade på "Jul med Ernst" igår och fick inspiration till att göra en dörrkrans som är mer sylta än sushi, så att säga. Lite mossa, kottar, pinnar, paradisäpplen, lim m.m. - Et voilà!

Happy fredag!
 
   
Bild lånad från Ernst Facebooksida                                                                        

tisdag 2 december 2014

Frostfeber och en biltoalett...

22 dagar kvar till julafton och paniken över julklappar börjar komma smygande. Storasyster har jobbat på sin dubbelsidiga önskelista ett bra tag och den rymmer mycket kan jag lova. Hon önskar sig i princip allt som går att finna i affärerna och allt lillasyster vill ha är en biltoalett. Ja, en toalett att ha i bilen. Med säkerhetsbälte såklart så att man kan kissa när man åker. Smart va?!

Storasysters önskelista ser ut så här.

Glasklart, eller hur?!

För er som möjligtvis har lite svårt att tyda de fina bilderna står det ungefär så här:

1) Frostklänningar
2) Ny skolväska som man bär tvärs över eller en ny cool rygga
3) Gympapåse (Frost, Violetta, Barbie.... inte Hello Kitty)
4) Inträde till Busfabriken
5) Biobiljett
6) Inträde till Experium i Sälen
7) FunLoom-bands
8) Rosa/regnbågsfärgad Barbiehäst eller enhörning (se bild)
9) Barbie med vingar
10) Monster High-dockor och Monster High-utklädningskläder

Lillasyster önskar sig:
1) En biltoalett (?!)
2) Frostklänningarna och andra utklädningskläder
3) Frosttiara från BR (se bild)
4) En Elsaperuk (blont långt hår i fläta) och en Annaperuk
5) Frostdockorna som bebisar (se bild på Elsa)
6) Allt annat som har att göra med Frost (kläder, hårklämmor, Olofgubbe, pysselbok mm)
7) Inträde till Busfabriken
8) Biobiljett
9) Inträde till Experium i Sälen

En film att ha på våra långa bilresor (detta önskar mamma & pappa för att resan ska bli dräglig)

   

måndag 1 december 2014

En rofylld adventshelg...

Jovisst fanns det stunder under helgen då det rådde lugn adventsstämning här hemma. När båda barnen sov eller hade munnen full av pepparkaka till exempel.

Helgens tema: att slänga upp adventsljusstakarna noggrant städa varje fönsterkarm och putsa alla fönster innan stakar och stjärnor högtidligt sattes upp. Till detta pyssel ville vi ha julmusik och lugna barn. Önskan gick dock inte riktigt hem, men uppdraget blev i alla fall slutfört. Visst saknas det någon kontakt och nån timer här och där, men på det stora hela så är vi i fas med resten av gatan.

Mannen min jobbade i lördags så jag tog med mig tjejerna till en julmarknad. Dock slutade vår utflykt i att lillasyster tillsammans med sin kompis löpte amok mellan alla stånd och kokande glöggrytor med mig och kompisens mamma i hälarna. Vilken syn, två arga och svettiga mammor jagande efter två fyraåriga yrväder till alla övriga julmarknadsbesökare stora förskräckelse förtjusning. Låt oss säga som så här, inget lördagsgodis för lillasyster under resten av året.
 
Igår var lillasyster på kalas och jag och storasyster fick en mysig mamma-dotterstund på Nacka Forum. Storasyster var i himmelriket! Vi sprang ut och in i vareviga leksaksbutik och hon önskade sig i stort sett allt. Jag försökte förklara att man inte kan få allt man önskar sig, men jag tror inte det riktigt gick in. Hon var i extas! Mysigt hade vi i alla fall och jag ser fram emot fler mamma-dottersshoppingturer framöver.
Sen avrundade vi den första advent med glöggfika hos våra vänner och den första riktiga julstämningen infann sig. Dock var vi rätt möra efter helgens jagande, pyntande, jobbande och kalasande.