måndag 30 maj 2016

Glad Mors dag?!

Utan att låta allt för bitter så måste jag säga att jag inte märkte någon större skillnad på gårdagen och en vanlig söndag i mitt mammaliv. Möjligen än MER kaosartad!



Jag hade stora förhoppningar på dagen efter morgonens kram- och teckningskalas i sängen och nybakta scones på det. Jag fick oxå veta att jag skulle vara klar 11:30 för då skulle vi iväg. Älskar överraskningar!






Fina teckningar från mina små diamanter







Sen var det som om allt vände. Tjejerna orkade tydligen inte ha mer fokus på mamma utan strålkastarna skulle vara på dem istället. Så det blev bångel och gnäll för hela slanten. Maten passade inte och ännu värre var det ju att det inte fanns någon lekplats vid restaurangen. Milda tider, hur kunde pappa inte tagit med en lekplats i beräkningen på MORS dag?!










    
En idyllisk (!) familjeutflykt på Drottningholm





God lunch i solen






Ok, jag förstår att det inte är jättekul att gå i affärer, men efter lunchen var vi tvungna att smita förbi för att köpa lite saker till ett blivande födelsedagsbarn och en tapet till stugan. Det mottogs inte bra av de mindre modellerna i familjen och hela familjens humör dippade.
 





 



Väl hemma igen väntade överfulla tvättkorgar och alla var både hungriga och trötta (ingen bra kombo). Så det var bara för dagens huvudperson att börja beta av tvätten, duscha barn inför skolveckan och som lök på laxen fick jag t.o.m. laga Mors dagsmiddag...

Antar att detta var en del i min mans tysta protest mot denna dag, i samma anda som hans strumpval ;)
 

Ja vad säger man, "Glad mors dag"?! Njae, inte direkt. Omtagning tack!
 



fredag 27 maj 2016

Framsteg

Nu har det gamla fina köket åkt ut och gjort plats för ett WC-rum. VVS-gubben har redan varit på plats och fixat, så nu har vi faktiskt fungerande vatten och avlopp i stugan. Tjohoooo! Nu kvarstår "bara" en vägg, dörr, ny el, färg & fix tills vi har ett klart WC-rum.

måndag 2 maj 2016

Det är roligt på byggvaruhus...

...tycker i alla fall mamma och pappa. Lillasyster sov i vagnen under besöket och storasyster var måttligt road.

De är härdade våra stackars tjejer! Vi har alltid nåt fixprojekt på gång som kräver besök på Bauhaus, K-rauta eller en färgaffär.

Varför satsar inte större varuhus på barnpassning a la IKEA? En timme för föräldrarna ensamma på byggvaruhuset hade gett mer klirr i kassan till affären. Nu stressar man mest igenom för att barnen inte ska riva stället, såga av sig fingret eller tjata hål i huvudet på en.

Denna gång fick vi i alla fall köpt både toalettstol och tvättkommod till WC-rummet i nya stugan. Bingo!


    
    

söndag 1 maj 2016

Valborgsfirande

På Valborg hade vi några vänner hemma på lunch. Vi hade verkligen tur med vädret så alla barn kunde vara ute och leka i solen. Sen hade vi så trevligt att vi spontanförlängde lunchen till middag och ett besök vid elden. Fina vänner, sol & brasa - ett perfekt Valborgsfirande, om du frågar mig.