torsdag 26 november 2015

När pappret tar slut...

...på förskolan, går det tydligen lika bra att måla på armen.

Skåda, lillasysters fina och färgglada hus.

lördag 14 november 2015

13.11.2015

Vad är det som händer i vår värld?
Make Love - Not War ❤️

tisdag 10 november 2015

Glögg på G

Nu är årets glögg satt så nu är det bara att vänta. Tre veckors passande, rörande och väntande på 2015-års glögg. Tjejerna är tända på att få smaka "sin" glögg...hmmm, tror de får hålla sig till saftglögg några år till.

söndag 8 november 2015

Herrarnas dag

Här hemma har vi idag firat "Herrarnas dag". Det är vi nog ganska ensamma om, men lillasyster tyckte att dagen skulle heta så, så då blev det såklart så. Frågor på det?

Grattis alla herrar på Herrarnas dag!

fredag 6 november 2015

Jul, jul, str...

...essiga jul!

Jo, jag kan verkligen känna så. Men i år blir det andra bullar. Vi kommer nämligen fly julestressen med allt vad julklappar, skinka och hej tomtegubbar, heter.

I år drar vi till varmare breddgrader och lämnar granen åt sitt barrande öde hemma i stugan.

Missförstå mig rätt, jag älskar julen, men jag älskar inte hetsen som kommer med den. Saken blir ju inte bättre av att jag har en ambitionsnivå i höjd med Eiffeltornet, vilket gör att jag sällan gör saker halvdant. Nej, all in ska det vara, annars kan det kvitta.

Och med en man som inte gillar att shoppa, baka eller pyssla så värst mycket, kan ni ju gissa var den tyngsta "bördan" hamnar. Och jag vill verkligen inte att julen ska vara förknippad med börda. 

Julen är en alldeles underbar högtid som jag förknippar med familjen, traditioner och glädje. Jag har aldrig på riktigt sett hur mina föräldrar varje år jobbat i veckor bakom kulisserna med julgransfix, bakning, mathandling, adventsstädning, pyntning m.m. Det har liksom bara fallit på plats av sig självt lagom till Advent och 24 december. Som magi. Julmagi. Tack Mor och Far för alla trillade köttbullar, inlagda sillar, pölsa, virkade tomtar, halmbockar, gravad lax, adventsstjärnor, nyhuggna granar och julklappsrim! 

Sen jag själv har "fått" barn, man och hus och ska ansvara för allt det juliga varje år, så har det blivit lite hett om öronen i december. Och att nu arbeta mer än 100%, ha helgerna fullbokade med aktiviteter/ kalas på det och med en man som även arbetar många helger i okt-december, så blir det inte mycket tid eller ork över för fix. 

Där har ni anledningen till varför vi i år väljer att dra iväg. Vi kommer fortfarande att fira jul, men det kanske blir med en delfinshow istället för Kalle Anka och en paraplydrink istället för glögg. Och vet ni, jag längtar! 

Längtar efter att bara få vara med min lilla familj och ta det lugnt. Längtar efter att få ge mina barn den tid de vill ha och behöver. Utan stress och utan "mamma hinner inte just nu". Att läsa den där braiga boken tillsammans, att öva egenpåhittade simtag i poolen och att återse vårt gamla "vardagsrum". 

Leksaker, kläder och pyssel har de i överflöd. Det enda våra små hjärtan behöver är kärlek, trygghet och lugn. Och vi vuxna med för den delen. En riktigt god jul, med dess sanna innebörd.