måndag 30 juni 2014

Skönsångskamp

Vaknade i morse av skönsång från tjejernas rum som blev till en "battle". Lillasyster började med "Idag är ingen vanlig dag för idag är det morfars födelsedag". Då kontrade storasyster med "Snickerboa hoppfalllera..." och lillasyster tog återigen ton och sjöng "idag är ingen vanlig dag...." med ännu högre röst.

Då lade storasyster in ytterligare en växel och sjöng Lady Gagas "Bad Romance" på sin hemmagjorda engelska som mer påminner om rövarspråket än faktisk engelska. Och så här höll det på tills de hade försäkrat sig om att vi och hela grannskapet utan tvekan var vakna. Inget lämnades åt slumpen. Lillasysters finalnummer var en hittepålåt om en tomat och en morot som ville äta godis men det fick de inte för det var inte lördag - tadadada!

Ett härligt sätt att vakna på och börja veckan med. Undra just om grannarna håller med?!
Glad måndag allihop!

lördag 28 juni 2014

Blixtrar & dunder

Första dagen som stugägare visade sig bli lite mörk & blöt. Men framåt eftermiddagen lättade det och kvällen blev lugn & magisk!

  
  
 
              

fredag 27 juni 2014

Det gick vägen!

Tack alla ni som höll tummar & tår! Vi har blivit med stuga!!!


 

Vi har i flera år kikat på sommarstugor på västkusten och för två veckor sedan snubblade vi över en tokmysig en. Efter mycket om och men, skrev vi idag det slutliga kontraktet och stugan är nu VÅR!!!

Idag fick vi tillträde och ikväll kom mina föräldrar på besök och firade med bubbel och pizza.
 
 

Inflyttningspresent i skottkärra                                                               



Alla vänner, om ni har vägarna förbi västkusten i sommar är ni välkomna förbi på en kaffe eller starkare!

torsdag 26 juni 2014

Mindre än ett dygn kvar...

Inte långt kvar nu tills dess att en riktigt stor och kul grej händer för vår lilla familj...förhoppningsvis. Jag vill inte jinxa det genom att skriva nåt mer nu, men imorgon har jag förhoppningsvis glada nyheter här på bloggen.

Tills dess...håll gärna alla tummar och tår!

Såg denna tavla igår och kunde inte låta bli att köpa den. Jag vet redan var den ska sitta :)

måndag 23 juni 2014

Västkustens pärla

Igår tog vi vårt pick och pack och drog till västkusten pärla. Vi bytte 11 grader och regn mot 20 grader och sol. Det kändes helt rätt!

Till våra tjejers stora förtjusning väntade, förutom mina föräldrar, även två av barnens kusiner på oss i stugan. Det blev en massa bus i hängmattan, fotboll, smaskig grillmiddag och strandpromenad på det. Nu börjar semestern och sommaren!
 



Selfie med min gudson

lördag 21 juni 2014

Sommarpratarna i P1

Idag är det premiär för Sommarpratarna i P1. Som jag har längtat!

Först ut är Jason "Timbuktu" Diakité som berättar om det som ledde fram till hans omtalade framträdande i riksdagen hösten 2013.

Andra intressanta namn på listan är Steve Angello, Felix ”PewDiePie” Kjellberg, Alban ”Dr Alban” Nwapa, Björn ”Nalle” Wahlroos, Henrik Stenson, Börje Salming och Sanna Nielsen.

Några tidigare sommarprat som jag verkligen kan rekommendera är:

Nour El-Refai
Maja Ivarsson
Sarita Skagnes
Petter Stordalen
Kristian Gidlund
Ellen Jelinek
Carolina Gynning

fredag 20 juni 2014

Glad midsommar!

Potatislandet är länsat på små knölar, långbordet står dukat utomhus (!) och kransarna är bundna. Nu väntar vi bara på gästerna!

Glad midsommar!




torsdag 19 juni 2014

Midsommarförberedelser

Idag började tjejerna sitt sommarlov. Just vackert väder de fick på sin första lediga dag! Men, men det finns inget dåligt väder (eller?)...så vi trotsade regnet och gick ut och plockade midsommarblommor till kransar och bord eftersom våra egensådda sommarblommor lyser med sin frånvaro i rabatten...




Sommarblomsrabatt: Verklighet och vision
Jag är lite orolig för våra potatisar som ännu inte riktigt har kommit i blom. Det är några små blommor på några av plantorna. Hoppas att dagens regn hjälper knölarna på traven! Det hade varit så roligt att få äta egenodlade potatisar på midsommar.



Mycket blast va´re här...men finns det några knölar?

I övrigt är vi nog i fas. Storhandlingen är avklarad, sillen är inlagd och nubben på kylning. Vad mer kan man önska?

onsdag 18 juni 2014

Det är mycket nu

Det är mycket på gång nu i mitt lilla liv. "Många bollar i luften" så att säga. Ska bli spännande att se var allt landar så småningom. Det kanske blir pannkaka av alltihop eller väldigt lyckat. Vi får la se. Hur det än blir, ska jag slappna av då. Just nu hinns det inte riktigt med. Jag återkommer.

söndag 15 juni 2014

En 6-åring i familjen

Idag fyller storasyster 6 år. Tänk att det fortfarande känns som igår hon kom till oss vår älskade lilla kebabrulle 💕

Igår firade hennes kompisar henne med barnkalas och idag var det brunch för släkten. Jag vet en tjej som kommer somna riktigt glad och nöjd ikväll!

tisdag 10 juni 2014

6 juni på slottet

Nationaldagen firades vi i år på Drottningholms slott. Det blev ansiktsmålning, lunch, glass och annat skoj! Regnet hängde i luften hela dagen, men vi klarade oss ifrån det.

Det var tal från någon kommungubbe och sen sjöngs "Du gamla, du fria" och jag började gråta. Av nån anledning gör jag alltid det till nationalsången. Glädjetårar förmodar jag att det är,för jag är stolt över att vara svensk och glad över att mina barn får växa upp i detta trygga land.

Det var också fullt sjå med dopförberedelserna inför söndagen med TV-team på plats som riggade livestudios utomhus. Kul att se.

 
På kvällen var vi hos några vänner som bjöd på nationaldagsmiddag. Mums!


söndag 8 juni 2014

Har ni fest eller?

Någon hade tydligen fest i vår trädgård i natt! Döm om min förvåning när jag såg att alla mina penséer var uppätna!
Huvudmisstänkt: Familjen Rådjur

Varken vindsnurror eller den skräckinjagande rosa flamingon hade hållt rådjuren på avstånd. Snacka om fräcka ligister!

Nu är alla blomkrukor riggade med nät - just snyggt!

Nån som har nåt bra tips som håller rådjur borta från trädgården? Jag kanske ska höra med Runar?
 
   

torsdag 5 juni 2014

Prisa Gud...

...här kommer skatteåterbäringen!

Jodå, i dagarna ska ev. kvarskatt ramla in på ditt konto förutsatt att du har något att få tillbaka förstås och att du deklarerat på rätt sätt. Tjohooo!

onsdag 4 juni 2014

I snigelfart

Idag gick det inte fort att komma till förskolan inte. Vi blev sinkade av ett helt gäng med sniglar som krupit fram i det fuktiga vädret.

"- Titta mamma, en snigel."
"- Åh, va fin! Kom nu."
"- Titta mamma, en till snigel."
"- Mmmm, jättesöt. Kom NU!"

Och så där höll det på. En promenad på 600 m tog en sisådär 15-20 minuter. Vilken annan dag hade det varit ok, men just idag hade jag en tid att passa för ett viktigt möte, så då var jag inte riktigt lika imponerad av sniglarna. Jag lovade dock en noggrann snigelstudie på hemvägen idag istället.


söndag 1 juni 2014

På G igen

Efter en månad med hosta, huvudvärk, rinnande ögon och näsa har jag äntligen tagit mig ut i spåret igen. Det känns riktigt härligt att jag fått tillbaka lite energi!!!

Dagens morgonrunda gick ner till vattnet och som sällskap hade jag min nya kompis i lurarna - P3 Dokumentär.

Ett härligt sätt att börja dagen på! Nu har jag laddat energi för dagens trädgårdsfix.

Ha en skön söndag alla läsare!