söndag 11 oktober 2015

När ett litet frö är sått...

Ja, så är det lite just nu för oss (läs: min man) och ny bil.
 
Vi köpte ny bil i januari och har väl varit ganska nöjda med den men inte lika nöjda som vi var med bilen vi hade tidigare. Så nu knarkar han bilar på Blocket och hela familjen drar till bilhandlare för kläm/känn och provkörningar. Inte till alla familjemedlemmars stora förtjusning.

Ni som har barn och har provat att storhandla med era små diamanter. vet vad jag pratar om. Saken är bara den att produkterna i lokalerna kostar lite mer än en flaska ketchup om den skulle gå i kras/repas...
 
Jag tror att barn på en bilfirma är lika lyckat som en elefant i en porslinsaffär...
 




tisdag 6 oktober 2015

Far på besök

I helgen var min Far på besök. Det blev en jättemysig och avslappnade helg med lite nya roliga inslag.

Vi besökte t.ex. Tekniska museet vilket jag verkligen kan rekommendera - både för stora och små. Där kunde man följa teknikens utveckling från häst och vagn till flygplan och raketer. Jag tyckte det var roligt att se telefonens och datorernas utveckling eftersom det är produkter som verkligen gått fort framåt och som jag har kunnat följa under min livstid.

Det blev oxå 4D-film om vulkaner. Häftigt när det plötsligt började blixtra i lokalen och stolarna rörde på sig.
 
 
   


Vi har också testat på Geocaching här i krokarna. Också en väldigt bra aktivitet som passar alla. Vi laddade ner gratisappen "Geocaching" och sen när GPS-positionen var lokaliserad, fick vi upp flera alternativ på skattjakter i närheten. Efter en liten promenad och en stunds letande hittade vi "skatten" och tjejerna kunde ta en liten minnessak och lämna en egen "skatt". Perfekt syssla för hela familjen!

Sen åkte vi till Bromma för att lämna av Far på flyget. Tjejerna började tjata om hur mycket de saknade morfar redan innan vi lämnat flygplatsområdet, så för att tysta dem blev det Frozen Yoghurt på Bromma Blocks. Det funkade! Alla sätt är bra...